Едно е мирна парада, со шетање и барење права, промовирање на љубов, а сосема друго е ова сега што се случува. Не 60 годишен “затуцан” маж, ова на дете од 12 години да му го покажеш ќе ти каже дека е погрешно. Освен вие “либералните” што се ви е црно-бело, а ни самите не си верувате во тоа што го пишувате. Не значи дека ако не поддржувам паради во ваква форма, не ги поддржувам хомосексуалците. Аман веќе!
Ти ако можеш да објасниш што е војна без да преземеш од гугл, јас глава сечам. Боемот се моли за паради. Само тие постови му се читани, на никој не му е гајле што има да каже во меѓувреме. Girl... децата моментално со Карди Би, Доџа Кет и Меган Ди Стелион растат. Сигурно ќе ти речат дека е вулгарно.
Ај, пак... Исмевањето не чини. Ама, го прават поединци и помали групи.Не целата ЛГБТ заедница. Ако ви се замерува, замерете им и на институциите.Тие да работеа како што треба овие ниту ќе страдаа, ниту ќе исмеваа.
Џабе објаснуваш. Работава е, ако не се однесуваш како што јас сакам и си имам замислено, не добиваш поддршка од мене.
Мене баш ми е забавен. У несвес паѓам коа ќе му ги читам постовине, сирот сака да има некаков импакт, ама се што е има се истомисленици кои више се хомофоби. Којзнае колку прејако се осеќа кога го лајкаат, си вика којзнае што направил. Поише за лгбт од мене знае пустиот.
Али луѓето кои мислат дека Боемот пишува револуционерни текстови се најјаки... па репостнуваат со емоџи што аплаудира. Ниту една ќелија во мозокот.
Се пријавиле во 2019 и сега се избрани? Не знам како оди процесот на избирање, ама се гледа дека со парадиве некој добро заработува и далеку од тоа дека не е профитерска организација. Само така ја избрале Србија? Знаат дека врие од конзервативци и ќе надојде народ само за да покаже 'спротивно'. За жал ова е вистината и не е во ред нечиј љубовен статус да се користи за некој да се збогати.
Тоа ми е и поентата, која е целта ако се врши притисок за да се прифати сето ова? Зарем секој човек нема право на избор? Треба да им дадат права на лгбт луѓето зашто и тие имаат избор и тие се луѓе, ама исто така и 'обичниот' народ има право да направи избор дали ќе поддржува нешто или не, не треба форсирање и наметнување на нивни семејни вредности како што ни 'другата' група не треба да наметнува нивни.
Држи си се ти до парадиве, батали војна и војување, не си ти за таму Не поминуваат овие евтини приказни, очигледно е дека поголемиот дел од заедницава го поддржува се ова. Кечапот изгледа вака си ја замислува војната, за коси кај шо се тргаат
АХАХАХАХАХ БУКВАЛНО. Actually, нема потреба да замислувам како изгледа војна, бидејќи има конкретна дефиниција за терминот. Се учи кога одиш во школо, нешто со кое веројатно ти не можеш да се пофалиш.
Абе не е 'народ што мисли спротивно', туку народ кој е припадник на ЛГБТ. Не им ги увезе некој. Секаде во светот има и хомосексуалци и хетеросексуалци и бисексуалци и трансексуалци и секакви. И немаше никакви 'пријави' и 'избори'. Не разбирате ни како функционира системот.
Ред некој постои и за таа прајд недела,престижно е, а и заработувачка се очекувала. Власта како добра зделка го одработила, народ ко народ. Но, во светло на новонастанатата светска криза, им се случија демонстрации. Па манипулации разни...напишав веќе, да не се повторувам, ионака секој со поинакви очи го посматра сето ова. https://sh.wikipedia.org/wiki/Europride
Мора за пари да го прат... не ќе да е за права. Така ве учат тука. Одиш на протест и ти даваат сендвич.