https://www.topshop.com.mk/delimano-joy-pancake-maker?___SID=U Дали некој има ваков апарат за палачинки и искуства?
можеби не е соодветно место но каде можам да најдам тортиљи, проверив во сите кам маркети во градов нема во ниту еден и ми кажаа дека последнава 1 недела воопшто и не ги добивале
Дај некој нека ми објасни убаво како правите палачинки. Од тие обичните со кисела вода, јајца, брашно… неколку пати имам пробано, ама како омлет ми испаѓаат, а само едно јајце ставам. Многу ми се пријаде сега, ама од 100 пати фрлање, страв ми е па да правам
Jas gi pravam bez jajca . Potrebni sostojki 250 gr brasno , 500 ml voda ladna , 1 lazicka soda , 1 lazici sol i malku seker Ubavo go promecuv moze so mikser na najmala brzina ili so matalka za testo da nema grutki . Potoa go ostavam da odmori okolu 20 min i gi pravam. Se nadevam deka i tebe ke ti se pogodat
Еве ти рецепт. Јас по овој правам, нема утка никогаш. Преполови доза ако ти е за 10тина палачинки само.
Фала вии ги направив по препораките на sesilija неколку страни назад и прв пат ги погодив. Само со јајца кисела вода и брашно. Испаднаа 9, нареден пат ќе направам поголема доза
Ако немаш јајца и/или млеко во моментот или не сакаш да ставиш. Или сакаш да направиш посни. Со кисела вода ќе испаднат убаво. Кога имаш од другово, не ти треба кисела вода.
Јас секогаш ги правам со обична па супер се. Сум ги правела неколку пати со кисела ама не приметувам никаква разлика.