Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Палма де Мајорка

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од Rubiii, 25 август 2011.

1. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.743
    Допаѓања:
    4.590
    Искрено не би се вратила од тоа што го видов тогаш,а може и не сме ги погодиле местата.На нашата плажа сите беа топлес и младо и старо,дури и еден дедо со танга ни се прошета :) На плажите и екскурзиите бевме со туристички водич ос српскава агенција,со автобуси.Не изнајмивме рентакар ама ке најдеш информации повеке за тоа и другите плажи на еден српски форум -putovanja.info.Таму читав за некоја југословенка што живее таму и изнајмува коли,па на тие од југословенските краишта поевтино им изнајмувала.Мислам дека баш во кан пастила беше.Инаку од тоа што го видов,повеке е" извикано" место и не баш евтино.Пре би одела повторно во Сицилија,таму и храната и местата се преубави,на мајорка барем во хотелот храната не ме воодушеви,на плжата тие како мали сендвичари добри беа сендвичите,посебно со похованите стапчиња.Многу прженици имаат.

2. Guess-89

Guess-89 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    7
    Дали е поефтина опција да се сместиш некаде во близина на Барселона или Џирона аеродромот, па да одиш на неколку денови во Палма де Мајорка?

3. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    3.160
    Ти благодарам многу @bebaa за издвоеното време

4. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.743
    Допаѓања:
    4.590
    Нема на што,види на тој форум што ти го кажав,има доста повеке инфо,оти они на свој аранжман одат и рентакар зимаат.Убаво да си поминете.

На paleska3 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    3.160
    Го отворив тој српски форум има доста корисни информации, сега ќе почнам да си ги читам по ред :).

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  6. krofnicka27

krofnicka27 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    824
    Допаѓања:
    12.653
    Decki, edno prasanje za tie shto bile vo Majorka..
    Ke odam na odmor vo septemvri, pa me interesira dali e mozno da se proseta ostrovot bez da izrentam kola? Primer, dali ima avtobusi ili bilo kakov prevoz za od edna do druga plaza i dali se skapi? :)

7. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.813
    Допаѓања:
    33.764
    Не знам да одговорам дали имаше јавен од едно до друго место,ама имаше автобуси.Ние бевме Cales de Mallorca и имавме превоз автобус од хотелот до аеродромот и мислам дека се возевме 3,5ч:sweat:.Скапавме со дете.Убаво беше се во хотелот,ама плажите беа(n).
    Каде и да сте да си поминете убаво:sun:.

На krofnicka27 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. a.navy.stan

a.navy.stan Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2014
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    9
    Бил некој на Мајорка преку агенцијата Коузон? Искуства?

9. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.098
    Допаѓања:
    5.836
    Nekoj skoro da bil vo Majorka da spodeli iskusyvo?

10. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.813
    Допаѓања:
    33.764
    @fairy88 беа 3-4пати може да ти каже најдобро ако види скоро.

На SanelaS му/ѝ се допаѓа ова.
  11. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.567
    Допаѓања:
    8.026
    Здраво на сите:hai:
    Ава ме означила,сега имам време да пишам.

Во Мајорка бевме 4 пати.Првиот пат кога синко имаше 6 месеци бевме во Sa Coma во Септември.

Според мене најдобро време да се посети Мајорка и е доста ефтино,оти завршува училишниот распуст на децата.Водата беше кристално чиста и топла.Можевме на 5 метри да го видиме дното,немаше алги,единствен недостаток е што Sa Coma нема долги песочни плажи.Повеќе е со камења.

Бевме во Hotel Palia Sa Coma Playa и си поминавме супер.Не е нешто екслузивен хотелот,ама имаше прикладни цени,добра анимација и храна.И супер си поминавме.

Потоа бевме во Алкудија на север.Не ми се допадна,можеби и времето играше улога,беше исто Септември,само беше 2 дена врнежливо и се смени комплет климата.Беше ладно и не ми се допадна оти е Алкудија како залив и имаше како мирис на бара.
    Хотелот се викаше Allsun Hotel Estrella & Coral de Mar.
    Исто многу убав хотел и многу убава градина и храна.Не ми се допадна што не смееа деца под 3 години да учествуваат во игрите цртање или танцување.Им велевме дека и ние ќе гледаме цело време од страна,ама не дозволија и бев искрено разочарана од односот на вработените и правилата кои ги имаа.
    Не е хотел за многу мали деца.

Потоа бевме во Calla Millor.Долги песочни плажи и има многу убави хотели.
    Едниот не ми текнува како се викаше, ама мнорето е прекрасно има многу убава патека за шетање до плажата.Може и да се изнајми дупол Велосипед(само треба да е електричен ако не сакате да ви паднат нозите)
    Двајца седат еден до друг,а во предниот ред децата.

Последен беше Hipotels mediterraneo club хотел.
    Најскап од сите што бевме,ама и најдобри услови нудеше.Висока класа на хотел со 4 ѕвезди.
    Собата беше пред базен и од балконот каде имавме лежалки можевме директно да одеме во базен со солена вода.Имаше повеќе барови и многу убави спомени имаме од таму.
    До него има полуксузна варијанта на хотелот слично се викаше,ама е хотел само за воздрасни(16+)

Според мене најдобро е во Calla Millor.Хотели преку Booking или Check24(јас обично тука букирам имаме и премиум членство и добиваме доста попусти и гратис патничко осигурување)

Кога сте веке На Мајорка треба да се посети и Палма.Многу убав град има интересна Архитектура.Малку ми е сличен со Барселона(како е уредена главната улица што води од центар до морето).
    Ако е пар може и таму да се букира хотел и имаш одмор на плажа и град истовремено.Има убави забави и коктел барови.

Јас во последно време кога одиме две недели букирам 10 дена алл инклузив на плажа и 3 /4 дена хотел во град.Кога беше синко 6 месеци изнајмивме на еден ден автомобил од Са Кома до Палма.Само стрес беше.Не можеш да го разгледаш градот на раат,дете имаше како фази на тантурми.Надобро со ден два да се преспие во градот.Преку ден се оди на плажа,а кога е приквечер поладно шеташ низ град.
    Немам живци веќе да одам некаде и да трчам.

На Мајорка секаде се збори германски,па имаш чувство дека си во Геманија на море.

Многу убави можности за шопинг има во Шпанија.Кога и да сме биле таму моделите на Зара и Манго ми се подобри за разлика од овие што ги носат во Германија.Исто има доста попусти па можеш доста ефтино да купиш облека.

Во секој случај колку и да е убава Мајорка после 4 пати ја блокиравме.Сега ќе одиме на други дестинации,немам што да видам ново таму.

@SanelaS ако те интересира уште нешто прашај слободно.

Последна измена: 1 јуни 2023
  12. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.098
    Допаѓања:
    5.836
    Fala ti epten ubavo objasneto.Rezerviravme nie hotel so dorucek pa sega spored objasnetoto ke vidam sto kako e . A so ceni kako e vo restorani, marketi otprilika da si planiram.Lele sega se setiv koja si i deka letad i ti od tuka.

Последна измена: 1 јуни 2023
    На fairy88 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Iva:)

Iva:) Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    903
    Од кој град т.е. преку која компанија летате до Мајорка?

14. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.567
    Допаѓања:
    8.026
    Па поефтино е од Германија,ама сепак како туристичко место држат цени.
    Оди во маркети ако купуваш храна,не по малечки маалски продавници.Ресторани гледам кои се добро оценети и со нормални цени.Напиши на Гоогеле добри ресторани и местото и ќе видеш што ти одговара.Во Мајорка/Барселона пред 2-3 години цените беа од прилика 35-40 еу па нагоре за две порции плус 3 пијалоци .Зависи многу и од местото каде сакаш да јадеш.За синко искрено уште не му порачувам порција.7 години е,нејадач и џабе порачам кога ништо не изеде и само плаќаме плус оброк.Јаде или од моето или од на маж ми порцијата.
    На плажа цените се изгор,без разлика дали е ресторант или коктел.Во Барселона на плажа знам за 3 пијачки-сок и два коктела околу 30 еу, тоа беше во време на корона 2021 во подобар коктел бар.
    Сега очекувам со инфацијата и да е поскапо.Така ми кажа и комшиката која потекнува од Барселона,дека цените се доста качени.

Ние букираме секогаш многу рано,имаме тогаш подобар избор на хотели,ефтини карти и престојот е поефтин.

15. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.567
    Допаѓања:
    8.026
    Easyjet или Ryanair

16. joana18

joana18 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    646
    Допаѓања:
    813
    Мене ме интересира за плажите , дали има лежалки од самиот хотел?

17. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.567
    Допаѓања:
    8.026
    Зависи од хотелот.Колку е оддалечен од плажата и која класа е.

18. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.098
    Допаѓања:
    5.836
    Nie bevme i se vrativme od Majorka sekoja preporaka .Hotel, plaza , voda se top.Cenite da se cudis , preku Tui bevme nie organizacija na nivo.

На Mrs.Bass му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    Оваа година првпат ( не и последен ) и презадоволни сме.8)
    Букирање преку Check24 и сопствена режија.
    Бевме сместени во Алкудија , предобро , посебно за мали деца и фамилии измислено .Вода претопла и пречиста, плажа песочна.(Голи луѓе немаше (mooning))
    Хотелот и услуга на ниво , на 400м до плажа, ресторани, продавници се на дофат.Превоз задоволителен , автобуси и такси на секој чекор.Одевме и до стариот град Алкудија, навечер на прошетка.
    Цени понормални и од Охрид.:) Кафе 2еур, сладолед порција 3еур.

IMG_20230812_123048.jpg

IMG_20230809_125758.jpg

На aaaaa, SanelaS, do-re-mi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.098
    Допаѓања:
    5.836
    Nie vo komsii bevme ama cenite epten normalni i preubavo za so mali deca.

На Mrs.Bass му/ѝ се допаѓа ова.