Биди сериозна, дали било кој во темава што поддржува паради, ти звучи дека би го истерал своето дете од дома ако каже дека е геј?
Супер Србија и Македонија да си се ДРЖАВИ, нема да дозволат да се меша. Секуларност?? Нешто? На поповите и ваму и таму тешко ќе им се објасни дека они се нормални луѓе како сите нас. Вселенскиот патријарх се наоѓа во РУСИЈА.Шо очекуваш да напраи?? Да му каже ,,не амин” на психопат шо ја уништи цела Украина? и ти би го благословил Путин веруј ми.Мислам ако сакаш ти и фамилијата да живеете де. Така е, коа биле крстоносните војни, која година сме СЕГА. Ај шо не спомнеш шо сме биле 5 века под турско ропство па шо имало насилна исламизација? Или тоа не е битно? Тоа не им се дешавало на наши роднини и предци така? Ако више чепкаме историја. Ми праиш муабет за нешо шо било во единаести ( 11) век, извини дечко да те потсетам, 21 век е. ДЕСЕТ века се пројдени. Еве и со бројки- 10. Е тоа они шо го праеле, после го праеле муслиманите и ОИ. А сигурно пиеш турско кафе и користиш турцизми Така да, фак оф
Ја коа зборев дека пола форум некад намерно се праи модерен за да се најде у муабет или да избегне конфликт или да е нападнат..мрдната ме праеа. Не за темава, него општо Пола фејкаат, а останатите кога ќе кажеме шо мислиме, се расправаме после со 10 души паралелно. Мада не ми смета
Велам дека гнасни работи се правени во името на било која религија, вклучувајќи ја и христијанската. Религијата е прилично присутна во внатрешната и надворешната политика на државите. Што бараат владиците и останатите верски лидери во прв ред во собрание кога се бира претседател? Русија? Ха, буквално црквата го држи Путин на власт. Буквално религијата е таа која ги мобилизира верниците во употреба на власта. Без разлика која религија...
Ja sfakjame analogijata, ama ti ne sfakjash deka toa ne e nachin. Deteto sho e zhrtva na buling treba da kazhe deka toa go dozhivuva, i nasilnikot i na deteto im treba psiholog, na zhrtvata za namaluvanje na posledicite od buling, a na nasilnikot za namaluvanje na agresija. I, normalno i profesori i roditeli treba da se vklucheni za namaluvanje na buling. Znachi ne e toa vistinskiot nachin ti sho kazhuvash. Ako nekoj me navredi i jas go ubijam, spored tebe e vo red. Ne, ne e vo red i za takvata postapka jas ke treba da odgovaram. Vo odnos na toa deka nema odgovori, ne deka se gluposti, tuku deka ne e seedno koga tvoe dete ke se deklarira kako LGBT lice.
Па не треба да биде хелоу Тоа зборам Ја да сум Пендо или Ковачевски, нема да се водам по МПЦ. Треба да си непристрасен. Секуларност или секуларизам е принцип на одвојување на владините институции, како и личностите одредени да ја претставуваат државата, од религиските институции и религиските достоинственици. Во една смисла, секуларноста го одобрува правото да се биде ослободен од религиското владеење и учење, како и правото на ослободување од наметнувањето на религијата кај луѓето од страна на влада на држава што е неутрална во однос на прашања поврзани со верата.
Секако дека не. Криво ќе ми е што ќе му е потешко во животот. И затоа како мајка ќе му бидам најголема подршка. Никаква одбивност не би јас осеќала, не пак да го истерам од дома. Од аспект дали син ми ќе има дечко или девојка, во мои очи е сеедно.
Така де, така треба да биде. За жал не е... Да беше така, немаше да имаат проблеми ЛГБТ заедницата... Тоа е поентата... Од таму иде и револтот...
Човече, да верувам, затоа што повеќето од нас се помлади генерации кои се дружат со геј луѓе и ни е познато и блиско, а во најмала рака знам дека не се насилни за да истераат дете од дома.
E za ova zborev. Golem del ovde sho pishat deka poddrzhuvaat, deka e normalno na parada da se slikaat so ikoni i razni gluposti, koa ke im se desi vo familija ne e seedno. Zoshto? Zoshto ako se tolku progresivni ne im e seedno?
Твоето мислење беше дека ако детето ми каже дека е геј или транс ќе го истерам од дома. Јас ти велам нема шанси, не ми е сеедно од други причини. Ама нема да се превргнувам што детето ми е геј, ќе го поддржувам со цело срце и ќе прифатам. Не е нешто толку трагично.
Па нема да и е сеедно, пошто и е јасно со каква популација живее и кој булинг ќе го трпи од нив. Голема веројатност да го доведат до степен на самоубиство. Не дека детето само по себе шо е геј ќе и смета. Ама не бе, некој друг извртува мислења.
Jas nemam nishto protiv lgbt licata. Imam i drugar koj e gej i seedno mi e totalno. Seedno mi e za nego, ama koga bi mi se desilo u familija i toa kako nema da mi e seedno.