Не ми даде одговор на тоа што прашав. И нема потреба, знам дека се плашите дали ќе останете ако кажете нешто лошо за Муслиманите. И ич не ми е гајле, терајте по свое. Само вие одете против верниците. Вие си бирате каде ќе ја поминете вечноста. Дали во казан или на едно многу убаво место. Знам дека овде ви е убаво и си велите голема работа ќе се сварам во казанот и толку. Хехе, ама не е така. Цела вечност во казан е тоа. Кој си прави, за себе си прави.
Лепотице, Македонија и Србија се мнозински христијански земји. Извини стварно шо не напишав christian + muslim, од стравопочит ми е.
Па да ти кажам право, пред едно 6-7 г. имаше овде еден геј. Само тој си знаеше колку ќотек изеде од Турците во нашиот град. Овие нашите само му се смееја, иако возрасните си ја гледаа нивната работа, помладите го исмеваа. Сега е во некоја европска земја со неговиот партнер.
Епа ќе е. Не ќе живее со неандерталци. И јас имам пријатели кои се геј, се исселија и живот живеат. Тука беа цело време под стрес и страв. Колку само луѓе во брак знам кои се геј, ехее... Може татко ти е? Може брат ти е? Може тетин ти? Може мајка ти? Може сестра ти? Ако познаваш 100 луѓе, 10 од нив се припадници на ЛГБТ
На ептен осетлива тема собрани луѓе од една страна шо се мислат дека е кул да си либералист, а од друга страна па имаш луѓе шо продаваат морални вредности, почит, љубов, семејство и не знам ти шо. А во реалноста сме само смрдени хипокрити.
Ако е ова моево кул, тогаш јас сум кул, уште пред кулот да стане кул! Може и јас го измислив... шо знајш... Ако ти правиш добри дела за да си 'кул', не значи дека сите се ко тебе. Ме заболе пи*кава шо е кул, а шо не! Не можам да трпам да се повредуваат луѓе меѓу себе.
Абе, ви текнува дека оној што ги истепа во Орландо во геј барот беше геј? Му најдоа после тоа во телефонот грајндер инсталиран и слики од курови. Така да, поише што мразам од недоквакани конзерви се геј автохомофобични конзерви, кои се секогаш најгласни. Другар ми на грајндер исто има нацапано на ваков. На фб икони, жена, деца, слава, молитви, на апликација пишуваше работи еротски писател да подзавиди богами. Така да пазете. Од себе не можете да избегате, вистината е како шило и ќе ве прободи некогаш.
Фала ти паметен што дојде и не преброја како овци. Толку те боли за било што, што мислиш дека вакви работи се за дали сме кул или не, а не затоа што некој actually не може да живее слободно.
Па за тие зборам цело време. Верници, сите празници и слави ги лепат на ФБ, а онаму се пердашат со се' живо и диво! Не сваќаат 'вернициве' дека, се додека се опресирани, ќе им се кријат в постела оние од кои се плашат. Дајте им на луѓето нека бидат она што се. Да нема пустење фамилии. Секоја траума ти го 'оштетува' карактерот и со тоа целата иднина. А уште во формативни години, децата ни слушаат за омраза и насилство. За тоа кој 'чини', кој 'не чини' Сите сме исти пичка му матер! Исто крв течи кој и да го пресечиш! *Се извинувам на сите за агресивниот тон, ама стварно ми е преку тасета од сето ова Пола од животот ми помина гледајќи како се повторуваат истите проблеми. Истата корупција, истата недоверба, истата нетолерантност, истиот гнев... Ко да трчам во тркало на хрчакот... Бог да го прости..
И јас не можам рајат да шетам во одредена населба, а верувам и вие имате такви во вашите градови. Ама ајде..
Ама не им бранам да парадираат, ако имаат некаков проблем. Вие практично им браните основно право на мирен собир. Разбирате ли дека утре некој вам може да ви скрати некое право, ако вака е поставен системот? Мора да разбирате, еве со Пандемијата... Како тогаш ви текна дека 'имате права', а другите пиштат со векови, не мислевте дека и нив може некое право им е ускратено!? Секој може да ви зарие нож во грб, во ваков систем. Не го продолжувајте циклусот. Ние страдаме. Тие горе 1% си лапкаат пуканки, дури ни ги дрпаат парите и не гледаат како се тепаме ко кучиња
Замисли да криеш цел живот дека имаш дечко/девојка, дека си заљубен. Да се смееш на вицови за тебе, уште откако постоиш. Да те научат дека тоа е 'грешно', иако не повредуваш никого. Да те убедат дека со тебе нешто не е во ред. Па да стапиш во брак со лице од спротивен пол. Па да се криеш и тогаш, бидејќи сексуалниот нагон е сексуален нагон, па и да е еднаш на 2 години. Па да се дознае. Па разочарувањето кај сите, посебно кај децата (ако имаат деца). Зошто ги оштетуваме генерациите унапред, ич не ми е јасно... Зошто?
Не ми пречи парада. Ми пречи тоа што шетаат по танга машки, па и женски и секакви простотилаци. Иако знаев, кога ми рекоа: ќе имало педерска парада во Скопје, јас одговорив: ако сака нека има и федерска парада.
Е, ама си го барат со борина. никој не критикува религија отворено. Прв пат вака дрито да пишам како мислам, оти и јас им се плашев. Ко 'заштитена' врста се. Па 'мнозинство' биле, па ќе ни кажувале тие за што 'смееме' да се буниме, за што не... оти нели, тие поќе знат за мене, од мене. Не дај Боже обратно да им кажиш, дека тие не чинат. Ќе излезат со крстојте и ќе го запалат пола град!
Не де, има само онакви чисти глуперди. Ама тие највише што се пењават за против, одма стануваат насилни, гледаш дека кога некој е openly gay ги тригернува... Одма ми е сумњиво мене тука нешто. Има една македонска јавна фаца, сигурна сум дека типот е хомосексуалец. Не може некој да посвети онолку време на гуглање ревносно на голи мажи, да анализира секаква ситуација, да знае точно се што се случува и да е стрејт.
Има вицови за жени, за мажи, за полицајци, за бракови, за плавуши, за дебели, за слаби, за македонци општо.... сите се пронаоѓаме во некои вицови и се смееме. Што е толку трагично тоа?