Павловичева маст (детска крема)

Дискусија во 'Лице' започната од velesanka, 28 април 2010.

1. Sweety-Tweety

Sweety-Tweety Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    501
    Ја користам оригиналната павловичева маст - Др. Павловиќ. Мачкам се, усни, лице, пети, интимни делови. Па ако е добра за штотуку родени бебушки, зошто не би била добра за возрасни.
    Ми се имаше појавено нешто како алергија на лице, најверојатно од еден крем, па со павловичева се мачкав и лицето ми стана стакло. Топло ја препорачувам ;)

2. missA

missA Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    2
    и јас ја имам користено, ама не за лицето и незнам дали тоа е добра идеа :/

3. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.301

дефинитивно ја бива за се ... мислам дека треба да се проба ако се засити кожата и да се промени,,,, но таа секако е полна со УБАВИНИ кои помагаат на Беб4ињата а па нема да ни помогнат нас... :*

Ја користа насекаде, дури почнав и како крема за раце да ја користам(секако само мнн мнн мал слој)
    кога си идам за МК главен шопинг ми е тоа) :wasntme:

Кога ми се заситува кожата(после мнн долг период на користење) одам на користење на БЕКУТАН,,оној најоргиналниот и најобичниот.... :rock:

4. maja.stojce

maja.stojce Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Oткако прочитав на форумов колку ја користите павловичевата ,за прв пат си купив и јас и убава е стварно за тело, за пети.Е сега бидејќи јас имам мрсно лице ме интересира дали ставате и на лицето од неа,јас мислам дека дополнително ке ми го измрси и не се осмелувам да ставам.Инаку ја купив Павлодерм,пишете од која сте најзадоволни да знам за другиот пат дали да ја сменам

5. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.301
    јас ја користам само онаа розевата Павловичева(ја има на секаде дури и во КАМ маркетите).. Ставам од неа и на лице но секако не со купови туку малку(ептенски малку) и да кажам дека сум презадоволна!!!
    п.с.(имам нормална кожа ни сува ни мрсна)
    Поззз

6. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    444
    Немој да ја ставаш на лице ако имаш мрсна кожа зашто повеке ке ти го измирси ;)

7. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Јас ја користам понекогш за лице. Има сува кожа ама пак ми свети лицето, и кога сум по дома ќе се намачкам и полека упива и ептен ми е мека кожата. Ама така од време на време, да не ми се измрси многу. А ја користам редовно за поргубите делови од телото, коа немам работа и цела се мачкам :)
    Инаку има разлика од оригиналната што ја викате и овиде другиве? јас ја имам розевата од галафарм и не сум пробала да ја сменам, убаво ми мириса и си ја користам оваа

8. spanko

spanko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    522
    ^
    Јас сум приметила разлика многу во избледувањето на стриите (и некои повидливи лузни од копање поткожни влакна) . Со оригиналната после 3 недели секојдневно макање (едно кутивче толку ми траеше) ми ги избледе стриите и сега веке не ми сметаат понекогаш со игра на светлианта дури не се ни гледаат, а претходно имав потрошено 2-3 кутии од 200мл павлодерм и ми беше како обична крема да користам. Е сега за лице незнам дали би имало некоја разлика, сепак и многу од кожата зависи!

На AlicaInWonderland му/ѝ се допаѓа ова.
  9. agirl17

agirl17 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    165

јас за стриите користам павловичева но онаа на галафарм, во розево кутивче, сакав да купам оригинална, но не најдов во локалната аптека па зедов ваква. Колку пари е таа оригиналната павловилева поскапа е од овие обичните ?

10. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Интересна идеја за ова со стриите, обавезно ке пробам ! Знам дека бремени жени користат Павловиќева во комбинација со АД капки за стриите на стомакот и овој проблем го решаваат како да не ни постоел :)
    Мислев дека делува само на тазе стрии ама еве читам не било така, одлично!

11. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    639
    Секојдневно користам од оваа павловичева крема [​IMG] Ја ставам на интимните делови после секое бајнање, ставама на лицето особено навечер бидејќи ја чувствувам кожата сува од сапунот,влажите марамчиња и другите средства кои ги користам за лицето, исто така ставам павловичева и на усните и стпалата и воопшто си користам павлодерм за сите делови од телото кога ги чувствувам груби и суви! Мене оваа крема ми е повеќенаменска и досега не сум видела негативни влијанија од нејзиното секојдневно користење!

12. spanko

spanko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    522
    да поскапа е! има само една грамажа од 120гр и е околу 165 денари по аптеките, а во маркетите е поскапа може и за 30 денари.

13. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363
    Леле толку сакам да користам ваква крема, ама на жалос неможам бидејќи сум алергична на неа уште како бебе! :( А, баш е убава ти свети лицето!

14. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    125 мл е 192 денари. Ова е цена од Космо.

15. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.824
    Павловичева е дар од Бога, само малце ми е мрсна мене.
    Добро, признавам, му крадам на внук ми некојпат :lol: :wasntme:

16. spellbound

spellbound Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2010
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    1.483
    Многу сакам павловичева, ама за лице малце мрсна е, како сијалица светам откога ке ставам а за тело супер ми е !

На FBI му/ѝ се допаѓа ова.
  17. tralalala

tralalala Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    20
    јас иам мрсна кожа и не ми одговара за секодневно користење , ја ставам само ако имам некое воспаление на кожата и навистина помага

18. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.025
    Да ве прашам девојки која од овие павловичеви креми е најдобра да си ја купам? Има ли некоја разлика?

Јас ја користам на Бекутан најобичната крема, имам комбинирано мрсна кожа и ја ставам на лице морам да кажам дека воопшто не ми смета за акните, а кожата ја прави мека како на бебенце.

Прикачени фајлови:

• 4139.jpg
      4139.jpg
      Големина на фајлот:
      47 KB
      Прегледи:
      306
    • dvk.jpg
      dvk.jpg
      Големина на фајлот:
      49,9 KB
      Прегледи:
      307
    • 588_pavlovic_1.gif
      588_pavlovic_1.gif
      Големина на фајлот:
      99 KB
      Прегледи:
      306
  19. Lovely

Lovely Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    1.059
    Јас користам како 2рата постирана, и супер ми е, ја користам за стапалата, ги омекнува и хидратира.

На A-j-a му/ѝ се допаѓа ова.
  20. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Првата е оригиналната таа е онаа за која и погоре зборуваат девојките дека ја користеле за избледување на стрии и лузни. Мислам дека таа е и подобра.

На A-j-a му/ѝ се допаѓа ова.