Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Парада на гордоста

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од WildMk, 16 јуни 2021.

1. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.012
    Воопшто нема потреба од ваква парада, ниту па треба тоа да се прифати. Како што пиша/а некој/и низ минативе страници, чиста глупост.

На Bebce1, Bratot, tinka-mace и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Stephen Amell

Stephen Amell Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јуни 2017
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    26.477
    Зошто нема потреба? Зошто не треба да се прифати? Имаш објаснување или само сте научени да хејтате?

На ane.bella, Lunar, buba4e89 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. ayton

ayton Активен член

Се зачлени на:
    24 мај 2021
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    444
    Prifateni ste aman.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.610
    Допаѓања:
    43.174
    Отвори коментари на фб и ќе ја видиш реалноста. Треба да си мнооогу креативен (читај злобен) за да смислиш онакви клетви и навреди.

На sparklie, ane.bella, Lunar и 14 други им се допаѓа ова.
  5. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.007
    Доволно е да ги исчиташ коментарине по социјалните мрежи да сфатиш дека не, геј луѓето не се прифатени. На останатите луѓе да им е стварно сеедно кој со кого спие, нема да трошат време да испишат коментар кај што им посакуваат на гејовите да умрат, туку ќе продолжат да скролуваат понатаму зошто на луѓе што не им е гајле, ич не се замараат и не трошат време на коментирање. По коментарите се гледа дека не им е сеедно и дека повеќе сакаат да нема хомосексуалност.

На ane.bella, Lianna Anna, Amellie13 и 10 други им се допаѓа ова.
  6. Peanut Butter

Peanut Butter Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    17.503
    Може ли некој линк или скриншот за нас без фб? Ме интересираат реакциите на јавноста, а не можам да најдам некоја вест за тоа. Инаку, како и секогаш, се докажуваат кој е пострејт на социјални мрежи. Исто така, слушнав дека имало контра-геј парада во Битола, вистина е?

Последна измена: 26 јуни 2021
  7. The Saturdays

The Saturdays Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2015
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    1.888
    Според постарите се проблемот што ЛГБТ заедницата се толку вреѓани, како што кажавте коментарите на фб се страшни (facepalm)ние младите се прифативме, а не гледам ни причина зошто да не, кога на никој не му штетат секој си го живее својот живот. Денес парадата помина одлично и се надевам секоја година ќе има се повеќе и повеќе луѓе :l:

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  8. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.403
    И добро, не е во ред тоа што се пишува на социјалните мрежи. Како средовечен маж ќе го натераш да ја смени сликата во својата глава за хомосексуалноста? Преку парада? Да, сигурно.
    Туку се знае каде се прават промени, во институција, а не целта да биде само да бидеш виден како се држиш за раче со својот пол.
    Не сум хејтер на паради, но кога не гледаш поента во истото, нема ни да бидеш ЗА.

На Bratot, Bella •••, Traveler91 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.012
    А зошто различното мислење по дифолт е хејтање според вас? Зошто ако јас сметам дека нешто не е во ред, мора некој да ме убедува дека погрешно мислам?
    За мене не е прифатливо. И за многумина други. Сум против насилство и не оправдувам било какво малтретирање на овие лица ама исто така и не ми е нештото нормално и прифатливо.
    И ако сакаат да остварат некои права се знае каде ќе ги бараат, а не со паради.

На ReinaDeCielo, Traveler91 и Tanjamm им се допаѓа ова.
  10. Ugly Duckling

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.610
    Допаѓања:
    43.174
    На средовечниот маж нема, ама на неговото дете ќе ја смениш, па во иднина наместо 500 вакви коментари, ќе имаш 5.
    И мајка ми и татко ми знаеле порано да речат нешто против дома, ама седнувам и објаснувам па чиста среќа разбират, требало и од младите да се учи.

Еве коментари, првите што ми излегоа инаку има далеку полоши. Насилство одобруваат ама да си геј, никако то.
    Screenshot_20210626-163358_Facebook.jpg

На buba4e89, staycalm, theowndemon и 2 други им се допаѓа ова.
  11. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.108
    Допаѓања:
    26.980
    Немам слушнато поголема глупост од поодамна. За да си на прајд парада мора да си геј :rofl::rofl:
    Така је бре. И на BLM протестите само црнци имаше, така функционираат протестите и парадава баш затоа е :wasntme:
    Баш ми е мило што имало толку многу луѓе :sun:
    Ќе дојде ден, поддржувачите ќе сме повеќе од хомофобите :wasntme:

На ...Arthemisia..., ane.bella, smooch и 10 други им се допаѓа ова.
  12. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Никако. Ама затоа идните генерации ќе бидат поедуцирани на оваа тема.

