Најубави се палачинките од ред кафе,мислам на благите. Мјам мјам мјаааммм,со сникерс и црн крем.Мерациииииииииииииииииииииииииии
Правам убави палачинки,ама најчесто ме мрзи со саати да стојам и да ги печам најслатки ми со нутела,дробен плазма бисквит и сецкана банана
Едноставно ги сакам на одмор јадев од оние америчкине-панкејкс со мед и се би направила да се вратам пак и да јадам такви. Иначе премногу ги сакам и ги јадам со еурокрем и банана, џем,мед а ми кажувале луѓе дека убави биле и со сникерс-мед-еурокрем и не солени кикиритки
може некој да ми каже како ги правите американските плачинки ?? не видео од јутуб туку вие како сте ги направиле ?? јас неколку пати досега направив и секогаш ми испаѓаа тенки и негде подизгорени, а негде уште со живa смеса
Елена, јас го имам истово да го наречам тавче. И сигурна сум дека рецептот не се менува, скоро правевме со мајка ми и убаво се сеќавам дека рецептот си е ист како за правење палачинки со обично тавче. Нема логика некако да се менува, тоа апаратчето не е фактички обрнато тавче наопаку !? - ова по моја, блонд логика. Не, шала на страна, за посликовито да објаснев. А ги има и тука низ продавниците за бела техника? Ние го зедовме од Грција, пред добри десетина години. И го препорачувам - раат е. Мене најинтересно ми е олд скул приготвувањето на палачинки во обично тавче, па вртење, ваму-таму загорело, па се залепило, ама како што сум трапава и немам баш живци за тенчење, па ова ми е одлично. Кај ја видов темава, барем знам што ќе јадам утре, т.е. после за доручек.
Најубави ми се благи, со еурокрем. Кога беме Грција летово, порачавме со кафеав и бел еурокрем+кокос поубаво нешто немам јаденоо
јас тапа сум за палачинки ама затоа си земам од продавница оти тие пакуваните со се по 10 и му клавам чо сакам ама најчесто солени
Пакуваните палачинки, по 5 мислам се внатре, во пвц фолија, не се допржени. Препорачуваат пред јадење да се препржат, јас дури од кога отидов со стомак по палачинки, продавачката ми го кажа тоа, како демек штетно е да се јадат не допржени. Арно треба да остане човек труден, за да ти кажат. Кога ги препржив дома, се намалија на пола ...
Мајка ми е експерт за палачинки и таа секогаш вели дека палачинката треба да биде многу тенка, но не претенка за да се скине. Она си има посебна мерка за тоа колку става од кашата и секогаш ги прави во едно посебно тавче. Ги сакам со еурокрем и банани, со мармалад, мед и ореви, па дури и со мајонез и кашкавал.
Jас не им турам млеко, туку наместо млеко-вода. Hајвеќе правам, за пирошки, после поховам со јајца и презла пиршки, брат ми многу ги сака E вакви ги правам како на сликава
Види ја ти домачица . И јас ги сакам благи ама повеќе солени, откако ќе ги направам им ставам сирење или кашкавал и салама и ги ставам малку во рерна да се стопи сирењето/кашкавалот А твоиве, не ти се распаѓаат при пржење, веројатно се виткани нели, па немаш ли проблем при вртење додека ги пржиш? Како вкусно изгледаат, ми се пријаде и тоа баш такви
Hе не, јас една палачинка ја сечам на пола, на средина, од една ми излагаат 2 пирошки, на средина им турам саламче, кашкавал, кечап мајонез и оригано, па ги сукам со рака, сега не знам како да го објаснам како цилиндер да биде ги турам прво во матени јајца, после во презла, и ги пржам, навистина се ептен вкусни
Рецептот за палачинки на Старфиш е НАЈДОБАР! Значи колку пати сум пробала да правам според др. рецепт, што од овие тука што ги имате напишано, што од др. блогови, сајтови, итн. никогаш не ми испаѓале како што треба. Штотуку направив 20-тина кој е за, бујрум Фала Старфиш, отсега почесто ќе ги правам
Јас не љубам многу-многу благи палачинки, па затоа измислив еден солен рецепт и сега само така ги јадам. Многу е едноставен, значи - Потребни се веќе готови палачинки по класика рецепт, павлака, кашкавал, зденка(никако без зденка, ми се чини она го дава шмекот), печурки и кисели краставички. Палачинките прво се премачкуваат со зденката и павлаката. Над тоа се ренда кашкавал, над него печурките и на крај се рендаат киселите краставички. Се виткаат палачинките во форма на пирошки и се редат во тавче. Настрана се мати едно јајце со малку кисело млеко и вегета,сол и бибер и се преливаат палачинките. Се пече во претходно загреана рерна на 200 степени, околу 15 минути, ќе видите готови се кога ќе се потпече јајцето одозгора. И уште еден рецепт кој го најдов по интернетов, за американски палачинки, најдобар од сите кои сум ги пробала до сега: 2 шолји брашно 2 лажички пециво 1/2 лажичка сол 2 лажички шеќер 1 ванила 2 јајца 2 шолји млеко 4 големи лажици зејтин Се мешаат сите состојки, и ќе видите доколку смесата ви делува ептен течна, можете да доставите плус пола шолјичка брашно. Се остава смесата да отстои околу 10 минути и после се пржат на загреано тавче, со малце зејтин, ист принцип како обичниве палачинки, со тоа што се прават нели, помали, значи не се истура смесата наоколу на целото тавче, туку само во центарот... Па, пробајте.
Обожавам палачинки,без разлика дали се солени или благи.Кај мене дома јас сум задолжена за правење палачинки,ептен сум им ги погодувала.Благите најчесто ги јадам со еурокрем и мелени кекси,а солените ги правам пирошки (ги полнам со салама и кашкавал),потоа ги потопувам во матено јајце,презла и после се прсти да излижеш
палачинките што се правени со млеко повеке впиваат зејтин при пржењето а тие што се прават со вода не се толку мрсни
Јас цел саат дремев на тараса и ги правев , денес ги направив со кисела вода , бидејќи морав млекото да го чувам за несс кафе Ставам две јајца,кисела вода,малце сол и малку шеќер и брашно околу 18 лажици (според рецепто) но јас гледам како мене ми одговара смесата , да не е многу густа и да не е мн ретка и со миксер мешам.