1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Паради на гордоста

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од LGBT, 3 август 2012.

?

Дали поддржувате одржување на паради на гордоста?

1. Да

113 глас(а)
    41,7%
  2. Не

104 глас(а)
    38,4%
  3. Не ме интересира

54 глас(а)
    19,9%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.811
    Допаѓања:
    23.322
    Витали, long time no see. Ти се допадна парадата?

На WildMk и Alisa22 им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.713
    Допаѓања:
    266.241
    ^ оти најрелевантни за наука тие :rofl:

На KateKane, WildMk, Lianna Anna и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.811
    Допаѓања:
    23.322
    Барем ни работи тастатуратата??? биолошkо и психолошkо

4. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    39.586
    :D:D:D
    Готово, штом Исламската заедница вика дека тоа е така, така е.

Get a goat, бре.

На sparklie, RoseRain, KateKane и 14 други им се допаѓа ова.
  5. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.128
    Леле каков доказ вау ,ќе ми бара докази во религија која животни имаат поголеми права од жената .

На RoseRain, KateKane, WildMk и 8 други им се допаѓа ова.
  6. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800

Не само исламска,туку 90посто од народот,Православната црква,за срека сте малку.

7. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.689
    Допаѓања:
    134.911
    Морав да гуглам што е -муфтиство на ИВЗ, па се изнасмеав на последната реченица -Ова само како доказ дека геј популацијата е болна :D Си реков некој медицински институт да не е :D

На RoseRain, VoodooGirl, Bubce38 и 10 други им се допаѓа ова.
  8. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.245
    Допаѓања:
    163.101
    Бог, Алах не постои. Ова само како доказ геј популацијата не е болна.

На RoseRain, VoodooGirl, KateKane и 12 други им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.713
    Допаѓања:
    266.241
    90% од народот може да мисли дека Зевс му праќа молњи, но и понатаму 90% од народот нема да биде во право.

На Annath, crimson, RoseRain и 11 други им се допаѓа ова.
  10. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    Се смеев за камиончето кога го видов :D не знам зошто и не знам што очекував, ама ми беше смешно или бар така мии делуваше на сликите. Ваљда повеќе бев за да се возат во хипи комбенциња:))))
    Мирно мина. Ништо вулгарно и одвратно не заприметив. Вулгарни и одвратни беа додуша реакциите од овие од другава страна. И јас да се пријавам во групата...ме одфрендуваа откако ги споделив сликите од Skopje pride. Дури и никаков коментар немав пишано за настанот. Само споделив оти ми изгледаа интересни. Се утепаа од плукање што на ѕид, што по други места. Толку одвратни коментари...е баш ова кажува до кај сме. Очекував настанот да мине мирно, не мислев дека сме насилници али па се изненадив од бројот и “длабочината“ на грдите коментари.

На Harper, Annath, christinnn и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.099
    Допаѓања:
    163.518
    :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
    На чело на муфтиството на ИВЗ стои тој што те вика див народ патриотке, а ти стигна да го цитираш? Некст левел делузија е ова :D
    Инаку базирано на зборовите на Алах, нивниот пророк ко прво зема невеста дете од 8 години, па стварно се ептен релевантни. Море мрш таму :puke:

@Yowannty ако добро те разбрав за последниот пост... Знаеш ли колку деца геј се исфрлени од дома, немаат комуникација со родителите, пратени на нехумани терапии и слично? Значи имаме од една страна вакви, а овие од друга страна игнорантно мислат дека хомосексуалноста се спречува со правилно воспитување, па затоа се лоши родители тие што ги израснуваат така и ги прифаќаат.
    Не е исто, едното е вистина а другото булшит. Браниш и изедначуваш неодбранливо. И го претера.

На Ketchup, crimson, VoodooGirl и 6 други им се допаѓа ова.
  12. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.641
    Допаѓања:
    29.263
    Како е ова доказ? Научно поткрепено е? Не знам, ама еве јас не верувам во се што ќе каже некој без да е научно докажано. Ако скопското муфтиство каже дека надвор врне зајаци со крила тоа доказ е дека навистина е така? :?:

Мислам во темава веќе какви се не мислења прочитав ама веќе не ме чудат. Секакви муабети се изнаслушав и надвор од форумов за жал. Не знам како да се објасни на некој дека хомосексуалноста не ја бираат они, не можат да ја сменат, не може никој да им ја смени, може само да се негира и да се живее во свет на илузија.

Во однос на парадава, криво ми е што не бев во можност да одам, ми сметаат големи толпи на народ и ми се тригер на напади на паника, меѓутоа многу ме направи горда што и ние покренавме вакво движење. Мирно помина, си имаа мирен протест за тоа што го бараат, си прошетаа гордо и тоа е тоа. Да се надеваме на промени, барем baby steps.

