1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Парада на гордоста

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од WildMk, 16 јуни 2021.

1. Аргентина *

Аргентина * Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    6.105
    Допаѓања:
    11.716
    Мојот идентитет не смее да биде предмет на туѓа одлука или расправа. Моја работа е како ќе се чувствувам и идентификувам и дали ќе се изјаснам во јавност и какви сакам права ќе барам.

На theowndemon и staycalm им се допаѓа ова.
  2. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.964
    Допаѓања:
    26.662
    Срам да ти е, како можеш така да мислиш. Па самото твое постоење ги повредува кревките хетеросексуални егоа, камо ли да бараш права. Со закон да се забрани!

На Angie1432, theowndemon и Аргентина * им се допаѓа ова.
  3. DarkStormm

DarkStormm Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.939
    Допаѓања:
    5.746
    Од утре сум маче. Ама не цел ден. Некогаш ќе мјаукам, некогаш не. Каишче околу врат само кога ќе шетам низ мол. И права ќе си барам ! Ама ако ме соберат од Бардовци да не викате Боже свашта. Да објасните оти имам право и маче и куче да бидам, кога како се чувствувам оти и тоа нешто флуид е.

На Elf, christinnn, EvAngelos и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    14.392
    Допаѓања:
    84.721
    И се дијагнози.
    Родот ако зависел од расположението или луѓето со кои се дружи... :drunk:
    Не се сериозни со дефиницииве. (facepalm)

На LibreGirl и DarkStormm им се допаѓа ова.
  5. DarkStormm

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.939
    Допаѓања:
    5.746
    чекај сеа ќе ни рипнат кои сме ние да делиме дијагнози. Дали сме случајно психолози/психијатри.. и така ..

На LibreGirl и Panda00 им се допаѓа ова.
  6. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    9.517
    Допаѓања:
    43.236
    Јас разбирам некој да е геј, ама да рече денеска сум куче, утре змеј, задутре бебе и така да се понаша е богами не разбирам. За тоа си постојат психијатри што треба да работат со вакви луѓе. Тоа не е нормално и не ме убедувајте дека е.

На LibreGirl и Mr.Limonko им се допаѓа ова.
  7. DarkStormm

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.939
    Допаѓања:
    5.746
    Геј и јас до некаде разбирам, иако не 100%. Ама овие 72-та рода не ги разбирам. Флуидни. Амбиџендери. Небинарни. Итн итн.

8. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.964
    Допаѓања:
    26.662
    Ми се појави сликава и ми падна смешно ама и тажно, аналогно со нашиов народ. :D

Во САД, 1 од 5 граѓани (20%) сакаат парадата да биде укината.

Во Македонија пак, и покрај тоа што имаме една од најконзервативните паради - 4 од 5 граѓани (80%) сакаат да биде укината. :rofl:

Screenshot_20260712_224344.jpg

9. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.513
    Допаѓања:
    280.192
    Јао со родовиве ама сте досадни.
    Што ве боли патка кој како што се осеќа? Родот е социјален конструкт, не е природен закон, не е во камен исклесано аман.

Пол е биолошки факт, род не е. Дај научете прво што е што пред да паламудите и да пробувате со хехехенца да си ја оправдате неписменоста.

.
    .
    .

^ Баш ради овие зборам дека гласноговорници на заедницата треба да бидат луѓе со конвенционален изглед, пошто овие мислат дека сите лгбт се драг кралици и тоа е некаква задолжителна униформа, кога 99% од лгбт не изгледаат никако поинаку од секој рандом Трајче и Стојна.

На violetblue, Angie1432, staycalm и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.860
    Допаѓања:
    93.838
    Па не живеат во шума, туку во социјална заедница сите заедно.
    Затоа збрката со 100 родови треба да запре.
    Родот е социјален конструкт.
    Историски било така, луѓето намениле некои улоги за да функционира подобро општеството,заедницата каде живееме.
    Полот е биолошки и научен факт, неспорен.
    Но ако бараме денес родот како општествен конструкт да е варијабилен согласно моментални чувства каква заедница добиваме?!
    Зошто сите ја сочинуваме истата.
    Бараат да се смени социјалната слика на друштвото ама предвидување на резултатот, нема и не може да има.
    Научни факти засега исто нема,

Во Германија и др. држави донесоа закон деца нон бинари да се вклучат како такви во школо:drunk: и тоа тотално без памет.
    Каде ќе ги сместиш на физичко? во која екипа?
    Физичките норми за машки и женски се различни.
    А според закониве небинарните и транс деца бираат во која екипа ке се приклучт
    Кој бенефит го имаат децата на 14 год од ова?
    Со задоволување желби на одредена групација несигурни луѓе правиме општествен проблем.
    И на крај
    Живот во кој ми е важно како целото општество ми се обраќа, како барам прифаќање од сите, општество што се менува во зависност од тоа како се чувствувам , не можеш да разбереш.
    Човек кој знае што е , без разлика како се чувствува, дали како тој, таа или вие, не се занимава со такви работи.

На DarkStormm му/ѝ се допаѓа ова.
  11. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.964
    Допаѓања:
    26.662
    Морам да признаам дека за првпат, согласен сум 100% со тебе :)

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.513
    Допаѓања:
    280.192
    Па еве мене ме интересира, што фајде има општеството, а посебно жените, од родот? Точно, општествена категорија е, врз основа на која вековно ни се наметнуваат улоги и правила кои ништо немаат врска со нашиот пол и нашите предиспозиции.

Па оттаму, јас не гледам зошто род воопшто треба да е важен било кому, за пол е важен и не го дискутирам. За делби по пол е друга дебата.
    Ама родот како таков, арно не гледам да ни носи, затоа не мислам дека е нешто што било каде треба да стои, независно од полот.

13. Аргентина *

Аргентина * Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    6.105
    Допаѓања:
    11.716
    Со фашисти не преговарам, само си го барам тоа што ми следува. Ако фашистите не сакаат да го обезбедат, ќе има во иднина некои други власти кои ќе бидат во служба на граѓаните и на нивните права.

На staycalm му/ѝ се допаѓа ова.