Ја правам сабота или недела за појадок. Многу е брзо за 5 мин е готова. Јас ја јадам само со сирење додека мажот со + кисело млеко
Ја па ич нејќам палента. Некако преситна ми е, и тешко се праи да се бројат зрнцата, често ќе се искашка и не ми се свиѓа.
Koga probav prv pat voopsto ne mi se dopadna,a sega sekoj den da jadam nema da kazam ne.pravam razlicni varijanti i sekako mi e vkusna.nacinot na podgotovka e mnogu biten od toa dali ke e vkusna ili ne.
Јас палентата ја правам полутечна, за да можам сирењето убаво да го измешам. И со кисело млеко ми е вкусна. И децата сакаат палента.
Убава ми е палентата и мене,ја јадам обично со сирење и кисело млеко.Кога бев дете,мајка ми правеше со брашно мелено на воденичарски камен и пржеше месо или џимиринки
Како мала мразев палента да јадам, а тоа всушност било затоа што не јадев вистинската Ми правеја и ја поливаа со обично млеко. Качамак. Јас ја варам со млеко, па путер малку ставам, па сирење издробам и кис. млеко. Така со син ми јадеме. Вкусна ни е. На бебуш и правам и со овошје, ваљда и е ибава, јас немам пробано така да јадам, ама она си јаде па не и се мешам.