Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Парада на гордоста

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од WildMk, 16 јуни 2021.

1. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.420
    Prvo, jas nikade ne rekov deka ako na nekoj mu se sluchuva toa, treba taka da pravime. Chitaj pred da me citirash.
    Vtoro, voopshto ne relativiziram ili nametnivam nasilstvo kako normalno, tuku posochuvam deka vrsnichkoto nasilstvo ne e problem samo koga zhrtvata e gej lice, tuku bez ogled na toa, sekoj mozhe da e zhrtva na vrsnichko nasilstvo.
    i ne, ako na nekoj toa se sluchuva, ne treba taka da pravimne, tuku treba da se raboti za da se namali nasilstvoto. Znachi treba da se vklucheni i psiholozi za poddrshka na zhrtvata, a i na nasilnikot da go pottikne za namaluvanje na agresijata. Osven toa i profesorite treba da se involvirani vo ova, a ne da pijat kafe posle chas vo kanelarija.
    i normalno, roditelite koi mozhe da ne znaat deka nivnoto dete e zhrtva na nasilstvo (bidejki najchesto zhrtvite ne kazhuvaat, zatoa shto chuvstuvaat sram), pa sorabotkata megju roditelite i profesorite e neizbezhna za namaluvanje na vrskichkoto nasilstvo, koe i toa kako mozhe da ostavi trajni posledici na zhrtvata.
    Znachi, nema vrska dali e gej ili ne, NE E VO RED NEKOJ DA BIDE ZHRTVA NA NASILSTVO.
    Sega pojasno?

На Just.do.it му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.420
    Kade vo moite mislenja ima netolerancija i empatija??
    Znachi pak ke povtoram: da, treba da gi imaat site prava. Da, uskrateni im se prava. A i, da, tochno e toa deka prava ne se baraat na toj nachin shto ke ismeesh nekogo.

На Just.do.it и elimkd им се допаѓа ова.
  3. Ambitious

Ambitious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    11.690

Кога веќе сте ја почнале темата за ако вашето дете е геј. Замислете, има личности на кои им е важна само среќата на другите, уште повеќе на свои блиски.
    Како тоа поддржувате ЛГТБ ама за ваше дете не. Напротив, баш тогаш треба да бидете најголема поддршка.

Темата ме потсети на оваа сцена. Речиси се расплакав на неа.

На Евроазија, staycalm, theowndemon и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Јас уште чекам некој да ми дефинира на кој начин наметнуваат хомосексуалност.

At this point не е ни за парадава, туку општо за човечки права и секојдневие. А и навредени... се гледа дека некој не претрпел булинг во школо.

Anyways, сп до членката што прашуваше како би реагирале ако нашето дете е геј.

На theowndemon, Bezimenka90 и Srckata28 им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    Ама не организира црквата протести против детето кое е тепано во школо, а против ЛГБТ (иако се тепани и со ускратени права) организираат насилни протести.

Ќерка ми е бисексуална, јас сум бисексуална.
    Не ја избркавме од дома, напротив.
    Исто ми се фаќа во кој е заљубена, се додека е среќна.
    Има.
    Го рационализираш опресирањето и насилството кое го вршат верниците.
    'Навредени' биле.

Овие имаат ускратени права кои ги имаш ти, ама ти си 'навреден'.
    Ма немој?

На The.E.T. му/ѝ се допаѓа ова.
  6. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.904
    Допаѓања:
    171.591
    Bestie, ти читај пред да цитираш. Прво себеси, па после и мене. Ти праша дали оти постои ризик за булинг никој да не си пушти детето во училиште. Шо не е ни блиску еднакво на ризик ако пуштам стрејт дете во училиште и геј дете во училиште. Ти ги порамни. То е релативизирање колку и да неќиш да прифатиш. Пошто ти рече "лол се случва" а двете знајме која е веројатноста да се случи кај една група деца и друга - дека има значајна разлика.

Зборој в уста не ми додавај. То со некој друг ко ќе збораш. Ти објаснав зошто релативизираш. Не наметнуваш насилство како нормално. Цитирај ме кај шо велам дека наметнуваш насилство ако веќе се реши да ми дајш тој збор в уста. И нормално дека не ти коментирам следен дел прво само зошто е на основа за "наметнување насилство како нормално" шо јас не го реков.

