Се згрозив од коментарите под објавите за парадата. Толку омраза, клетви, пцовки. Страшно. И такви зборуваат за правилни и морални вредности, идиоти бе..
Хаос се коментариве и на Инстаграм, а на Фејсбук кај бумерине нејќам ни да замислам како е. Испопријавив сѐ живо, уште па ми стигна фидбек за еден апла акаунт за хомофобија и hate speech дека не им кршел правила, а ваму технички заебанции праат цело време на нормални корисници. Ужас...
Од кога половиот орган е одредница на моралноста? Тебе по вагината ти се познава дали си морална, или не? Никогаш луѓето не биле мајмуни. Од кај учеше биологија? Ќе изгледа глупо ко к*р оти ќе биди over the top. Секој ден стрејт луѓе парадираат по улица. Се држат за рака, се бакнуваат, ги шетаат своите 'производни на нивната хетеросексуална љубов' т.н. деца... Малку ли е? Хомосескуалците ништо од тоа не прават во државава, една парада моч*на од 3 саати имаат-два пати до сега, во историјата на оваа 'Вековита земја' и то очи ви ископа.
Појма немам што се дешава локално у државава на било кое поле и не ме ни интересира искрено... Си прашувам онака
Кога ќе има “Парада на сељаците“ во Македонија? Тие се убедливо најдискриминирана група во Македонија. Само да цитирам: 1) Немој да изгледаш ко сељак! 2) Не се понашај како сељак! 3) Не се облакај ко сељак! 4) Никад не би имала дечко сељак! 5) Не се дружам со сељаци! 6) Кај го најде тој сељак! Што мислите? Како ми е мене секој ден да ги слушам овие навреди?
Права се добиваат институционално. На парада никаде права не се добиле. Ниту прифаќање. Тој што не прифаќа никаква парада нема да му опули очи. А парада има само за да ги оправдаат парите што ги добиваат нашиве за активности и проекти. И меѓу себе се зајадени кој колку зел.Кој си купил куќа кој стан Ама важно ви го продаваат филмот за некакви паради и права
Жално е кај оди светот. “Модерните“ општества го направија светот “подобро“ место за живеење . Ја мајката, гледаме на кај оди никогаш немало повеќе непочит, неморални однесувања, криминал, увиства... Само им завидувам на политичариве ве дриблаат на карта на дискриминација и права а се пунат со пари од ЕУ за вакви ствари. На крајот од денот нити јас нити вие ги сменавте мислењата за заедницава или ситуацијата.
Да има се повеќе и повеќе? Како ќе ти биди тебе ќерката да ти донесе дома девојка и заедно да си седите на ручек? Мислам тоа е живи глупости. Ниту пак треба да се воведе и таков закон и парада. Фуј!! Или во училиштата да учат децата и да знаат за родител 1 и 2. Срамота!! Никогаш не било тоа, се знае заедница помеѓу маж и жена и точка,како што оставил Бога!
Кажи им на жените кои беа дел од борбата за правата кои ги уживаме денес. Кажи им на сите жени во светот, кои и ден-денес маршираат за 8ми март. Се глупираат без веза... Колку повеќе луѓе на планетава, толку повеќе убијци. Намалете со размножувањето, помалку убијци ќе се раѓаат.
Која работа? Невработена сум. Ова не е партински митинг, а и не сме толку глупи да молчиме ако некој не присилува нешто.
Уз дужно поштовање, ако си хомосексуалка не можеш да бидеш биолошка мајка, или можеш? Друго е бисексуалка.
Оти жените ги водиш во ова? Не можеш да истераш поента без да ставиш 8ми март? Знаеш зошто постојат паради или слабо? Знаеш како настанале парадите? Сигурно не настанале оти жени за 8ми нарт марширале.