Сакам да кажам дека во мало имав 2ца хомосексуалци што се земаа со љубовта на нивниот живот. За жал на едниот родителот доби срце удар кога дозна дека син му ќе се земе со друг маж.
А кога сме кај парадава ова е скандал од невидени размери. Секоја година ги пратам ама овој пат од сликите ми се згади.Имам нагон за повраќање.
Абе ајде па ти. Има луѓе кои сакаат да ја експонираат нивната сексуалност. Мене ми е незгодно, ама ги игнорирам. Види ја парадата во Рио, Марди Гра во САД Се' е сексуализирано.
Само поради ова ми се гади. Ај слики се ок. Ама во живо ? Се погодив еднаш на парада во прага- делот со светки, шари, криља чуда е симпатичен. Ама се друго беше блах И плус не видов верски исмевања како во Бг.
Белград заслужуваше малце верско исмевање со оглед на тоа што имаше 39803948 христијански контра пради со многу омраза.
Ај да расчистиме некои работи. Дали се потребни верските исмевања и постапките на неколку членови на парадата - не се, ниту пак се корисни за било кој. Не сум верник па случките не ме погодуваат воопшто, ама разбирам дека се навредливи за голем дел од верниците. Иако разбирам дека религиите се и те како штетни за ЛГБТ лицата, не ги оправдувам и сметам дека би било подобро без такви испади. Она што уствари ме погодува е тоа што неколку случаи од странци се доволна причина за многу верници да си ја искажат својата омраза и желбата за насилство на ЛГБТ популацијата. Не може некој си Рафаел од свирипичино да ве натера да ги мразите геј луѓето тука оти се облекол како Исус, претходно сте си ја имале омразата во себе. И не, уопште не се христијански ваквите постапки.
Тој, Слоба Раданович. Actually тој не е ни queer, само hoe. Легна со сѐ што му се најде по пат за сега по дискотеки да пее. Кога ќе видиш колкава фан база направи со тоа што ја извара жена му. После народот не бил хомофобичен. Во право сте, не е. На сечија несреќа се сити, не само на гејовите.
Види, демек на Парада на Гордоста се оди за сендвич Овие мислат дека се' е Балканска политичка партија.
За да почитуваш некој различен од тебе, не треба да си потчинет. Никој не вика дека сите геј се добри/лоши/исти. Баш поради тоа, во атер на “добрите” геј луѓе, да не поддржуваме паради организирани од “лоши” геј луѓе, затоа што истите им го нарушуваат угледот на тие што “заслужуваат” прифаќање. И поради нивните хирови, оние “нормални” геј луѓе, нема да се прифатени и ќе се претставени во лошо светло. Се сфативме? Океј сме??