Не сакав темата да ја ставам во здравје бидејќи ме интересира шминка за паднати капаци.Во мојата фамилија е наследно да се има паднати капаци и многу ми смета бидејќи колку и да ставам шминка не се познава.Дали знаете некои техники за шминкање такви капаци? (Втората слика)
http://www.youtube.com/watch?v=4SMPB3X5 ... re=related Ова е закон,го имам гледано уште одамна,само не верувам дека го има кај нас.Е сега што знам гледај како се шминкаат азијкиве,тие имаат такви "проблеми" со очните капаци,па можеш да видиш какво шминкање ти одговара. http://www.youtube.com/watch?v=nybpvItAfUE Еве нешто,во принцип треба да си играш со сенчање,за визуелно да го зголемиш долниот дел од капаците,а тоа да се бои на сенки приближни со капакот,некои кафеавкасти потемни и посветли за да направиш визуелно да изгледа така. Се надевам малку ти помогнав.Една моја другарка сака да прави операција за овој проблем,само не знам како функционира кај нас,да не ја унаказат.
Ех, не знаев дека има име за ваквата состојба на паднати капаци. И моите се такви, толку се паднати што дури ми тежат. Инаку за шминка, потешкотии имам само со нанесувањето на туш.
Азијките имаат таканаречен "монолид" и е различно од спуштени капаци.Оние кои имаат монолид всушност имаат една убава рамна површина со која што може да експериментираат како сакаат, може и да лажираат капак со сенчање.Додека спуштените капаци се малку попроблематични.Има многу видеа за шминкање на спуштени капаци, на ју тјуб може да се најдат како make up for hooded eyes.Во главно мислам дека треба да се избегнува хајлајтирање под окото бидејќи уште повеќе се нагласува поголемата површина на самиот спуштен капак. Wayne Goss има зборувано за типови на очи и која шминка се препорачува за нив,дечкото ми е супер, за разлика од бројни туторијали каде што покажуваат како се добива одреден изглед, тој е повеќе насочен кон едукација, зошто џабе е било каков туторијал ако не си свесен дека можеби копирање на истиот изглед е неизводлив или воопшто не одговара на твојот тип на очи.