Јас не сакам детето да ми учи дека постојат небинарни луѓе, луѓе што се чувствуваат како мачки, кучиња, малолетни девојчиња. Апсолутно, НЕ, за такво учење и пропаганда. На неискален мозок да му вгнездуваш дека треба да носи фустани затоа што случајно се заиграло со барбиката на сестра му. Не, не и не. Порано тие се третираа на психијатар, сега ќе глумиме дека е нормално да му наметнуваш на дете дека е транс. А тоа уште врвци не знае да врзе. За хомосексуалци, не коментирам. Ама чумата што се шири од Америка со недефинираност или настраност или полови операции и хормони, треба веднаш да престане. Нека бидам наречена како сакате, ама според мене тоа е крајно лудило.
Глупаво е да веат знаме на држава од каде потекнуваат терористи кои би ги убиле поради нивната сексуална ориентација. А и на посебен протест да одат, треба да пазат што изговараат. Во САД и стрејт и геј луѓе се уапсени поради поддршка на Палестина. Можеби и на нашиве ќе им наредат да апсат.
Денес на програмата -трансродово дете. https://360stepeni.mk/foto-video-paradata-na-gordosta-marshira-kon-gradskiot-park/ Никакви жртви, никакво перење мозок.
Ама од кај знаете кој е геј а кој стрејт кој бил таму? На чело ли им пишува на луѓето? Леле кои патетики, до 18 години сите знаат кој ги привлекува. И што има врска сакање на државата и патриотизмот со бидување геј? Редиш зборови без и самиот да знаеш што пишуваш. Не си морално супериорен затоа што следиш конзервативен модел на она што "треба" да го учат децата...баш напротив. Во врска со Палестина, морам да се согласам дека не разбирам зошто баш на прајд да има протест и за Палестина. Океј да, се согласувам да постојат протести за поддршка, ама па која е поврзаноста меѓу овие две каузи тука? Не дека тие неколку знамиња го тргнуваат вниманието од прајд, ама пак ни мене не ми е нешто многу логично.
Деновиве излезе на површина целиот простаклук и целата омраза кон било каква различност со која е задоен овој народ. Ужасни навреди, повици за линч и смрт кон ЛГБТ заедницата. Прежално размислување од страна на овој библиски народ. Јас сум атеист па не знам навредите и посакувањето смрт колку се во склоп на христијанството. Мислев има напредок, но гледајќи ги реакциите на граѓаните (ако можам така да ги наречам), сфаќам дека не прогресираме туку повеќе се уназадуваме. 1. Деца на парада може да се носат и нема ниту една валидна причина зошто да не се носат (освен можеби топлото време), особено на паради на балканот каде голотија и фетиши не може да се аргументи, зошто не постојат како појава. 2. ЛГБТ луѓето немаат права во Палестина, исто како што немаат права во Украина и во многу други држави, тоа што постои дискриминација кон ЛГБТ во Палестина, не значи дека ЛГБТ луѓето треба да посакуваат смрт на сите во Палестина, односно да го поддржуваат геноцидот што Израел го врши врз палестинскиот народ. Никогаш нема да бидеме од страна на агресорот. Геноцидот на Израел ниедно ЛГБТ лице не треба да го оправда, независно од тоа што во Израел ЛГБТ популација е поприфатена. (Тоа највеќе во Тел Авив, во остатокот од Израел и не баш)
Хипотетичко прашање, се губиш уличка навечер еве пример и у Немачка нека биде, каде има геј права, али од едниот крај слушај некој Арапски збори, од другата страна слушаш некој Украински збори? На каде ќе кренеш? Плот твист, си идеш од геј прајдот дента, и изглеаш вака?
Мораш да пројдеш низ уличката за да се вратиш... Пс го едитирав тоа со диското, да не викате кој иде вака у диско.
Па јас попрво би тргнала накај украинците, тие малку послободоумни се, арапите ем ќе те тепат ем ќе те ебат.
Балканците се пички, нема нишо да ти напраат. А и најверојатно те знаат оти ти дужат некои пари... Него одговори на прашањето...
Да се чуди човек зошто се потребни препораките после Скопје Прајд сите ЛГБТ обележја да се тргнат од себе, покрај толку питом народ.. Будали организаторите.
Сакаат и гејови да ебат, али строго актив, и да не дознае жена им. И као и секогаш, ниеднаш одговорено прашање, оти не им се свиѓа одговорот што сами ќе го дадат... Досадно.