1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Парада на гордоста

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од WildMk, 16 јуни 2021.

1. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    15.164
    Допаѓања:
    185.954
    На хетеросексуална моминска забава напрајв крофни со куриња. Ама тогаш е слатко и смешно, пошто немаше замерки и напротив - беше очекувано. Се држите за сламки. O wow, некој бил вулгарен. Кој греФ.

На staycalm, Medea., Mumoftwo30 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.572
    Допаѓања:
    46.283
    Книгава ти е отидена во историјата, време е да се збогуваш со нејзе.

Wow, фала :inlove:

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  3. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    4.074
    Допаѓања:
    11.305
    За вкусовите не се дискутира. Очигледно дека на повеќето луѓе им се одвратни квирови што, како што кажа една членка претходно, изгледаат како да ги родил еднорог, со розова/плава том бој фризурка, нескладни парчиња на облека и да не го заборавиме мирисот на метал кој се чувствува на километар со прстени од кујнски прибор :D
    И тоа е тоа. Некои ова го гладаат како уметност, на некои им е одвратно. И тоа е ок. Не може на сите да ни се допаѓаат исти работи, ниту пак сите да се гадиме од исти работи.

И плус контекстот е друг. Вие после моминската забава не сте излегле со курињата да парадирате низ град и да ве гледаат мали деца.

На Moon&me му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ана банана (:

ана банана (: Активен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2026
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    47
    whats wrong with yall :D
    ова е уште потрагично, со храна вака да се игра.
    Кому му се вакви работи слатки бе?

На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.442
    Допаѓања:
    5.890
    Не сум против ЛГБТ луѓе и треба да имаат права како што кажав..
    Ама на парада таков вулгаризам ми пречи, особено кога има деца меѓу нив, одвратно ми е кој сака и каква сака нека биде парадата..
    Има многу припадници кои што го делат мислењето и не сакат вулгарност ама сакаат права, не можам да кажам сите од нив се такви.. Дека треба малку да се доведе на поцивилизирано ниво треба, од скопската парада не видов таков вулгаризам по соц мрежи..

На Gosh, MiloMalo, ана банана (: и 2 други им се допаѓа ова.
  6. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    15.164
    Допаѓања:
    185.954
    О не. Чекај да дојди Октомври па да видиш шо прам со храна. :devil: И се се јади до последна трошка.

Замисли, ко да не е до сексуалноста курињата, ама за да огрдите цела категорија на луѓе баш за то ќе се фатите. Зато и ја напрајв споредбата како фул стрејт моминска шо имавме, за фул стрејт настан шо следува (хетеросексуална свадба). А, и пред некоја година, за сега зетот, имавме торта куре зошто сметавме дека ќе е смешно и ... беше.

Се знајме па го знајш ова од прва рака? :D Ама ај. Оф топик веќе одиме. Се шо сакав е да ја нагласам хипокризијата зошто куриња на моминска беше нешто очекувано и јас како најблиска другарка - I provided. Тој шо не возеше исто касна крофна со куре , у-а педер. Ама толку убај крофни прам шо не можеше да одолеј. :P

AirBrush_20260615162239.jpg Да не мислите лажам.

На Amellie13 и Angie1432 им се допаѓа ова.
  7. ана банана (:

Се зачлени на:
    9 јуни 2026
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    47
    Скроз безпотребно и погрешно, нималку смешно.
    За некои работи е потребна свесност.

На Bitter-Sweet, Srckata28 и mKdevojce им се допаѓа ова.
  8. Moon&me

Moon&me Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2026
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    520
    Маж ѝ да не е црнец? :D

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.686
    Допаѓања:
    64.873
    Леле кој нашол за лепота да збори :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

Ооооо кој нашол за лепота да збори, туго Бошкеееееее :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

На Mumoftwo30 и Angie1432 им се допаѓа ова.
  10. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    4.053
    Допаѓања:
    15.460
    Сте се запнале брак, деца, дрн, дрн…

Абе секојдневно се соочуваат со вербално и психичко насилство!!!

Започнувајки од училиштата, каде децата се учат и воспитуваат на “традиционални и христијански” вредности, па вршат булинг! На децата им се враќаат нозете од училиште, педагошко-психолошката служба како за украс, ништо не презема па затоа се случуваат инициденти и самоубиства.

Па се до работните места, си помислил завршила голготата, луѓето пораснале, се опаметиле, созреале, ама тие станале најгнасни досега. Секојдневен мобинг, саботажи, дофрлања, исмејувања… до степен да не можиш да си ги обавуваш секојдневните работни задачи, до степен мислите нон-стоп да ти се преокупирани со сценарија за тоа шо ќе се случи денес на работа.

Ете тоа се случува тука, на ова мало парче земја, од овој “мирољубив” народ.

На awkey, staycalm, Gosh и 3 други им се допаѓа ова.
  11. ана банана (:

Се зачлени на:
    9 јуни 2026
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    47
    Јас сум кажувала дека сум bisexual, никогаш не сум била психички злоставувана.

12. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.442
    Допаѓања:
    5.890
    Глупо е да има анти парада на нешто и да бидеш исмева, тепан затоа што си припадник на некоја заедница..

Еве јас како христијанин, ако отидам во муслиманска земја или сум опкружен со многу муслимани не би сакал да ми е страв да ми се види ланчето со крст зошто би ме убиле кога ќе видат дека сум припадник на некоја друга заедница..
    Секој има права на протест, марш што и да е има многу празници кај што може да се направи христијански марш било православен/ католички со крст еве како што има за Божиќ.. Дали би сакал на Божиќ да ти дојде муслиман со Куран да прави марш против тебе? И јас мразам кога некој било од друга верска припадност било атеист ќе ми кажува како јас не сум нормален што верувам во Бог.
    Секоја заедница има право да си направи свој марш/протест... Секако се што е јавно треба да биде изнесени пристојно, или ако е веќе со некое такво сценарио да биде 18+.

Дури и зад сето тоа да стои психичка причина/ состојба не дава за право да мразиш некој, луѓе има со анксиозност и не одам по улица да им вика ти си болен или со аутизам..

13. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    4.053
    Допаѓања:
    15.460
    Баш ми е мило што не си била мета на такво насилство. Во секоја ситуација постојат исклучоци.

Исто така, машките имаат тенденција да бидат почесто мета, отколку женските, бидејќи геј жените се почесто сексуализирани од страна на хетеро мажи, во смисла им одговара тоа.

На awkey, staycalm, lovestoneddd и 2 други им се допаѓа ова.
  14. ана банана (:

Се зачлени на:
    9 јуни 2026
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    47
    Не ми е јасна потребата цел идентитет да се сведе на сексуална определба.
    Човекот треба да е многу повеќе од тоа.

И секој заслужува да биде почитуван како човек, но тоа мора да биде реципроцитетно.

На Panda00, Bitter-Sweet, christinnn и 2 други им се допаѓа ова.
  15. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.532
    Допаѓања:
    18.043
    Кога не знаеш што да кажеш а сепак сакаш да се направиш нешто паметна и надмена. Пази да не се засркнеш од толку смеење 8-|.

16. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.811
    Допаѓања:
    93.530
    Паролата на годинешната парада во старт им е погрешна.
    Заради тоа наметнување дека се “различни “ иритираат.
    “Сите нека знаат”:?:
    Што да знаат?
    Зошто мора да знаат?
    Не мора да се знае со кого спиеш .
    Ако сакаш да биде нормално однесувај се нормално ко и сите други, не ти треба етикета.

Последна измена: 23 јуни 2026
    На Panda00, Ani93, christinnn и 4 други им се допаѓа ова.
  17. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.686
    Допаѓања:
    64.873
    Он земал да кажува како изгледаат физички луѓето, о Христе земи ме.

Сум кажала на темава јас иначе што мислам. Само вие неколку души уште го тупите, досадни, подосадни од пролив.

Последна измена од модератор: 24 јуни 2026
    На awkey, Angie1432 и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  18. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.813
    Допаѓања:
    63.258
    Да, мнооогу е страшно на дете да му објасниш зошто двајца мажи или две жени се држат за раце и никого не повредуваат, ама кога станува збор за фемициди и сл. тогаш е "таму некои ненормални" и си продолжуваш со денот. Камо сите што се полни со омраза за лгбт да беа вака гласни и за реални проблеми што ни се случуваат во државата, камо.

На sparklie, awkey, theowndemon и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    5.099
    Допаѓања:
    25.587
    Јас не можам да сфатам како можете да браните парада кога ќе видите каков тип на луѓе излегуваат, чист ragebait инаку. Неиронично добивам нагон на повраќање кога ќе видам слики, како е можно секоја личност до последна да е шарено исфарбана, невкусно испирсана, мрсна и гола, едноставно гадно е да гледаш.

На парада излегуваат скоро исклучливо само оние што сакаат да провоцираат, што во секој поглед сакаат да се различни и екстремни затоа што не знаат на кој друг начин да добијат внимание. Испаѓам лоша кога ќе речам дека треба да се прекине да се слепо брани секој аспект на ЛГБТ и да не се нормализира тоа што бар 80% се неамбициозни, промискуитетни, „креативни“, кои се константно ставаат во улога на жртва. Секако дека секој треба да се изразува како што сака и да биде свој, ама нема ништо лошто во тоа да поттикнуваме некои понормални вредности и понашања...

На страна тоа што и да сакам да поддржам некое излегување за ЛГБ права, автоматски се вклучува и Т-то, и ред други знамиња кои што се испринтани од дупе и никој не значи што значат. Никој не знае кои права се бараат.

На Panda00, EvAngelos, Mazegin и 2 други им се допаѓа ова.
  20. WarriorMind

WarriorMind Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2018
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    6.834
    А оти вака само црни ?:^) Оваа некоја расна поделба ? :D