1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Паради на гордоста

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од LGBT, 3 август 2012.

?

Дали поддржувате одржување на паради на гордоста?

1. Да

113 глас(а)
    41,7%
  2. Не

104 глас(а)
    38,4%
  3. Не ме интересира

54 глас(а)
    19,9%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. VoodooGirl

VoodooGirl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    514
    Допаѓања:
    4.179
    Дојди излечи ме со твоите психички мерки, да ме оплодат и да доживеам успех во животот и да тргнам на прав пат конечно. :bow:

На Amellie13, Alisa22 и Animali им се допаѓа ова.
  2. VoodooGirl

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    514
    Допаѓања:
    4.179
    Скроз доволно ко за прва парада кај нас. :inlove:

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.269
    Во секој случај повеќе беа отколку контрашиве.

4. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.676
    Допаѓања:
    25.237
    Катастрофа

5. 1992g

1992g Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    9.624
    Супер си беа, 1500+ беа избројани кај школка луѓе. 400+ наруквици пред 11:30 кај жена парк ставени на рака (после не се број, а ако видите слики и видеа, многу поише луѓе се).
    Ако се земе у предвид дека 80% од полнолетната лгбт популација ни е одселена, исто така дека Скопје е само пола Македонија, како и дека 96% од лгбт популацијата (онаа што останала у државава) не е out of closet ( и секако не би излегле), доаѓаме до тоа дека всушност БРОЈОТ Е ЕПТЕН СОЛИДЕН !
    Сума сумарум - лгбт реално е ГОЛЕМА популација (според светски рамки 10 % од популацијата се лгбт, од кои 8 геј и лезб, другото транс).
    А, забораив да кажам и дека 90% од кпнтрапарадирачите исто се ЛГБТ, ама у потсвеста.

На Nausicaa, Ketchup, Lella и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.689
    Допаѓања:
    134.911
    Сo мoлитвa и вербa вo Бoгa? Кaкo штo ги излечијa и другите бoлести? И aкo не се фaти лекoт тoгaш штo?

На Nausicaa, tirkenbal, CameliaMiller и 17 други им се допаѓа ова.
  7. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.099
    Допаѓања:
    163.518
    Како ќе ги излечат, неколку членки од прееска те прашуваме? Дајте спуштете се во реалноста, корумпираниве богаташи во мантии немаат никакво влијание на човечката биологија, не можат и не излечиле ниту навистина физички/психички болни луѓе кои им треба помош, а на овие луѓе ниту помош ниту промена им треба.

На M&M, Nausicaa, Ketchup и 11 други им се допаѓа ова.
  8. VoodooGirl

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    514
    Допаѓања:
    4.179
    Најтажна ситуација е што повеќето closed lgbt ќе слушнат пцовки од нивните родители за парадава на вести, а детево до нив геј. :|

На рендом прсн, piksooki, M&M и 11 други им се допаѓа ова.
  9. 1992g

1992g Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    9.624
    Колку само деца ќе преиспитаат денес каква е атмосферата дома, колку ќе се аутираат колку ќе се затворат уште поише па и ќе се придружат на следната контрапарада.

На Ketchup, JollyGirl, WildMk и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Someonespecial

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.099
    Допаѓања:
    163.518
    Мене би ми се упропастил денот и би се срамела да е мој родител до толку навлезен во хомофобија за да излезе на контрапарадава, таков став имам од 14-15 години можда, само не до толку да се *замарам* ко сега. А не сум ни геј...

На CameliaMiller, Ketchup, Amellie13 и 11 други им се допаѓа ова.
  11. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.128
    Хахахахаха нормално НеМа ШтО дА пРаЌаМ сКрИнОвИ :drunk: затоа што измислуваш и клеветиш .
    Еве те замолувам прати ако навистина постои тоа што го тврдиш а не само да измислуваш колку да се каже нешто:rofl:

Последна измена: 29 јуни 2019
    На CameliaMiller, Amellie13, JollyGirl и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.318
    Допаѓања:
    28.935
    Дојдов само да им спуштам капа на родителите што имаа толкава храброст да излезат и да ги поддржат своите деца и покрај тоа што се израснати во страшно хетеронормативни и хомофобични средини.

Е тоа драги мои е родител, тоа е претставник на здраво семејство, тоа е некој чиј здрав разум и љубов кон детето е поголем од сопствените каприци.

Тие луѓе се олицетворение на тоа што значи да си родител: да покажеш разбирање и емпатија кон детето и тогаш кога се спротиставува на твоите идеали. Тоа се Родители, а не поповите и патетичните душебрижници од контра парадата што ни го трујат општеството. Каква омраза само им извира од лицата, жално.

Каков родител си бе ако не ни пробаш да го разбереш своето дете, ако му кажуваш дека е болно и изопачено кога ќе ти каже дека чувствува љубов кон некој? Не, вие не сте родители, вие сте само жртви на машината што ја викаме општество и се наоѓате во многу погрешна улога од која најмногу страдаат младите луѓе.
    Ќе се откажуваат во весник од децата ако се геј и истите зборат за ,,здраво" семејство.

Уште еднаш, секоја чест за родителите што излегоа во поддршка. Им покажаа на сите дека за да си родител не е доволно само да се размножиш.

На M&M, Harper, tirkenbal и 31 други им се допаѓа ова.
  13. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.044
    Допаѓања:
    225.266
    Имам другар кој е геј а се декларира како верник. Не му е гајле што вели црквата. Едноставно верува во господ.

Патем.. И моето дете да е геј би го поддржала. Не гледам повод зошто да не.

На piksooki, CameliaMiller, Yowannty и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.269
    ^Да се надоврзам на постов. Секоја чест и на родителите кои беа таму со нивните малолетни деца. Утре тие нема да ги трујат и плукаат секој кој е различен од нив.

На violetblue, CameliaMiller, Ketchup и 8 други им се допаѓа ова.
  15. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.690
    Допаѓања:
    10.120
    Освен тие што различно размилуваат од нив. Овие деца утре ќе ги трујат и плукаат сите 90% граѓани на Македонија што не ја веруваат и не ја прифаќаат родовата (ЛГБТИ) идеологија.

На friendy, Petra777 и sjdgo им се допаѓа ова.
  16. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    А тебе веројатно ќе те усреќи оние 10% на светско ниво да достигнат барем 90%.
    Не знам дали свесно или во момент на еуфорија од постигнатите резултати, плукајќи по оние кои немаат свест да ги прифатат различностите, се претставуваш како личност која апсолутно не ги прифаќа оние луѓе кои се различни од виножитото.

На INNERBEAUTY, An-na, friendy и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Споделив на инста за парадава и добив полно unfollow не дека се насекирав не мора да ме следат луѓе што осудуваат и мислат дека само тие имаат права. Повеќе се запрестив од постови на млади луѓе што им посакуваат смрт и логори. Страшно.

На piksooki, Harper, tirkenbal и 27 други им се допаѓа ова.
  18. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.388
    Допаѓања:
    59.814
    А чекајте, какво е тоа неприфаќање на луѓето кои се различни од виножитото? Им викаат не треба така, сакаат сапун да ги прават, ги пцујат, им прават контра паради за нивното постоење? Им викаат бидете виножита, ебете се со ист пол, не разбирам?

Какво е тоа неприфаќање на хетеро популација и кога стрејт човек видел зорт од некој кој е ЛГБТ? Сакам сите што сте со ваков став да ми постирате 1 (со збор: еден) пост каде некој кој е геј им вика на стрејт луѓето дека нивниот животен стил е погрешен.

Имате 2 стрима во живо што беа, едниот од парадата и едниот од контра парадата. На првиов се слуша музика, луѓе се сакаат, си се веселат. На вторава цел марш се јаде гомна за ЛГБТ популација, се прават досетки и шали од кои му се сере на човек. Како вторава група се најде дискриминирана и загрозена да ми е да знам.

Крај краева ајде да направиме споредба, кој сака нека ми се нафати на ова, да постираме компилација од злобни коментари насочени и кон двете групи па да видиме конечно статистички кој е позлобен, може?

На M&M, Oxymoron, CameliaMiller и 21 други им се допаѓа ова.
  19. Someonespecial

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.099
    Допаѓања:
    163.518
    Не е никаква еуфорија, сите свесно коментираме и денес како и многу пати наназад на темава на форумов. Луѓе со агресивна идеологија против нечие постоење и функционирање каков што е создаден, не се за почит. Хомофоби, расисти, ксенофоби - исто е. Човечки суштества се и законските права во општеството никој не им ги чепка, ама почит и прифаќање на нивните ставови - не заслужуваат.

На Mr. Right, CameliaMiller, John Snow и 9 други им се допаѓа ова.
  20. 1992g

1992g Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    9.624
    Мене драга моја ќе ме усреќи ти и таквите како тебе ако не ме цитираш и пробаш да ме наречеш "хетерофоб" пошо у тој случај би била латентна хетерофобка а не сум ево видиш сигурна сум у својата сексуална оријентација, како и многу други тука жени а и АЛАЛ ИМ ВЕРА И НА МАЖИТЕ ТУКА што се издвоија како подржувачи.
    А за тебе шо да кажам ?
    Не знам шо да кажам пошо прв пат те среќавам за разлика од тебе шо ме следиш еве едно хвала лепо од мене имаш и извињавај госпожа шо сум ти ја кренала косата та те прокудила вака у полноќ ти мене да ме онадиш при здрав, себичен, немилосрден И СЕКСИ мозок !
    А процентите остај си ги на природата, таа знае убаво што како, тука нема мешање.
    No hard feelings ! #LoveIsLove

Последна измена: 30 јуни 2019
    На Mr. Right и WildMk им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.