Ај предложете ми место каде прават убави палачинки, сакам да ја однесам мајка ми на палачинки ми дојде на гости Каде е тоа Костарика ?
Уффф најдобра студентска храна ! Да ги наполниш со кашкавал печурки шунка и кечап малце во микробранова и ете ти цел ручек
Jас пред некои три месеци го направив овој рецепт, ама наместо мелено месо ставив, кашкавал, салама и печурки, и излезе прекрасно Hареден пат ќе пробам со мелено месо
Јас имам посебна смеса за благи палачинки и ако намириса некој дека правам палачинки цел ден имам гости. Ги обожавам со нутела и сецкана банана. Најамногу ги сакам моите палачинки, но доколку јадам надвор тоа би било на Женска Плажа... толку е голема палачинката што не можам да изедам ни пола. Или пак Црвен Мак. Доколку дојдете во Струга, не го пропуштајте ова задоволство.
Во Амати ти се убави, обилни, огромниии , имаш во новото Веро , во центар и Бисер ако не се лажам.И во Ања не се лоши. Костарика се наога во Градски Парк, не сум јадела палачинки таму, али имаат убава пица и топли закуски. Утрово во 6 правев душичката ми бараше онака труднички стрмно со џем од смокви ги каснав тоа имав при рака дома Смесата: 400 г брашно 400 г соино млеко 400 г к. вода 2 јајца 1/2 финџал масло малку цимет и шекер.
Бимоти, дефинитивно Се наоѓа во Буњаковец, на први кат.. Исто и во Тренд (сигурно знаеш кај се наоѓа, на плоштад).. Тука правеа добри палачинки, незнам дали уште прават, не сум била одааааааамна, ехе хе, далечна деведесет и друга
Палачинки бeз млеко Девојки, ми треба рецепт за плачинки што се прават без млеко (чудничко, но, затоа што сум на таква диета, без млеко ) Help!! please Фала однапред <3
Што ми требаше да ја отворам темава незнам дали има нешто на светот што го сакам повеќе од палачинка, преполнета со крем, банани, плазма и шлаг ммммммммммммммммм Последен пат вака сочни палачинки имам јадено во Бамбини палачинкарата што е во Аеродром, полни ,со пристапни цени
-4 јајца се матат со миксер,потоа додаваш -1 л.газирана вода -24 супени лаж.брашно -2-3 суп.лаж.масло за јадење П.С:ќе видиш,зависи од брашното ,кој тип е,по потреба да додадеш уште некоја лаж.брашно. Бон апетит
A кога се прават со млеко?Kолку млеко се додава? Jас не сум правела палачинки до сега, секогаш готови користам, или баба ми прави и ми носи, ама ми треба неделава да напраам еден специјалитет, иде малиов мој
^^Јас ги правам вака: 1л млеко 4 јајца 10-11 црпки брашно 2 лажици зејтин Ќе го измешам сето тоа со миксер и готова е смесата. Ако видиш дека е ретка, ќе додадеш брашно, или обратно ако е густа додај малку вода. Многу се вкусни