Јадам понекогаш, искрено заборавам дека постои. Си ја правам полутечна, не сакам кога е сува и ронлива. И ставам козјо кисело млеко, повеќе хималајска, понекогаш и куркума, и тоа се така убаво ќе се измеша, мекичко и полутечно. Топ за појадок!
Јас кога правам, правам обично една порција. Ставам три шољи вода да зоврие, па додавам една шоља (истата шоља да е) палента, варам неколку минутки
Обожавам палента постојано си правам, јас ја јадам со сирење, кисело млеко, павлака, кечап, маслинки што имам во фриз тоа си ставам. Јас вака ја правам: 1 чаша палента и 3 чаши ладна вода (истата чаша) ставам зејтин или маслиново зависи што имам и сол малку, го уклучувам шорет и чекам да си почне да врие постојано мешам со лажица, кога ќе биде изедначена целата смеса тргам ставам во тањир и јадам
Едно од ретките јадења кои не можам да ги поднесам, а толку пати сум се обидела ради здравите придобивки
Јас ја варам 1 шолја палента, 4 шолји вода, малку масло, маслу сол. После ја потпекувам со малку кечап, кашкавал и сланинка одозгора. Милина...
Едно време ко луда јадев палента, али некако се презаситив од палента. Не се ни сеќавам кога последен пут сим јала.