Политика и огромни пари стојат позади овие паради, очигледно е токму оваа недела во Србија. Иако на демонстрациите против парадата излегоа преку 300 илјади луѓе, иако дури и Патријархот ги поддржа, иако Владата ја забрани, прошетката сепак се случи и заврши со концерт во центарот на Белград, обезбедуван од огромен број полицајци....преку 50 луѓе се уапсени, за секој случај,нели... 130 манифестации беа одржани оваа недела..средби,претстави,посети... Во земја која слови за конзервативна...пречудно....што ли се случува во модернине? Почнуваат да се оградуваат како во Осло? Им здосадија? Некако мо личи дека на организаторите им значи тажното геј момче кое се крие во својата соба , исто колку што на милионерот му значи она кое нема за кифла.
Исто како што ги ставате ЛГБТ во 'растроени'. Или си памтиш само тебе ко ќе те налути нешто? Оти да не? Бог ги сака сите луѓе. Нели така пишува во Бибилијата?
Епа Србија е под Руско влијание, Македонија под Американско/Европско. И искрено, поблиску се до демократија од русите и секогаш ќе бидат Едноставно, тој е еволутивниот општествен процес, низ кој 'треба' да помине секоја држава. *Според мене.
500 пати пишав дека НЕ се сите ЛГБТ “растроени” , напротив ни 5% не се онакви какви што ги прикажуваат на паради и “уметнички” изложби. Супер си се ЛГБТ, парадите не чинат. Goes both ways.
Не во либералните земји. Хомофобите се тие што општеството не ги толерира. И така треба да биде. Хомофоби, расисти, нацисти не заслужуваат толеранција.
Mnogu chesti paradive. Izleguva na nekoj mesec I op-parada. Poise ima gej paradi od paradi I shtrajkovi za ime, za minimalna plata pokachuvanje, za dvojazichnost I menuvanje na ustav i koruptivni skandali. Nekako ko biznis da si teraat.
Еднаш годината се. Оваа е вон-сериска. Еу-Парада и секоја година се одржува во различен град низ Европа. *Во Србија досега немало ни една одржана Парада
Nie ne sme Eu I ne sme za cekanje gosti. Severna ja prekrstija I e vo zapaden Balkan. Malku nekako kasha popara so paradive.
Тамам е. ЕУ- Парадата се одржува во земји каде има системска дискриминација, каде не можат сами да се организираат. *Не е кај нас, во Белград (треба да) е
Јас како што знам во Библијата никаде не се одобрува она што они го промовираат....... Да за ова верници имаш право, ама од оние што одат во црква и палат свеќа...... Го имам тоа приметено.
Не се одржа. Се испотепаа, ги испоапсија... урнебес беше. Во Библијата се промовира и да немаме секс пред брак, да не лажиме, да не крадиме, па не гледам дека тоа ги спречи верниците.
За тоа дека тоа било уметност. Не се прави наудрена. Убаво знаеш дека е исмевање, ама мора нели да си ги одбраниш твоите