А за контра парадата, не знам што да кажам. Мизерија. Баш тоа што го пишуваше @KateKane со мајка ми го разговарав. Поповите кои се најпознати по педофилија, излегле да се залагаат за семејни вредности. Абе ајде :x И јас сум верник инаку, до некој степен, меѓутоа никаде во верата не е нагласено дека Исус не ги сака хомосексуалците, туку напротив тој ги прифаќал сите луѓе, тој се борел за сите луѓе. Тоа што они си го извртеа сега, е веќе пропаганда.

А инаку и јас видов споделување на таа сликата со чадорот од мои врсници и бев запрепастена, жално е.

На Ketchup, Annath, christinnn и 6 други им се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.252
    'Среќа' невидена е, да веруваш во нешто што те омаловажува како личност.

14. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.928
    FB_IMG_1561975630576.jpg
    Закон :D8)

Инаку, @CameliaMiller кога сме кај поддржувањето на нешто што не го разбираш... Сигурно си го гледала видеото со луѓето што потпишуваат петиција за забрана на хидроген моноксид. Епа и тие луѓе не разбирале, само знаеле дека треба да подржат.
    Многу е битно да знаеш што поддржуваш и како тоа влијае на тебе како единка во општеството.
    Чисто замисли навистина да забранеле вода? Или замисли дека поддржуваш нешто што би имало многу негативно влијание на тебе, ама онака е убаво запакувано да си мислиш дека мора да го поддржиш.
    Т.е. како што поддржуваат традиционално семејство на пример, а најголем дел од насилствата врз жената и најголемата опресија потекнува токму од семејството.
    Кога поддржуваш вештачки творевини, идеологии и/или политики многу, ама апсолутно многу е битно да знаеш што точно поддржуваш. Неедуцираност во тој контекст е апсолутно не.
    Оти од неедуцираност луѓето мислат дека вакцините се штетни, на пример. Оти се нашол некој да им продаде убава приказна дека тоа е така.
    Не верувајте со убави приказни.

На Ketchup, zhap4e, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  15. VoodooGirl

VoodooGirl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    514
    Допаѓања:
    4.179
    65308376_2030953320344104_4719028826091290624_n.jpg

На Luminary, Ketchup, Alisa22 и 5 други им се допаѓа ова.
  16. VoodooGirl

VoodooGirl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    514
    Допаѓања:
    4.179
    Ветуршка и тебе те гушкам!! :hug::hug::hug::hug::inlove::inlove:
    Такви сме ние "болните", имаме љубов за сите. :sun:

На Alisa22, CameliaMiller и WildMk им се допаѓа ова.
  17. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.574
    Допаѓања:
    78.954
    Луѓе, еве и вие ги исмевате верниците. Верувале во измишљотини, живееле во заблуда итн. Ете затоа ви викаат дека и вие сте исти со оние што напаѓаат лгбт. Оти и вие напаѓате и зборите свашта. Поназад една членка стави слика, еве ја над коментаров пак ја ставија. Ова од парадава кај нас е? Како и да е, во позадина гледам нешто има. Што бара во религија да се чепка? Кога парадава нема допирна точка со неа. И ви се молам, не ги спомнувајте уопште религиските учења ако немате прочитано Библија. Не е смешно, жалничко ми паѓа. Пошто, вели Исус да ги сакаме сите, ама кажано е и дека хомосексуалноста не е нешто баш фино. И не знам стварно што ги чуди некои тука, кога велам јасно, за хомосексуалноста немам позитивен став, ама тоа не значи дека хомосексуалците ги мразам. Не ги мразам. И ги разбирам. И ниту пишав нешто лошо за парадава. Оти грешни сме сите и треба нашите грешки да си ги гледме а не туѓите. А и сам Господ рекол, го мрази гревот а не грешниците. Еве ние вернициве велиме дека сите треба да се сакаат. А тоа вашето мото Love is love, дали важи само за лгбт? Оти не видов баш многу љубов од ваша страна кон другите. :?:

На Minnie 1, ElenaOfRivendell и ocicka2014 им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.713
    Допаѓања:
    266.241
    Апсолутно се согласувам.
    Ако алудираш на постот во другата тема, мислам дека ме разбра во кој контекст беше кажано и зошто :)

19. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.928
    У другата ли беше? Немав време да седам на форумот викендов, сум заборавила :D
    Ама те мислев, еве :rofl:

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.713
    Допаѓања:
    266.241
    Доказ колку ти значам драга :makeup: :inlove:

Статус на темата: