Кој ви е тој хромозом и која ви е таа биологија ај просветлете ме. Точна, научна студија со контролна група и мапирање на гените што се различни. Ај баш да видам кој е тој научник што ја докажал како генетско пореметување и да видам точно каде во хромозомот е таа промена.
[QUOTE = "Bitter-Sweet, post: 5666794, member: 17054"] Who are those 60? [/ QUOTE] Agender Androgyne Androgynous Bigender Cis Cisgender Cis Female Cis Male Cis Man Cis Woman Cisgender Female Cisgender Male Cisgender Man Cisgender Woman Female to Male FTM Gender Fluid Gender Nonconforming Gender Questioning Gender Variant Genderqueer Intersex Male to Female MTF Neither Neutrois Non-binary Other Pangender Trans Trans * Trans Female Trans * Female Trans Male Trans * Male Trans Man Trans * Man Trans Person Trans * Person Trans Woman Trans * Woman Transfeminine Transgender Transgender Female Transgender Male Transgender Man Transgender Person Transgender Woman Transmasculine Transsexual Transsexual Female Transsexual Male Transsexual Man Transsexual Person Transsexual Woman Two-Spirit Кога ке имам време ке пратам и со медицинско истражување кои беа 48-те признаени
Tи од каде знаеш како се прават закони ? Овде закони се прават како што им одговара на власта. друго те прашуваат ,малку ја утна работата...
[QUOTE = "Bitter-Sweet, post: 5666824, member: 17054"] Biologically there are only males and females. These are gender variations. Who feels and identifies. [/ QUOTE] Q: Aren’t sex and gender interchangeable terms? A: Sex typically refers to anatomy while “gender goes beyond biology,” says Dr. Jason Rafferty, a pediatrician and child psychiatrist at Hasbro Children’s Hospital in Rhode Island, and lead author of the AAP’s transgender policy. Gender identity is more an inner sense of being male, female or somewhere in between — regardless of physical anatomy, he explained. It may be influenced by genetics and other factors, but it’s more about the brain than the sex organs. And transgender is a term accepted across science and medical groups to mean people whose gender identity doesn’t match what Rafferty calls their “sex assigned at birth.”
Род и пол. Пол е биолошки. Со то шо се роди, хромозомот шо определва. Род е другото за шо ти беше текстот. Like, it ain't hard. Sex го преведваме како пол. Gender како род.
Вајлд не сакам да изигравам папагал. Пишав што пишав и мислам дека сум јасна и од кој аспект сум против паради. Пишав дали сум за забрана за склучување на истополови бракови? Ако најдеш, те частам. Од мене не зависи горенаведеното, а нема ни да зависи, а уште помалку од тебе и твоето присуство.
Мене ми е криво што нема да сум во Македонија да одам на парадата. Се надевам дека се одлично ќе биде и ќе помине.
Би сакал да присуствувам ако најдам друштво. Не сум бил до сега, се надевам некој ден ке одам да покажам поддршка.
Злобен народ, се сити на туѓа несреќа... Жал ми е за децата на такви родители... Толку од мене за нив.
https://amp.dw.com/mk/унгарија-лгбт-хомосексуалци-орбан-закон/a-57915685 Унгарија и Полска - спасот за европа!