Па нормално дека ќе се кријат кога врие идиоти што сакаат да ги тепаат. Би се изненадил кога би дознал колку многу припадници на ЛГБТ+ заедницата лично познаваш.
Тивкото мнозинство е посилно од кога било! Иако во последно време можеме да забележиме се‘ поголема пропаганда наменета за создавање на некоја „нова нормалност“ прифаќајќи нови вредности, тука сум да Ве потсетам дека ние сме тивкото мнозинство. Ние сме тивкото мнозинство што има силно национално чувство. Тивкото мнозинство што себеси се декларираат како Македонци, за разлика од нивните ,,прогресивни“ другарчиња – умови кои не познаваат нации и се „граѓани на светот“. Ние сме тивкото мнозинство кое се‘ уште е традиционално. Ние сме мнозинството кое има почит спрема родителите, народното творештво, историјата, сите дејци кои твореле на овој простор. Нас не ни требаат геј паради за да се покажеме кои сме. Доволно добро знаеме и немаме потреба од експонирање. На нас фамилијата ни е пред се‘. Имаме почит кон народната музика, народните танци и ора. Ние сме традиционални, а околината не‘ гледа како „затуцани“ бидејќи веруваме дека има САМО два рода – машки и женски, а семејството го гледаме како заедница меѓу маж и жена. Ние сме тивкото мнозинство кое најнормално комуницира меѓу себе без употреба на фразите „пер, не ми текиња зборчето на македонски“, „екшуали“, „као“ итн. Тивкото мнозинство кое е сочинето од многу полиглоти, но пред се‘ си го знаат сопствениот јазик – македонскиот. За разлика од нивните врсници кои не си го знаат сопствениот јазик, а ги знаат странските. Не може така. Ако сакате да ја изградите куќата секогаш се почнува од темелите. Ние сме тивкото мнозинство кое било на секој дел од тркалото. Еден дел горе, друг ден доле. Ние сме тивкото мнозинство што израснало по трибини. Ние сме тивкото мнозинство кое знае за авторитет на постарите во маало. Мнозинството кое полнело шишиња со вода на постарите без да им пререче збор, а токму таа стравопочит не' научила на многу работи во животот. Ние сме сите оние кои не се експонираат, но секогаш се свои на своето. Нема да дозволиме да не‘ надвладеат, нема да дозволиме да не‘ повлечат. Ние сме мнозинство, но тивки... А тивка вода – брег рони. Боемот 2.0 #conservative
Како тоа вие "тивото мнозинство" (многу тивки инаку, ве читаме по социјални мрежи колку сте тивки) си го присвоивте националното творештво, песните, ората, македонскиот јазик, историјата...? Немаше порано па и сега хомосексуалци кои слушаат мк народна музика и не користат пер и екшуали во речникот?
Poznavam mnogu, od stie polvoi na,, lgbt,, licno i licno sum vo konflikt poradi ona.., sloboda,, Tie ne se vrzani- mislat deka se Tolku mnogu odeleni luge od niv se poznavaat deka se lgbt.. Mislam koga se bilo kade niz mk vo javnost, i zivi se, ne gi tepa nikoj... Samo mi e premnogu glupo da baraat podrshka, da vikaat gordi sme,hrabri sme da se izrazime koi sme, da sakaat prava.... A seuste da se pod maska. Ako se gordi i hrabri, prviot potek neka im e ovoj: Mamo, Tato, Bato i dade... Jas sum toj i toj, taa i taa... Prifatete me! E koga tamu kje im projde, togash kje se pogordi i ke imaat poveke podrshka za ona sto go sakaat - vo pravna smisla. A ne kako denes.... Ne kako izminative denovi nasekade gluposti.... Baraat od gragjanite podrshka i razbiranje a nemaat hrabrost za prezent doma.... Ova sto go napishav 10 pati licno go imam kazano na tie lgbt lugenceto
I ova sakam da go pisham ovde za paradava, za lgbt i za tivkite borci Lgbt, i samite znaete deka samo mal procent od vas ostanuva LGBT do krajot na zivotot E sea za ovi sto se plashat deka kje se izgubi natalitetot... Po nekoe vreme, mislam na godini... Ovie od lgbt, zboram za pogolemiot del od niv... Se vrakaat vo normala, se vrakaat kade Sto pripagjaat i za sto se stvoreni od boga. Kako sto kazav pogore, go ziveat momentot od zivotot. So isklucok na del koj do krajot na zivotot si se LGBT
Тивкото мнозинство од коментарите по социјалните мрежи не знае дека не знае не се пишува незнае, ама многу комплименти си присвоило за себе. Ете не знаев, хомофобите биле интелигентни, другите глупи и небитни. Греота е што, на друга тема, најгласните патриоти по коментари, најчесто не знаат ни кирилица да пишуваат, ни македонски литературно да се изразуваат. Тивкото паметно мнозинство што лекот за лезбејките го гледа во тоа да им го начука, а за педерите да ги истепа. Кој не би сакал вакво тивко мнозинство? Се истрчавте со фамилии и деца на темава, тие што не можат да имаат се небитни изгледа. Биле хомосексуални или хетеро парови, ако нема деца изгледа не треба да постојат во општеството.
