Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Павловичева маст (детска крема)

Дискусија во 'Лице' започната од velesanka, 28 април 2010.

1. Sweety-Tweety

Sweety-Tweety Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    501
    Ја користам оригиналната павловичева маст - Др. Павловиќ. Мачкам се, усни, лице, пети, интимни делови. Па ако е добра за штотуку родени бебушки, зошто не би била добра за возрасни.
    Ми се имаше појавено нешто како алергија на лице, најверојатно од еден крем, па со павловичева се мачкав и лицето ми стана стакло. Топло ја препорачувам ;)

2. missA

missA Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    2
    и јас ја имам користено, ама не за лицето и незнам дали тоа е добра идеа :/

3. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300

дефинитивно ја бива за се ... мислам дека треба да се проба ако се засити кожата и да се промени,,,, но таа секако е полна со УБАВИНИ кои помагаат на Беб4ињата а па нема да ни помогнат нас... :*

Ја користа насекаде, дури почнав и како крема за раце да ја користам(секако само мнн мнн мал слој)
    кога си идам за МК главен шопинг ми е тоа) :wasntme:

Кога ми се заситува кожата(после мнн долг период на користење) одам на користење на БЕКУТАН,,оној најоргиналниот и најобичниот.... :rock:

4. maja.stojce

maja.stojce Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Oткако прочитав на форумов колку ја користите павловичевата ,за прв пат си купив и јас и убава е стварно за тело, за пети.Е сега бидејќи јас имам мрсно лице ме интересира дали ставате и на лицето од неа,јас мислам дека дополнително ке ми го измрси и не се осмелувам да ставам.Инаку ја купив Павлодерм,пишете од која сте најзадоволни да знам за другиот пат дали да ја сменам

5. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    јас ја користам само онаа розевата Павловичева(ја има на секаде дури и во КАМ маркетите).. Ставам од неа и на лице но секако не со купови туку малку(ептенски малку) и да кажам дека сум презадоволна!!!
    п.с.(имам нормална кожа ни сува ни мрсна)
    Поззз

6. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    443
    Немој да ја ставаш на лице ако имаш мрсна кожа зашто повеке ке ти го измирси ;)

7. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Јас ја користам понекогш за лице. Има сува кожа ама пак ми свети лицето, и кога сум по дома ќе се намачкам и полека упива и ептен ми е мека кожата. Ама така од време на време, да не ми се измрси многу. А ја користам редовно за поргубите делови од телото, коа немам работа и цела се мачкам :)
    Инаку има разлика од оригиналната што ја викате и овиде другиве? јас ја имам розевата од галафарм и не сум пробала да ја сменам, убаво ми мириса и си ја користам оваа

8. spanko

spanko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    522
    ^
    Јас сум приметила разлика многу во избледувањето на стриите (и некои повидливи лузни од копање поткожни влакна) . Со оригиналната после 3 недели секојдневно макање (едно кутивче толку ми траеше) ми ги избледе стриите и сега веке не ми сметаат понекогаш со игра на светлианта дури не се ни гледаат, а претходно имав потрошено 2-3 кутии од 200мл павлодерм и ми беше како обична крема да користам. Е сега за лице незнам дали би имало некоја разлика, сепак и многу од кожата зависи!

На AlicaInWonderland му/ѝ се допаѓа ова.
  9. agirl17

agirl17 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    165

јас за стриите користам павловичева но онаа на галафарм, во розево кутивче, сакав да купам оригинална, но не најдов во локалната аптека па зедов ваква. Колку пари е таа оригиналната павловилева поскапа е од овие обичните ?

10. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Интересна идеја за ова со стриите, обавезно ке пробам ! Знам дека бремени жени користат Павловиќева во комбинација со АД капки за стриите на стомакот и овој проблем го решаваат како да не ни постоел :)
    Мислев дека делува само на тазе стрии ама еве читам не било така, одлично!

11. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    Секојдневно користам од оваа павловичева крема [​IMG] Ја ставам на интимните делови после секое бајнање, ставама на лицето особено навечер бидејќи ја чувствувам кожата сува од сапунот,влажите марамчиња и другите средства кои ги користам за лицето, исто така ставам павловичева и на усните и стпалата и воопшто си користам павлодерм за сите делови од телото кога ги чувствувам груби и суви! Мене оваа крема ми е повеќенаменска и досега не сум видела негативни влијанија од нејзиното секојдневно користење!

12. spanko

spanko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    522
    да поскапа е! има само една грамажа од 120гр и е околу 165 денари по аптеките, а во маркетите е поскапа може и за 30 денари.

13. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363
    Леле толку сакам да користам ваква крема, ама на жалос неможам бидејќи сум алергична на неа уште како бебе! :( А, баш е убава ти свети лицето!

14. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    125 мл е 192 денари. Ова е цена од Космо.

15. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Павловичева е дар од Бога, само малце ми е мрсна мене.
    Добро, признавам, му крадам на внук ми некојпат :lol: :wasntme:

16. spellbound

spellbound Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2010
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    1.483
    Многу сакам павловичева, ама за лице малце мрсна е, како сијалица светам откога ке ставам а за тело супер ми е !

На FBI му/ѝ се допаѓа ова.
  17. tralalala

tralalala Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    20
    јас иам мрсна кожа и не ми одговара за секодневно користење , ја ставам само ако имам некое воспаление на кожата и навистина помага

18. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Да ве прашам девојки која од овие павловичеви креми е најдобра да си ја купам? Има ли некоја разлика?

Јас ја користам на Бекутан најобичната крема, имам комбинирано мрсна кожа и ја ставам на лице морам да кажам дека воопшто не ми смета за акните, а кожата ја прави мека како на бебенце.

Прикачени фајлови:

• 4139.jpg
      4139.jpg
      Големина на фајлот:
      47 KB
      Прегледи:
      306
    • dvk.jpg
      dvk.jpg
      Големина на фајлот:
      49,9 KB
      Прегледи:
      307
    • 588_pavlovic_1.gif
      588_pavlovic_1.gif
      Големина на фајлот:
      99 KB
      Прегледи:
      306
  19. Lovely

Lovely Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    1.058
    Јас користам како 2рата постирана, и супер ми е, ја користам за стапалата, ги омекнува и хидратира.

На A-j-a му/ѝ се допаѓа ова.
  20. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    Првата е оригиналната таа е онаа за која и погоре зборуваат девојките дека ја користеле за избледување на стрии и лузни. Мислам дека таа е и подобра.

На A-j-a му/ѝ се допаѓа ова.