Точно така, сите стрејт луѓе треба да бидат заклучени дома на 22.6. Што се однесува до мене тоа треба да стане пракса и секој стрејт човек да добива посебна дозвола за да излезе на улица.
Во право си, на парада во Сан Франциско и низ Европа шетаат во ролки и кишни мантилчиња, закопчани од глава до пети, овде ја претеруваат. Само во Македонија на ништо не личи, лани на Скопје Прајд се сопнав и паднав врз пенис, а ме удрија и со цицка по глава. Срамотилаци.
Па , конкретно во Америка , шетаат во шорцеви и бели маички со ист слоган и боите на виножитото . Не знам колку следиш како се одржуваат парадите во светот . Кај нас до скоро се шетаа дискутабилно облечени . За годинава , ќе видиме .
Аааа ти беше тоа лани? Дааа, те памтам. Годинава без инциденти, ја вознемирувате стрејт популацијата на која не и сметате, ќе ве молам.
Членот погоре, според други постови што гу објавува, би помислила дека е опседнат со "општење". Никој не видов да ги нарече неговите "смешки" недолични.. Не знам како изгледа парадата во ск, сум се затекнала ви Берлин одамна за тамошната, беше и ќерка ми малолетна со нас, баш прошетавме низ масите, заедно со уште други "цивили", колку и да ми беше необично, повеќе изгледаше како рејв забава. На истите погоре гарант не би им пречел карневалот од Рио да гостува во ск. Нели, цицки и задници.. Достоинствено не слават ни навивачи понекогаш победа, па никој толку не "апелира". Live and let live..
Би ми сметало , доколку е вулгарно . Иако можеби не се однесува конкретното мислење само кон мојот пост , сепак ќе се надоврзам . Се што е непристојно ( не само за малолетна популација , туку и за повозрасната ) ми смета . Од општа култура , мислам дека е непристојно да се шета разголено на јавни места . Дали би сакале вашата баба да го гледа вашиот полугол задник ? Дали би ви било пријатно вашата малолетна сестра да ве гледа со разголени гради како шетате по улици ? Дали сакате вашиот татко , брат да ве гледаат такви ? Мене искрено , не би ми било сеедно . Да , излегувајте , да јавно , јасно и гласно кажите си како се чувствувате , барајте ги своите права . Но , културно ќе ве молам . П . С . Во блиска фамилија имам братучед геј , прва комшивка и моја другарка е лезбејка . И никогаш не сум ги видела да шетаат полуголи , ниту воопшто на Парада , иако сите знаеме дека се геј , плус не се кријат , јавно си излегуваат со партнерите . Да ми сметаа , братучедот ќе го отпишев јавно од фамилија , со другарката немаше збор да прозборам веќе , а не кафе секој ден да пиеме . Некултура ми смета . Непочитување кон другите ми смета . Исто како што ми смета насилство врз жени и деца .
Парада на Гордоста во Битола и парада на гадоста во Скопје. Не е важно, секој изразува нешто на свој начин. Јас лично поддршка давам повеќе на Гордоста отколку на гадоста.
Нема да коментирам за гадостите напишани, иако се согласувам дека деца на митинзи и вакви настани не им е место. Ама ќе го коментирам знамето на Палестина и некаквата поврзаност со LGBT. Пресмешно е. Се гледа дека многу тик ток следат и се испрани со амерички прашок. Баш се прашувам, доколку со истото знаменце парадираат во Палестина, што судбина ќе ги снајде. Ваму ги кршат од ќотек, а овие шлапаат знаменца во знак на поддршка. Некој е глуп или само по малку?!
Сѐ поврзано со лгбт е пресмешно и вон секоја форма на логика, здрава перцепција и здрав живот. Тешка наезда на бактерии во човеколики тела, друго објаснување немам...
Да не претеруваме сеа. Се слагам со @ArabellaStarfall на деца овде и на митинзи не им е место. Ама нема потреба од муабети за умирачка
Едно огромно лицемерие и ништо друго. Од кај им текна ова со знамево на Палестина, кој ненормален стварно добил идеја за ова? Надвор од памет тотално.
Господ да чува. А у Палестина кога ќе има Парада ќе се чуеме. Водат туѓи битки, а својата војна не ја гледаат..
Крајно пореметено им е ова со знамево палестинско у последно време. Значи нешто што не чини, не чини па колку сакаат нека скокаат. Ете што ти праат пропагандите и како не се свесни огромен дел од нив дека ниту нив им иде у прилог ова. Мислам на овие квир луѓето. Секој со малце уклучен мозок и коа би подразмислил би го сфатил тоа.