Парада на гордоста

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од WildMk, 16 јуни 2021.

1. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.109
    Допаѓања:
    17.448
    Со ваква надеж не ќе да е многу разнобоен светов :)
    Ама ти ако надевај се имаш право на тоа по секако надежта последна умира, и така се ова се базира на надеж дека еден ден некој нешто....
    А како шо те имав читано мислам ти не сакаше да имаш деца па така да не се грижи по толку кој како ќе си ги воспитува своите, по секако ти сама ќе бидеш до крајот на својот живот.

На ReinaDeCielo, Traveler91 и Kimberly11 им се допаѓа ова.
  2. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.685
    Допаѓања:
    25.264
    Кој е затуцан жити се? Тоа што не прифаќам нешто ме праи затуцана? Па и лгбт луѓето за мене се нездрави па шо?

3. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.685
    Допаѓања:
    25.264
    Остај те молам и онака светов е отиден у курац арно и што неќе да има. Тешко на децата со такви родители

На Bratot му/ѝ се допаѓа ова.
  4. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    31.488
    Општо е затуцан за се, назад сме 100години од друите, можи и повеќе.
    Не реков дека тебе те прави затуцана, ако прочита се ќе сфатеше до сега. Не знам зошто воопшто му се дава толку важност и да бидат центар на внимание. Чудо големо ако биле геј.

5. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.685
    Допаѓања:
    25.264
    У тој поглед истото мислење го делиме. И јас не сум за да се величаат толку не знам што сакаат повеќе. Стварно ми е гајле ама нека не го тупат. Ајде и онака секое чудо два дена трае.

6. lovely girl M

lovely girl M Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    629
    Јас мислам нема потреба од вакви паради. Секој може да е што сака, мене лично не ми смета ако е некој геј тоа си е негово право. Ама ме нервира Оти ги мешаат децата им дале во рацете знамиња да мафтаат(facepalm) па тој претседателот наш со децата насмеан до уши уште по катастрофа. А дали воопшто разговарал со своите деца на оваа тема и им објаснал што е значењето на ова и што е геј и како се станува искрено не верувам.Научетеги децата на вистинските вредности во животот па така сами ќе научат да не ја осудуваат различноста.тој што не ги прифаќа геј лицата и после парадата нема да ги прифати , џабе е!

Последна измена: 27 јуни 2021
    На ReinaDeCielo, mssuniquee, firequeenn и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Traveler91

Traveler91 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2019
    Пораки:
    621
    Допаѓања:
    918
    Е за тоа, овде само може да сонуваш :D

8. Traveler91

Traveler91 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2019
    Пораки:
    621
    Допаѓања:
    918
    Не за тебе, за повеќето што беа таму, СДСМ така им наложи, знам од блиски извори

9. Traveler91

Traveler91 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2019
    Пораки:
    621
    Допаѓања:
    918
    На тебе стварно ти треба стручна помош , којзнае какви трауми од детството имаш…

10. Lunar

Lunar Активен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2021
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    75
    Гледав слики и видеа на интернет од парадата и навистина изгледаат весело , позитивно ... Но за жал коментарите не го имаа тој вајб. Не е во ред да пишуваат толку лоши работи и да посакуваат смрт некому само поради сексуална ориентација. Читав и коментари дека нема потреба од парада , што јас лично не се сложувам и мислам дека има потреба и тоа голема, не само затоа што верувам дека добри 98% од геј популацијата се кријат од семејството а да не зборуваме за физички напади ,не можам да разберам зошто толкава омраза кон нив , во ред нема потреба да ги сакаат/подржуваат но насилство не е во ред. Лицата од геј популацијата се подложени на насилство , наводно живееме во цивилизирано општество но ... имам читано толку случаи како лица од ЛГБТ заедницата се напаѓани или уште полошо убивани. Тука во Германија се добро прифатени , пред да бидам на породилно отсуство таму каде што работев имав колега кој е геј и не гледав причина да го мразам поради тоа или да имам различно мислење за него само затоа што не е стрејт. И тие се луѓе исто како нас не разбирам зошто толкава омраза кон некои кои ништо не ви направил. Друго што многу ме вознемирува е тоа што ги споредуваат ЛГБТ со педофилија , навистина не е во ред затоа што педофилија е сосема нешто друга и нема никаква поврзаност со ЛГБТ . Педофилите сексуално злоставуваат деца и тоа не е во ред и навистина сметам дека нема смисла да се споредува со ЛГБТИ .

