Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Папучар

Дискусија во 'Канта' започната од girl.23, 7 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.802
    Што подразбирете под поимот `ПАПУЧАР`?
    Кој маж за вас е папучар?
    Да бидеш папучар значи сурово да и’ ги одземеш сите права и да ја обезличиш. :D

Јас лично и не го одобрувам овој термин, поради неговата злоупотреба на самото значење. Затоа што секој маж кој ја поштува својата жена и на која и помага околу домашната работа, лесно е нарекуван од околината `папучар`.

Пр. Мојот (сега бивши) го откачи својот другар за шетање, затоа што јас и тој имавме други планови. Другар му ме рече: оди бе таму, папучар еден. Мојот скроз се навреди и цел ден беше арогантен со мене, како јас да сум кривата. Ете, како другар му му го скрши егото без реална причина.

За мене папучар е некој кој целосно ја превзел улогата на жената, а жената на мажот. Се сложувам, мажот да помага околу куќните работи, но не во целост само тој да пери, спружува алишта, пегла, прави ручек и тоа само тој, секој ден. За жал познавам такви машки во нашата фамилија. Каде не смеат ни да писнат и буквално се плашат од жената.

2. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.443
    Допаѓања:
    68.674
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.