Ама колку и да им објаснувам, кога ќе ги видат на ТВ оние кои се промовираат, облечени ко фрикови, ми паѓа во вода цело објаснување. Тоа е муабетот.
Епа сеа... ако не можат да сфатат дека не сме сите исти, ќе си умрат такви ко шо си се. Среќа па помладите не се до толку колку нив...
Абе стари лица не можете да ги превоспитувате сега. Нивните сфаќања се од нивното време и тоа е тоа. Ама затоа денешниве генерации треба да научат да живеат без предрасуди и без ограничени умови тоа би придонело многу во иднина. Ама ако гледаме реално ние како народ меѓу себе не се сакаме,а не пак да прифатиме туѓи сексуални избори. Кога првото ќе се искорени,второто може да се фати за орото и да го води.
Темава е за парада на гордоста, не општо за хомосексуалност, затоа ве замолувам да се задржите на темата.
Ова треба да биде pinned post во темава. Ако се прашувате зошто има паради и што сакаат, прочитајте го постов.
A sto da razberat? Goli po tanga da shetaat e toa ne e normalno. Jas ne sum protiv paradata ama protiv golotijata I nacinot na koj nekoi se odnesuvaat Da. So toa stvaraat odvratnost. Neka izlezat normalno obleceni taka povekjeto ke gi svatat. Za mene normalno e da si gej ama ne i da izleguvas gol i da se blamiras. So toa ne izrazuvas poraka za ljubov.
Јас одлично си поминав. Атмосферата беше супер. Освежување е да видиш толку позитива на едно место, толку луѓе што во секојдневниот живот ,,отстапуваат" од нормалното, а таму се меѓу своите и не им е непријатно да бидат тоа што се. Ми падна во очи еден убав момент кога еден дел од парадата поздрави една постара жена што гледаше од тераса со свиркање и веење знаменца, а таа се смееше и ни мавна раце. Имаше и безобразни спектатори од страна, ама скроз патетично изгледаа. Најважно ми е што во најголем број видов млади деца, на средношколска возраст. Несомнено меѓу нив најмногу е нормализирано сè што не е цисхет, и тоа многу ме радува. Ќе кажев полека но сигурно се менуваат работите, ама at this point не е ни полека. Имаме фантастични нови генерации што не трпат булшит од закоравени старци и промените брзо доаѓаат. Годинава во уште поголем број се појавивме, а од година во година ќе биде сè поголем бројот. Парадата во нашите краишта е пред сè протест, после тоа е забава, после тоа е среден прст на луѓе ко келнерот од Центар бар што покажуваше со прст и се смееше, и на крај е показател на оние што уште се принудени да се кријат дека имаат заедница која ќе им биде поддршка во секое време. Среќен месец на гордоста дечки.
Апдејт од Норвешка. 2022 прајд во Осло е откажан, заради безбедносни причини. Не знам колку ви пренесоа медиумите, ама ова е топ тема по европски медиуми деновиве. Лошо на многу нивоа. What a time to be alive
Zosto treba da ima nastan , pride parada? Sekoj neka si bide toa sto saka, ne mora da paradira I da se bide na site tv stanici . Potrebata od centar na vnimanie I zatvoranje na ulici e poveke iritirachka. Zamisli site sekoj den da paradirame, deca so daunov, paraplegicari, samohrani majki, samohrani tatkovci, single zeni Ili single mazi I tn. Kaj ke ni bide krajot? Doma vo krevet sto sakas bidi I so kogo, tvoja rabota.
Preach сестро. Не можам да опишам колку патетично изгледаа одредени конзерви што као демек ќе не вреѓаат, ко некои гревови што патат за внимание кое НИКОЈ не им го даде. Многу, многу убав прајд. Многу позитивна енергија, многу убави луѓе, многу убав вајб. Се буди Македонија дека love is love, многу нови, млади дечки и многу луѓе кои осетија слобода конечно да си се меѓу свој народ и да не се стегаат да бидат тоа што се. Love is love