пошто изгуби на кладба дечко ми вчера правеше слатки палачинки со крем ...банана и чоколадни бананчиња .... ги изедовме одма ...
Не знам да ги подготвам сама, но затоа мајка ми е тука. Имам јадено со крем, со мармалад, со мед , со крем и банана и одозгора шлаг... Мммм
Jас од кога наушив се почесто и почесто ги правам Ги јадам со мед и ореви, путер од кикирики, само со шеќер, мармалад, а омилени ми се пржени со салама и кашкавал. Мх, мх, мх, кај ја отворив темава, ми се пријаде
Лесни се за правење а се многу вкусни. Најчесто како десерт ги јадам со еурокрем и банани па шлаг и прелив мммхх . Некогаш ги јадам и со сирење и така се доста вкусни..
Простооо ги обожавааам, во моментот ми се јади. Ги јадам или со еурокрем или со лукче, ама со лукче многу поретко.
аххх најубав десерт обожавамм со еурокрем,банани сецкани,шлаг и чоколаден прелив.. а иначе имам приготвено сама за чудо Спојлер неспособна сум
Листајќи ја темава дојдов до една БРИЛИЈАНТНА идеја Да си направам палачинки аларафаело Вака ќе ги приготвам. Обични палачинки, ќе ги наполнам со бел еурокрем, кокос и сецкани бадеми. А одозгора можам да ги полеам со бела топена чоколада. Абе мераци, милина И сега би правела, ама неможам, доцна е. Ама утре ќе биде жестоко во кујна
Да споделам рецепт за совршените американски палачинки, неодамна го најдов низ интернетов, а имав пробувано толку многу, утнато исто толку. И конечно - бинго. Еве рецепт, за таквите ко мене, кои се во потрага по саглам рецепт: 1 филџан брашно 1 филџан млеко 1 јајце 1 мала лажичка пециво 2 мали лажички шеќер малце сол ( на врв на нож ) Нека не ве буни она филџан, стандардизирани се филџаните од аспект на грамажа. Значи, едноставно, се мешаат сите состојки, се остава смесата од отстои околу 5-10 минути. Самата смеса инаку треба да изгледа малце погуста од онаа за обичните палачинки, и ако има грутки нема врска. Загревате тава, на средна температура ( ако ринглите ви се означени со бројки од 1 до 6, на 4ка треба ) и ќе ја премачкате тавата со тенок! слој путер/маргарин. Тенок, во спротивно првите неколку палачинки ќе ви бидат премрсни. Кога тавата добро ќе ви се загрее,ставате од смесата по малце, нели овие палачинки се помали и ќе знаете дека треба да ја превртите од другата страна, кога на површината ќе ви се појават меурчиња. Или од око - ѕирнете ги одоздола, и бојата треба да им биде златно-кафена. Совет, внимавајте да не претерате со пецивото, тоа е клучната состојка. Еве ги:
Менди каква тава треба обична како за нашите палачинки или они посебните што ги рекламираа на топ шоп, или не знам каде? Ме заинтересира ептен со рецептов, тамн зборевме да се почастиме со палачинки, и времево не е толку жешко.
Да не знае некој да може да се купи во Скопје мало тавче специјално за американски палачинки, и цена, молам ?
Прекрасен десерт за после јадење.Премногу ги сакам и ми се фкусни.Ги сакам и благи и солени.Но,благите имат предност пред СЕ! Ги сакам со многу еурокрем (посебно кога е НУТЕЛА)..
Палачинки, обожавам, само овошните не ми се убави, најмногу ги сакам со крем, а дома кога си правам ги јадам и со шеќер, убави се многу крем и плазма
Знам да ја подготвам смесата но да ги обрнувам незнам. Најубави ми се со мед,значи само со мед,без ореви.И во комбинација со млеко.Совршена вечера или појадок.
Палачинки со вкус на кафе Потребни состојки: 80 г брашно 1 лажица шеќер 1 лажица инстант кафе 1 лажичка ситно рендано чоколадо 2 јајца 1 жолчка 20 г растопен путер млеко по потреба прстофат сол шлаг цимет Начин на подготовка: Во еден сад измешајте ги брашното, шеќерот, кафето, чоколадото и солта. Во друг сад измешајте ги јајцата и жолчката и потоа додадете го растопениот путер. Измешајте ги двете смеси и пополека дур мешате додавајте млеко. Оставете ја сместа да отстои еден час. Палачинките пржете ги на путер. Готовите палачинки служете ги со шлаг и цимет.