Еве ти ознаката:
    No shit. Common fucking knowledge. И то не го менва фактот дека едното дете ако ми е стрејт има значително помали шанси за булинг од другото шо ми е геј. Кај едното можи ќе има булинг, а можи не. Кај другото 100% ќе има. Од таму - сигурниот страв. Оти општеството ни е гнило и омразата шо тлеј во нас ја пренесваме на идните генерации. Зато толку гласно збораме. Зато паради прајме. Кревањето свесност не е за постарите. За новите генерации е. Впрочем, тие се иднината. НОРМАЛНО дека за булинг си има процедури шо треба да се пратат и не е во ред. Никој здраворазумен нема да ти речи поинаку. Ама темава не е за то. Темава е за паради, зошто ни требат и кои се се жртви. Жртви се луѓе, почнувајќи од деца кои подлежат на сигурен булинг ако се отворени за сексуалноста, па се до возрасни шо нема да исполнат "традиционални" улоги и им се ускратени основни права во поглед партнерски односи.

На senjorita-v, KateKane и Bezimenka90 им се допаѓа ова.
  7. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.904
    Допаѓања:
    171.591
    Морам да додам и ова:

Редовно ја плачам. :D Ама сум многу среќна дека се почесто има вакви сцени, со позитивни coming out stories. Гледаме како е, и гледаме дека не боли "како треба да биди".

На senjorita-v, KateKane и Ambitious им се допаѓа ова.
  8. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.904
    Допаѓања:
    171.591
  9. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.517
    Допаѓања:
    5.604
    Не ти одговорив првиот пат пошто ова потегнува нови дополнителни осетливи тематики ама еве. Не можам ова да се прераскаже у 2-3 збора така да кој сака може да погледне.Поранешен publisher на LGBT magazine.

Последна измена: 24 септември 2022
  10. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.461
    Допаѓања:
    60.953
    На theowndemon и WildMk им се допаѓа ова.
  11. Coolll

Coolll Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2022
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    16
    poddrška za ljubovta <3

На Евроазија му/ѝ се допаѓа ова.
  12. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
  13. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.704
    Допаѓања:
    25.619
    На crimson му/ѝ се допаѓа ова.
  14. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.904
    Допаѓања:
    171.591
    20230604_154130.jpg
    Ептен ја чекав датава за да знам како остатокот од месецот да го закажам. :D

На SunnyGirl2, KateKane, Someonespecial и 5 други им се допаѓа ова.
  15. awkey

awkey Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.402
    Допаѓања:
    3.494
    Леле и јас, дури и се напнав зошо каснат со дарумот кај се досега.
    Се гледаме на прајд

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  16. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
  17. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.704
    Допаѓања:
    25.619
    Со оглед на тоа што Лукас е уште заглавен во еволуцијата како мајмун, баш му е на место коментарот.

18. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.330
    Допаѓања:
    29.148
    На неколку дена пред прајд, да се потсетиме дека оние што ја започнаа борбата за лгбт права се транс жени. Во превод, ако не беа транс жените во првите линии на удар (и буквално и фигуративно) да ја отпочнат целата револуција која подоцна резултира во декриминализирање хомосексуалност, право на брак и посвојување деца во многу земји, најверојатно сите уште ќе си бевме хомофоби. Страшно поразително е да се гледа како геј луѓе или наводни поддржувачи на геј луѓе се спремни да се свртат против транс жените и целата транс заедница, а не се свесни дека правата што ги имаат им ги должат ним.

Marhsa P. Johnson и Sylvia Rivera

На theowndemon, awkey, Someonespecial и 3 други им се допаѓа ова.
  19. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.704
    Допаѓања:
    25.619
    Браво, секоја чест за напишаното. Ретко се чита вакво factual мислење на форумов.

На Ketchup и Lella им се допаѓа ова.
  20. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.331
    Допаѓања:
    182.178
    Транссексуалци. Терминот трансџендер е воведен во 1971 (ако е да му се верува на Гардијан), Стоунвел се случува 2 години претходно .