Site sme dobivale loshi komentari. Postoi buling ne samo na lgbt lica. Taka sho ne se samo lgbt licata zhrtvi na nasilstvo.
И јас имам пријатели геј и си ги сакам, немам ништо против нив. Имам против нивното агресивно наметнување на мислење. На тик ток следам еден дечко markomarkec3 геј е. Дечкото е толку фин, културен ненаметлив да ти е мило да го слушаш и гледаш. Никаде не наметнува свое мислење и на навреди и провокации одговара културно. Живее со партнерот и раскажува за својот живот. Од Хрватска е ако имаш тик ток погледни.
Јас од Инста го знам Толку е убав дечкото… Криво ми е што е геј Мацол еден А и стварно е срце. Многу е трпелив, и коа го руга некој фино им го спушта
Добра си? Досадно да не ти е? Не знам зошто се објаснувате, се им е јасно, и за секој издржан аргумент каде што немаат што да кажат, почнуваат со лепење епитети: хомофоб, насилник и тако даље. Сите ние измислуваме само они се најпаметни и најлиберални и најсрцки, и не им го кршете филмот дека се “европски” граЏани плис.
Мора да се шегуваш затоа што единствени кои не читаат ниту една секунда со разбирање сте вие. А ти особено, не ни враќаш на нешто што пишува туку веќе запишани аргументи си цитираш како на пример ова за европски граѓани, веројатно си имаш дневник со листа на реченици.
Да, во право си. Веќе запишани аргументи Не знам што повеќе да се напише и каже од тоа дека: СО ВРЕЃАЊЕ ТУЃА РЕЛИГИЈА И ВЕРУВАЊА, ПРАВА НЕ СЕ ДОБИВААТ. И никако не одговоривте на прашњата: 1. Како облакање како Исус и сликање со гол газ пред црква , ќе им донесат прифаќање и права? 2. Како “уметности” во вид на гол свештеник и светец со полов орган, ќе им донесат права? 3. Каков фидбек очекуваат со исмевање туѓа религија? И не сфативте некои работи: 1. Не секој што има против исмевање на религија и вулгарности е против истополова љубов. 2. Како што има лоши верници и стрејт луѓе, така има и лоши ЛГБТ луѓе. Ни едните ни другите не треба да се поддржат и оправдаат. И едните и другите прават штета. 3. Се што не е добро, навредува, исмејува, понижува- треба да се осуди, без разлика од која страна доаѓа истото. И како да се дискутира кога само барате оправдувања што врска си немаат? Како може да се оправда гол газ пред црква? Веројатно исто како што се оправдува насилници со контра парадите. Исти сте, сфаќаш? Нема разлика. И дај откачи ми се, не знам каков проблем имаш со мене
Човек што е добар христијанин не се навредува така лесно, бидејќи ја има совладано својата суета. Тоа е главната поента на христијанството. Запознајте се со религијата пред да се декларирате како нејзини припадници. Јас имам чувство на огромна почит кон вистинските христијани. Ама кон 90% од "христијаните" на Балканот немам никаква, зашто знам какви мустри се.
Поентата на Христијанството е да се почитува Бог и да се следи патот на Исус и Неговото учење. Како и на секоја религија.. Она ја знаела поентата на Христијанството офф мајко.
Како шо еден педофил не ги отсликува сите верници, така ни еден шо се сликал со газот гол не ја отсликува цела ЛГБТ заедница. И интересно е како камења по туѓ грб не болат, ама а ве чепнат за нешто одма плачки. Ама се менуваат генерациите.
Се изморив веќе. Измевањето на религија не е за добивање права, пошто така заслужува е и се надевам ќе има уште многу уметности.
Ти Библија немаш отворено, ќе збориш за религија смешка. Врз Исус била вршена тортура, премолчел и простил, а овие којзнае што се замислуваат, ги вреѓа некој што излегол на улица со транспарент или некако маскиран.
Така де, премолчел.Ама он тоа го направил за народот и за негово добро, а не за некој после 2022 години да се слика гологуз со Неговата икона. Реков, ова на Исток да се десеше.Наопачки ќе висеа, видовме шо бидна со писателот шо пишувал зафрканции за Мухамед. Као да во се објасни дека е глупо и гнасно да се заебавате со религија. Ко ја сеа да идам у сред Индија и со голи цицки да се сликам пред нивен храм, или у џамија да влезам по шорцеви и кроптоп. Едноставно е непоштовање. А бараат да се разбрани. Ем гледаат дека овие уште живеат назад со вековите, ем се заебаваат? Океј Ама нема да се разбрани уште толку
Јас овде пишувам дека е нон-сенс христијанин да се најде навреден и одмазднички да шири омраза затоа што се почувствувал лошо. Ако вакви работи му причиниле немир, проблемот не треба да го бара во другите, зашто никој надвор од него нема да му даде мир. Во ред е, живи луѓе сте, кога нешто не ви се допаѓа постои културен и воздржан начин да се изјасните, не пцовки и закани и да ширите нетрпеливост во целото општество и параноја дека злото не окупира. 7 дена поминаа уште креваат тензии. Во Библијата е забрането и пцуење и навредување, ај да ве каменуваме сега ако не.
Не. Пошто постојат гнасни, долни гниди шо ќе му го усложват животот за да си задоволат дупката во мизерниот живот шо ја имат. Пошто ќе ми се тресат нозете дур е на училиште дали тепано ќе се врати, малтретирано и дискриминирано. Колку и да сакам да е со папочна врвка со мене за да го заштитам, не сум семоќна. И то прај апсолутно да ми е страв и да не ми е сеедно. А дека е геј, не. Нема да ми смени. Прво да е здраво, живо и убо на мама. После дал ќе учи, дал ќе се венча, со кој, дал деца ќе прај или не, дал ќе посвој - негов живот е. Не осеќам потреба да живеам втор живот низ детето. +1. Имам и претходно пишано. Кога дејтам гледам и потенцијален татко, не само партнер. Дали е хомофоб иден партнер е прилично клучно дали јас ќе останам со него или не. И нема реалност во која ќе останам, ако ради било кои причинa напрам грешна проценка, моето дете да ги трпи последиците од то. Велам, детето си го бирам. Нек се гони родител шо нема да остани до него. Пошто родител е цел пакет, а не да бега и брка од дома и отежнува живот на сопствено дете.
Poznavam mnogu deca koi bile tepani od souchenici dodeka bile vo osnovno uchilishte. A vo sredno svedok bev na sekojdneven buling kon edno devojche. Ni prvite ni devojkata bea del od lgbt zaednicata a bea zhrtvi na nasilstvo, fizichko i verbalno. Znachi za zhal nasilstvo na sekoj mozhe da im se desi( da e zhrtvata). Ova znachi deka site rodiyeli treba da se plashat da gi pratat decata na uchilishte?
@Lady D ❤️ релативизираш. Оти ако пуштам стрејт детето има 50/50 шанси за одредено ниво на булинг. Ако пуштам геј дете има 100% шанси за екстремен булинг. А то дека "и На ДрУгИ мУ сЕ сЛучВа Ај Са ВаКа дА пРаЈмЕ" е релативизирање и обезвреднување на реални, болни и секојдневни искуства. А дека ќе ми е страв било "какво" дете да го пуштам во светот - ќе ми биди. Ама то не е за на ова тема. То ми е личен проблем и перцепцијата кон околината.