Било која врста на хомофобија е неприфатлива во едно општество кое тврди дека еднакво се грижи за сите граѓани. Тоа ми е целата поента, туркаат институционализирана хомофобија, и смешно е да замижиме пред тоа. Извадок од проценката за влијанието на регулативата: Буквално битно им е само да не случајно дозволат "хомосексуален брак". И тоа е единствен проблем најден со регулативата во проценката на влијанието. А денес битно се истопорија цела власт на парадата, ко хомосексуалните луѓе да не се дел од ЛГБТ заедницата.
Не споменувај Бог молим те пошо тоа е старомодно сега хелоууу, одма ќе те направат прост и неписмен и од камена доба. Луѓето одамна го имаат напуштено Бог, за жал. Сите права се средија уште овие фалат. Деца со посебни потреби ги гледаат како монструми ама нема гајле, ќе парадираме за ЛГБТ.. таму се парите де сите знаеме
Каде припаѓаат понатака? За што сме створени од Бога? И од кога Бог те создава, а не мајка ти и татко ти?
Ми се гади од моите ‘пријатели’ на социјални мрежи, како и од поголемиот дел медиуми кои плукаа се и сешто за парадава. Го поддржувам ова движење, а и која сум воопшто јас или вие за да не поддржуваме било што!? Секој треба да има можност да си ги оствари своите основни човечки права. Гледам на сите им е голем проблем одгледувањето на деца во исто-полови бракови, каков пример ќе биле тие за децата и слично... Драги мои, дали повеќе сакате тн. ‘домови’ да се полнат уште повеќе со дечиња кои никогаш нема да се почувствуваат како дел од семејство, како и да добијат трошка родителска љубов? Не ни сакам да го продолжам мислењево околу условите во овие скапани прифатилишта каде којзнае на каков начин ги злоупотребуваат дечињата...
Wtf?? Вие од ЛГБТ ако сте се откажале од Бога, ние нормалните луѓе НЕ!!! И Бог ќе го победи ова зло што моментално се случува!!
Се вршат геноциди низ свет, разни силувања, убиства, самоубиства ама БОГ ЌЕ ГО ПОБЕДИ ЗЛОТО КОЈ СО КОГО СЕ САКА!!! Што мешате вера и Бог во ова бе? Денес цел ден читам цитати од Библија и Куран, више попадика или оџиница да станам.
Postoi vera, vo xristijanstvoto ima edna kniga se vika,, Biblija,, .. Od tamu sum razbral kade pripagjam, od kade sum i zoshto sum ovde na planetava... Ako toj ne izlazal, togash i jas lazam... Za tebe nez i ne komentiram...
И за крај на денот: А од циркусов со парадавиве посекако нема да има никаков позитивен ефект, освен шо ќе ви остани само забавата платена со добар кеш од надвор и потењето на топлотниов бран за лепо и дуго сечање
Парада на гордоста? гордост е доблест или мана? зошто некој мора да ги прифати парадерите?зошто таков притисок,мора?Ништо не мора. токму тоа е погрешно, бараат луѓето да наведнат или климнат со глава .Одете во собрание и барајте права. Погрешен концепт,со години можат паради да прават за џабе,повеке штета од корист.Нападно и финансирано лоби,заштитени ко бели мечки,за секоја нивна неправда солзи се ронат,ко да се гладни афрички деца. Додека другите молчат.Има многу поголеми неправди во светот. Не сум хомофоб. Зошто ме етикетираш ко хомофоб. Јас немам фобија од хомосексуалци.Напротив треба да им биде озаконета заедницата,деца не се согласувам да посвојуваат. Имам аверзија кон ЛГБТ лобито па ке ве насанкаат со парада на која ке мафкате со знаменца ,вие цели горди и восхитени што сте биле, а зад таа шарада се перат пари,и никому ништо.
Тие кои ги гледаат децата со посебни потреби како монструми се буквално истите кои ги колнат и им посакуваат смрт на ЛГБТ луѓето. Тоа е тој наци менталитет, ableism иде рака под рака со хомофобија, мизогинија, национализам. И да, токму повеќето такви го немаат напуштено Бог, туку профилите од кои трујат со омраза им се полни со икони и слики од црква Шо убаво ве претставува сликава, црно-бел свет без гледање подалеку од носот, контрола и „штитење“ на децата од разнобојноста на светот Се надевам никој што ја сподели сликата нема да се размножува, ниедно дете не заслужува такви родители.
Мене само едно не ми е јасно. Зошто од една страна хејтање од друга страна толку важност? Ако некој сака да е геј нека биди, шо треба толку секаде да го величиме и слично? Искрено не знам зошто воопшто беше парадата, ама со овај затуцан македонски менталитет мислат ќе се смени нешто? Не. Ама толку придавање важност паради и слично ми е глупост. Дали Петко ќе имал дечко или женска мене не ми е гајле, ни ме интересира со кого ќе се држи за рака. Читам ги мешате тука децата со посебни потреби. Кој ви даде такви право? Кој не работел/ти и не знае како е и најмалку треба да ги спомнува, најосетлива тема се! И така најмногу пари преку нив се перат, доста е.