На mode-kristina му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.811
    Допаѓања:
    142.185
    Сами против себе протестираат, а овие уште се сликаат со нив? Ако ги поддржуваат нека им дадат се, брак, деца...

На Dust, christinnn и x-MajaEsposito-x им се допаѓа ова.
  12. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.758
    Допаѓања:
    3.684
    Не генерализирај. Да точно, има такви што колнат и бесат по ЛГБТ и тие не се верници. Има такви што одат во црква па излегуваат од таму и одат крадат, се шврљаат итн. Религијата не те прави морален или немпрален ама писанието, словото на Бог јасно кажува зошто сме на овој свет, која е целта на нашето постоење, мене тоа ми беше поентата. Има доста маргинализирани групи и ова е последната за чии што права треба да се залагаме.

13. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Детево мое знае повеќе за Лгбт од мене, сите родови по ново, што бараат, за што се залагаат и не дај Боже да кажам нешто против ќе ме гледа ко неандрталец. А ниту јас форсирам, ниту на училиште учат, ниту пак блиската околина ни е нешто посебно Лгбт френдли. Не сме биле ни на парада, далеку ни се.
    Така да, светот ќе си врви и ќе се менува без разлика како ни изгледа нас денес. Иако малку побавно оти сепак, 'тивкото мнозонство' и без паради и без организации позади нив има далеку поголемо влијание отколку што сака да мисли и опресира во многу земји.

На Bezimenka90, maia., LivingGlam и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Stephen Amell

Stephen Amell Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јуни 2017
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    26.478
    Само кажувам до каде е дојдена науката. Зошто ми треба стручна помош? Толку не е во ред според вас, ЛГБТ заедницата, да имаат деца, од нивни гени? Океј.. И јас би ти препорачала да посетиш психолог, оти не е нормално да бидеш хомофоб. Зошто би мразела одредена група на луѓе, кога ништо во животот ми немаат направено? Што лошо направија? Што бараат права, каде што луѓе како вас им ги ускратуваат?

15. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.811
    Допаѓања:
    142.185
    А оти не им ги дадат

16. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Се поддржуваат меѓусебно. Владата ги поддржува невладините, невладините ја поддржуваат владата. ЛГБТ лицата кој ги ***...

17. Stephen Amell

Stephen Amell Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јуни 2017
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    26.478
    И јас се прашувам истото.

18. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.290
    Допаѓања:
    6.803
    Една од причините зошто немаат права е заради тоа што сме патријахално опшество каде фамилијата е составена од маж и жена.
    Според мене права треба да им се дадат во смисла да можат слободно да се шетаат по улици фатени за рака, бидејќи ова е демократија секој има право да биде со кој сака!
    Права треба да им се дадат и ако сакат да се регистрираат во матично, да имам власт - слободно. Нека им се исполни желбата. Се додека не се соли памет од нивна страна дека е убаво и правилно да си геј да им се даде право.

Но не би им дала право да посвојуваат дете и на било кој начин да воспитуваат или наметнуваат мислење на младината. Нека си одлучат децата кога ќе имаат свест што и како треба да прават.

19. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.811
    Допаѓања:
    142.185
    Одговорот е погоре, нема пари за нво така.

На Celltica му/ѝ се допаѓа ова.
  20. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.208
    Допаѓања:
    175.955
    :l:
    IMG_20210627_100045.jpg

Ко наидов на ова ми текна дека ќе праќав коментари. Искрено, не мора поќе. Скроз е сочен.

На asdas, mode-kristina и Ketchup им се допаѓа ова.