Павловичева маст (детска крема)

Дискусија во 'Лице' започната од velesanka, 28 април 2010.

1. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.485
    Павлочивета за лице е подобра доколку имате сува кажа.
    Во спротивност дава диско топка ефект. :D

Ја користам на Алкалоид.
    Верен фан сум на Бекутан и имам најмногу доверба во неа од оправдани причини. :)

2. Linn1

Linn1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    1.936
    И јас го делев тоа мислење Сефора до пред неколку дена. :D
    Случајно прочитав дека помагало за лечење на акни и митисери(имам комбинирана до мрсна кожа која со правилна нега ја претворив во нормална). Ја пробав еднаш, двапати и останав воодушевена :o
    Лицето си го доби оној здрав изглед, не беше мрсно како што очекував(добро сега треба да почекаш малку да впие). Исто така е прекрасна подлога за пудра и лечи црвенило. За 2-3 дена целото црвенило од лицето ми го снема. Презадоволна сум. :D

Зборувам за оргиналната павловичева маст. :)

На baby-star му/ѝ се допаѓа ова.
  3. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Битно е да правите разлика меѓу павловичева маст и детските креми :)
    Повеќето зборуваат за обична детска крема од низа марки кои немаат веза со павловичевата. Има огромна разлика, неспоредлива. Пробајте и ќе видите

4. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342
    Јас користам Павловиќева крема ама она оригинал што е на Д-р Павловиќ. Ја користам навечер кога ќе си легнам ги мачкам петите и лактите. Ја омекнува кожата и ја прави убава. И, кога ми се многу испукани рацете во зима ставам дебел слој од кремата на рацете пред легнување и утре сум како нова.

5. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Ја користам на Галафарм во голема кутија 200 и нешто денари и стварно е убава, може да речам најубава крема и најефикасна, ама цел ден ми е лицево со крема, цел ден и ме фаќа нервоза некогаш и ја бришам :lol:

6. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871
    мене не ми прија на лицето ама ја мачкам по раце тело и ок ми е ;)

7. Jewel

Jewel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2010
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    144
    Павловичевата ја користам за пети пред спиење и многу ги омекнува. На лице не сум ставала, а и не би, со оглед на тоа дека имам нормална кон мрсна кожа :)

8. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Јас ја користам оригиналната за лице, а за тело онаа розевата поима немам чиво производство е. За тело таа ми е поубава затоа што мириса убаво, за разлика од другава. Ставав на лице од оригиналната негде околу месец дена и стварно е убава, не е толку многу мрсна како што имаме вообичаено претстава за павловичевата. Е сега во последно време ставам бекутанче со цинк новото, ми се чини дека за нијанса поубава ми ја прави кожата.

9. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    1.347
    И моја другарка ја користи Павловиќевата паст наместо крем за лице, девојката има најнежна кожа на светот!
    Става само малку ,бидејќи таа е доста мрсна , а ако и остане мрснотија ја впива со шамивче,
    Јас не ја користам оти ме нервира да имам нешто такво на фацата ,ама по искуството на оваа девојка ,би ви ја препорачала .

Да напоменам само дека во животот нити една акна и нема излезено ,ни црнки ни ништо.

10. Boom

Boom Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2011
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    10
    Јас ја користев павловичева на места каде што имав рани и со многу често користење одреден период ми помина!!! Дури се изнанадив :)

11. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    4.604
    Убава е ама не можам да ја користам, кај и да одам на бебињата им ставаат од неа кога ке се искакаат и ме потсеќа не бебешка кака кога ке ја видам.

Инаку поубава е од Бекутанот не е толку мрсна.

12. MoreNa-22

MoreNa-22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    386
    Допаѓања:
    76
    мене мие убава си ја користам сега последниве неколку месеци и баш ја омекнува кожата

13. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Си ја користев од порано оваа павловичева маст и бев задоволна од неа, а сега пред некое време си купив една друга (плава Павлодерм) која ја користам за лице и која ми е поубава од другата за таа намена.
    Оваа плавкава е со додаток на невен и пантенол, ми мириса убаво (на бебенце) и преуабава е ја омекнува кожата, си ја користам за се па и за лице.

Прикачени фајлови:

• Capture2.JPG
      Capture2.JPG
      Големина на фајлот:
      37,2 KB
      Прегледи:
      307
  14. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.485
    Допаѓања:
    4.375
    Павловичевата маст најчесто си ја користам за стапала после добар пилниг си ги масирам со оваа маст и многу ми се мекички после тоа.. Исто си ставам и на задникот и многу ми е мазно... :$ Знам некогаш и на раце да ставам но многу ретко го правам тоа...Сепак мислам дека добра крема е за оние што имаат ептен сува кожа... ;)

15. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.768
    Што може да направи оваа крема не сте ни самите свесни колку помага. Кога помага кај тешки коќни неискоренливи болести после некое време скоро и да ги снема...секоја и чест. Топло ја препорачувам

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Павловиќевата маст се користи за цува кожа, значи ја хидратира кожата ја прави мазна и нежна и јас ја препорачувам за испукани петици и раце ќе ви помогне многу :) ( совет од иден фармацевт хааха )

17. smiley-32

smiley-32 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    511
    Јас ја имам дома и според мене само го намалува црвенилото :) ништо повеќе

18. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.609
    Ја користам ,и од секогаш сум ја користела,и секогаш мора да ја имам дома :angel:
    па помага за се бе,на што и да ја ставам ми помага,и си ја сакам,али тоа што не ми мириса убаво баш.. :(
    Иначе има некоја нова,или јас сум ја видела покасно :lol: Со перу балсам е.И е подобра од обичната :wasntme:

19. ivance5

ivance5 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    200
    Редовно си ја користам! Ставам на устата кога ќе ми испука, преку зимо и на целото тело. Дланките ми ги прави помеки и понежни. Многу ја сакам ♥

20. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    674
    Ја користам оваа [​IMG] со неа го мачкам стомакот, градите и бедрите. Супер е кремава знам дека има оригинал, но оваа има убав мирис и е доста густа се гледа дека е квалитетна башка е и наш производ, оригиналната уште го има оној чуден мирис. :^)