Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Палачинки

Дискусија во 'Рецепти' започната од maja8, 17 јануари 2010.

1. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Јас ги правам во најобично тавче ама не се става исто како за другите палачинки од смесата, треба да ставиш повеќе смеса на помала површина, како во кругче. Обично јас ставам две од еднаш, секако да не се залепени.

2. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.351
    Допаѓања:
    286.285
    Правени со многу љубов :tmi: :lol:
    Внатрешно се со крем.

Прикачени фајлови:

На Monna.Monna, ivancekitty, Mishela и 5 други им се допаѓа ова.
  3. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.195
    Допаѓања:
    36.641
    Не сум голем љубител на палачинки. Дома не ги правам, бидејќи не знам како се прават. Најчесто ќе каснам 3-4 палачинки. Повеќе не можам. Јадам благо, ама за чудо, палачинките не ми се омилени.

4. DjinTonik

DjinTonik Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    110
    Па за некој кој не е љубител на палачинки, каснување 3-4 палачинки и не е некоја мала бројка ;) Јас обожавам палачинки па 4 палачинки можеби е мојот максимум :lol:

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  5. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.195
    Допаѓања:
    36.641
    Во право си за тоа. Да изедам 3-4 палачинки е голема работа. Понекогаш дури една каснувам. Зависи со што е. Ми се допаѓаат палачинките со еуро-крем.

6. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    За ова треба да ставиш и прашок за пециво. Ова ти се американски палачинки, има посебен рецепт. И погуста треба да биде смесата отколку за нашите обични палачинки,

Инаку, јас повеќе ги сакам солени (со саламче, кашкавалче, кечап, печурки, павлака). Сега откако сум бремена некако не ми оди многу месото, па ги јадам само со кечап и кашкавал. Инаку благи ги сакам со домашен џем од кајсии. Максимум ми е 2 или 3 палачинки. Туууу си отворив лиги, ќе правам попладне :D

7. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    и јас некогаш им ставам прашок за пециво и на обичните палачинки, и дури некако како покрцкавки да ми се.
    :) :) :) пробајте некогаш,ако не сте пробале

8. Vladus

Vladus Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    120
    So eurokrem banana i slag gi obozavam :) a ovie se edni od najubavite sto sum gi vkusil, vo Lake View vo Otesevo - Prespa :D
    [mod-kirilica:1ehcpyyh][/mod-kirilica:1ehcpyyh]

Прикачени фајлови:

• IMAG0465.jpg
      IMAG0465.jpg
      Големина на фајлот:
      261 KB
      Прегледи:
      272
  9. Calla

Calla Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    1.515
    Каде би можела да најдам тефлонско малецко тавче за американски палачинки..?! :pizza:

10. charliee

charliee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    716
    во неколку постови на други теми напоменав драго ни е тоа што сами го правиме да го јадеме и го јадеме со кејф.јас кога ги правам сама не се воздржувам да седнам на маса додека се топли ги јадам.толку ми се вкусни што дури и еднаш неделно ги правам зависи до времето.ги сервирам секако а исто и тие што се поклопуваат се прекрасни само кога успевам да се воздршам да ги направам бидејќи треба повеќе време :lol:

11. strawberry111

strawberry111 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    57
    И мене ми се најомилени со еурокрем , така се највкусни! :D А сега откако се научив и да ги правам речиси секоја недела палачинки јадам.

12. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Вчера направив, најубави ми се со крем, а и со сирење ги сакам особено кога сум многу гладна :)
    Не ги правев по рецепт туку онака од око, ставив вода, брашно, 2 јајца и супер испаднаа, нареден пат сакам да ги направам со млеко, да видам како ќе ми испаднат. :)

13. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Ммм најубави ми се со еурокрем и со банана.. и малце шлагче одозгора :inlove:

14. Skromna

Skromna Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    118
    . :lol: ...лелеле смрт сум за нив,ги правам и ги јадам богами...
    ...кашата за нив ја правам отприлика мешам брашно,јајца и осетив ако ги мешам со вода помеки ми се,така да често клавам пола млеко пола вода,ги спремам на полно начини,солени со кашкавалче и саламче па ги поховам во презла и јајце како пирошки идат,правам битолски питуљарник со лукче,киселина и вода,па сплит банана со еурокрем и банана,шлаг,па со мелено месо полнети и полиени со павлака па запеченим,со џем и ореви......едноставно не можам живот да си замислам без нив.. :clap: .

15. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Мислам дека од нив го поправив дечко ми, па не сум јас крива шо толку убаво ми испаѓаат :wasntme:
    Еден период често ги правевме двајцата , сега малку паузираме , ама затоа пак секое седење во пицерија, без да си апнеме не стануваме. :lol:

16. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.543
    Допаѓања:
    5.892
    1 јајце
    пола лажиЧка шеќер
    на врв на лажиЧка сол
    може пециво
    вода 2 или 2.5/3 филџана големи вода
    брашно по потреба (да биде како јогурт густо)
    можете пола филџан сок да додадете за мирис или ванила

Ги јадам со мармалад,еурокрем,банани,еурокрем и бискоти издробени во нив....солени не сум пробала |( некако повеќе сум си по благото

инаку од дозата излегуваат околу 10-12 палачинки

17. canary

canary Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    60
    Јас правам најубави палачинки :P
    Значи ги сакам тие американските. Брашно, сол, шеќер, јајца, млеко и прашок за пециво. Нормално како другите палачинки се прават само што се подебели и во помало тавче се печат и се помалечки. Превкусни се за јадење со мармалад, еурокрем и мелени бисквити, ореви... :inlove:
    Немам живци да ги правам другите палачинки досадни се :D

18. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Јас ги сакам повеќе благи палачинкиве.Со крем ми се в крај убави.
    Е сега имам јадено солени палачинки со павлака,мајонез салама и незнам друго што имаше. Но сакам јас нешто по мое да си пробам,само незнам дали ќе успеам.
    Значи вака ми е идејава.
    Правам палачинки како што знаеме сите и после во палачинкиве внатре да ги филовам со пушено свинско месо,кашкавал и печурки и малце оригано.Да ги затворам да ги извалкам во презла и јајце и после да ги испржам.
    Ќе бидат убави ? :\
    Не ми се смеете ако е смешна идејава,уште сум почетник во кулинарствово а и многу сакам да експериментирам.. :lol: :lol:

19. Perina

Perina Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    321
    За сите што обожаваат солени палачинки :) Само што ги направив и прекрасни се! :)
    https://www.youtube.com/watch?v=4xE7bVN1Jig
    п.с. јас само не ставив кремсир и кечап :)

20. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Морам да се самоцитирам.Ги направив луѓе палачинкиве,и морам да ви се пофалам и да ви кажам дека одлично испадна.
    Ако сте за солени палачники,пробајте го ова моево да видите што еу бавина :D :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: