Сега го видов тоа. Пишува дека може да се поврзи со Андроид. Треба да ск го испробаш дали ќе може да се плаќа, зошто сепак ОС-от на сатови немаат толку апликации.
Pa toa e toa sto go pravi ,inace za sledenje kalorii ,saturacija imam Xiaomi e dobar dosega 2 god ,ovaj mi bese vo merak radi plakanjeto so nego
A dali znaes mozebi dali Garminov moze da se povrze so Samsun mobilen ,vo smisol koga ti zvoni mob.da zvoni i na raka ...
Hauwei е подобар во аспект на тоа дека сензорите му се попрецизни за мерење чекори, пулс, итн. Xiaomi е исто добар но мерењата им се малце без врска, ама батеријата им трај повеќе.
а нотификациите точни ли се , и дали се компатибилни со ајфон , добро ли функционираат ? Читав кај некои модели слични на овие каснеле малце и багирал саатот , хуавеи мене и поличен ми изгледа и по елегантен.
Да, точни се. Сите нотификации стигаат на сите саатови, само треба да дозволиш пермисии и да имаш блутут вклучено.
Од искуство, Huawei. Имам и од двата, и искрено, далеку подобар е Huawei. Јас имам друг модел, и спарен ми е со Xiaomi телефон, ама функционира беспрекорно. Ништо не касни, нема багови, едноставно е функционален, ни телефон не ти треба. Добро, на мојот може да збориш, да плаќаш, да пишуваш пораки....ама не правам ништо од тоа.
Huawei fit 3 деф, сум инал над 4 модели, и сум ги тестирал со Гармин часовник, и се многу прецизни Huawei.
Можно е да има во Мобеликс, таму гледав последно, ама цените се повисоки отколку во Грција. И телефони нема, штета оти тие телефони ми беа најдобрите што сум ги имала. И имам Huawei службен телефон, стар е можеби 6 години, мака нема.
И јас видов дека ги нема никаде, така што ќе барам друг саат, или ќе биде Гармин или Самсунг, може и за некој Редми да се одлучам на крај од толку пребирање
Тешко.. Јас последно ко да гледав во Техномаркет, ама не знам дали имаат уште. Поверојатно е да најдиш во мобилари.