На WildMk, theowndemon и Ugly Duckling им се допаѓа ова.
  13. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.115
    Допаѓања:
    163.711
    Цела да е, горда и шарена :D :smirk:

IMG_20210626_171711.png

На smooch, senjorita-v, Lianna Anna и 10 други им се допаѓа ова.
  14. GrimTheReaper

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.403
    Дали тебе ти се смени мислењето поради парадата или едноставно си сфати сам дека хомосексуалноста е нормална појава, многу порано и поради сопствено убедување?
    Значи немам против самиот факт, туку манифестацијата која нема никаков ефект врз некого, а воедно не решава никакво нивно прашање, ниту пак врши некаква едукација.

На VDT2906, Traveler91, deskarada и 2 други им се допаѓа ова.
  15. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.751
    Допаѓања:
    3.614
    Тешко на генерации каде што се наметнува ваквото “нормално“. Нити е нормално, нити е природно самиот чин на кинење на синџирот на размножување. Сите сме имале биологија, верувам сте едуцирани и знаете како функционираат тие работи. Светот оди во недоглед без поколенија и буквално без иднина (крај на светот :?:). Замислете вашите мајки и татковци да беа хомосексуалци денес ни вие немаше да постоите.
    Немам против секој да се прави тоа што сака ама да се наметнува како нормално или да продира длабоко во порите на секој сегмент од општеството ете тоа не го одобрувам. Да, звучам просто, затуцано и неедуцирано (за некои) и ,за оваа тема така сакам и да останам. Гледам некои излегуваат со факти дека и во животинскиот свет имало хомосексуални единки. Да, ама тоа е 0.01% и тоа е доказот за “фактот“ за вашето “нормално“.
    Наречете ме хомофоб, или како и да сакате за мене било и ќе остане нормално во парк да гледам мајки со колички и здрави семејства каде што ќе се пропагира наталитетот, а не хомосексуалност. Знам дека ќе бидам осудена и не планирам понатаму да се произнесувам на темава. Go ahead.

На ReinaDeCielo, IRBBB, babybells и 2 други им се допаѓа ова.
  16. ayton

ayton Активен член

Се зачлени на:
    24 мај 2021
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    444
    Mazot e tatkoto a zenata e majkata

17. Peanut Butter

Peanut Butter Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    17.503
    Што би направила ако твојот син или ќерка ти кажат дека се хомосексуалци?

На WildMk и GrimTheReaper им се допаѓа ова.
  18. Ugly Duckling

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.610
    Допаѓања:
    43.174
    Праен е муабетот овде, едно 100 пати.
    Земјата е пренаселена, нема потреба од паника, нема да останиме без луѓе.
    И не знам која е целта на вашето размножување, сопствена желба, исполнување на стандарди или продолжување на човечкиот род? Следен пат кога ќе имате секс не користете кондом. Следен пат посвојте дете од дом.
    А и хомосексуалноста не е поим од вчера, постоеле и ќе постојат.
    Дел се криеле, дел се самоубивале, дел се женеле/мажеле само како маска и потиснувале чувства, дел ќе кажат па се малтретирани итн. Тоа е целта.

И не секоја жена е мајка, не секој маж е татко. Прво не секој сака, второ не секој можи и трето да имаш дете а да го тепаш секој ден не те прај мајка.

На ...Arthemisia..., ane.bella, Lunar и 5 други им се допаѓа ова.
  19. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.751
    Допаѓања:
    3.614
    Па ако израснат во ваква околина каде што се наметнува дека е нормално, нормално дека ќе бидат хомосексуалци. Не само син ми и ќерка ми него и син ти и ќерка ти и сите малтене.
    Ќе се потрудам да ги воспитувам како што ме воспитувале мене, по религијата и пропагирање на морални вредности. Ако веќе бидат јбг, сигурно нема да престанам да ги сакам и да се откажам од нив. Ќе сметам дека како мајка не сум успеала да ги научам на вредности или едноставно ќе кажам дека Бог така сакал, но никако дека е нормално. Одговорив дека директно ме праша иако не планирав да ја продолжувам дискусијата.

На babybells, Peanut Butter, lovely girl M и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. GrimTheReaper

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.403
    Природно е, всушност се е производ на природата. Е сега нормалното е релативно, зависи кои се твоите сфаќања за околината, општеството, животот. Секој има право да го живее животот каков што го живее, за тебе, ,,нормалниот" човек. Само не е тоа темата.
    Човештвото нема да исчезне, напротив, подобро е да има хомосексуалност, инаку ти и твоите деца ќе немате што да јадете, поради пренаселеност.
    Се постои со причина и се е нормално, па дури и тоа што сметаш дека не е нормално, доколку е производ на природата.
    Него, темата е за одржување на паради.