Пачачинки со еурокрем и банани или плазма и со малку шлагче. Или палачинки со мед и ореви мммммм А иначе обожавам и солени палачинки, кои ги полниме со шунка, кашкавал, печурки и после ги поховаме Почнаа да ми гргорат цревата ццц
Палачинки со вишни и сладолед од ванила. http://www.foodnetwork.com/recipes/...th-vanilla-bean-berry-syrup-recipe/index.html
Денес правев палачинки, и тоа за цела армија, како што ми рече брат ми ГИ мачкав едни со еурокрем, а друго со мармалад. Се прејадов, душман сум на палачинки, ги обожавам
http://www.youtube.com/watch?v=OMTuWj2_ ... ure=relmfu хаххаха ми текна на овој, многу си го сакам човекот бре! Инаку, јас сакам палачики со нутела, бисквитки, шлаг и чоколаден прелив,баш пред некој ден направив, им се изнајадов... Ама имам приметено дека кога ги правам со млеко, повеќе лепат и малку потешко оди вртењето, ама па многу убава боја добиваат, таква некоја златесто-жолта Сакам пак да јадам палачинки, ама нема....Сега на диета сум
Палачинки ммммм! Баш вчера зборев по дома дека ми се јадат. И тоа со мармалад од шипки, во комбинација со млеко мх мх мх убавини. Ајде еве ми мотивација да правам деновиве и онака се ближи колоквиумска, а кога се ближи колоквиумска - готвам. И тоа е подобра опција од учењето хаха
Палачинки на тостер Многу побрзо се прават, може наликуваат на вафли, но потенки се и многу се вкусни. Јас имам и тостерче во вид на цвет, и многу се убави. Рецепт: 3 јајца се матат со пола лажица шеќер. Се додава 300 гр. брашно, 2 филџани зејтин, пола килограм млеко и едно пециво. Се служат исто како и обичните палачинки.
Пирошки Една вечер со братучетка ми си бевме в село, и си рековме ајде палачинки да направиме да се облажиме. И мене ми текна на темава, и ајде и викам прво солено да си касниме. И во палачинката ставивме салама и кашкавал, тоа имаше дома само. Ја затворивме со чечкалици, во јајце, и после презла и на пржење. После тоа со кечап си ги јадевме. Превкусни беа.
Сега сакаме да правиме пачинчина, купивме се сто ни треба сакаме да ги бравиме со ерукрем банана и рендани бсквитцина, само дали ке мозе некој да ни казе тоцно смесата како се прави и дали ке мозе да ја направиме добро без миксер односно со маталка. Ч)
Јас ставам пола кило брашно, четвртина прашок за пециво, сол и ептен малку масло. Мешам со виљушка додека не се разбијат грутките. Финтата е да имаш добро тавче и тефлонот да не е изгребан. Од Тефал што имам едно за палачинки, ич зејтин не ставам,само на првата палачинка за да се подмачка и со две капки зејтин 20 палачинки правам.
Јадев пред некоја недела во сендвичара ама одамна немаме правено па може овој викенд или наредниот да правиме ммм ми се пријаде сега
Emce-kremce jas go iskoristiv tvojot recept za testoto i bas bea vkusni falati mnogu.Samo sto nas ni izlegoa okolu 15tina i toa ne gi pravevme mnogu debeli .Naparavivme soleni so kecap, kozjo sirenje i origano i blagi so eurokrem banana i rendani biskviti. [mod-kirilicamyl1nt2][/mod-kirilicamyl1nt2]
Најмногу сакам кога ќе си ги наполнам со-шунка ,кечап,оригано,кашкавал и маслинчиња или кисели краставички,ќе ги свиткам,па во јајце и презла-и ги пржам....калорично но слатко,тука не се може Eве гиииииии
многу лесно се поготвуваат палачинки: вода брашно едно или две јајца и да биде течно и само ги пржиш после шо сакаш стави му