Паради на гордоста

Discussion in 'Општи дискусии' started by LGBT, Aug 3, 2012.

?

Дали поддржувате одржување на паради на гордоста?

1. Да

113 vote(s)
    41.7%
  2. Не

104 vote(s)
    38.4%
  3. Не ме интересира

54 vote(s)
    19.9%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Витали, long time no see. Ти се допадна парадата?

WildMk and Alisa22 like this.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

^ оти најрелевантни за наука тие :rofl:

KateKane, WildMk, Lianna Anna and 7 others like this.
  3. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Барем ни работи тастатуратата??? биолошkо и психолошkо

4. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

:D:D:D
    Готово, штом Исламската заедница вика дека тоа е така, така е.

Get a goat, бре.

sparklie, RoseRain, KateKane and 14 others like this.
  5. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Леле каков доказ вау ,ќе ми бара докази во религија која животни имаат поголеми права од жената .

RoseRain, KateKane, WildMk and 8 others like this.
  6. veteruska

veteruska Популарен член

Не само исламска,туку 90посто од народот,Православната црква,за срека сте малку.

7. Bridget

Bridget Форумски идол

Морав да гуглам што е -муфтиство на ИВЗ, па се изнасмеав на последната реченица -Ова само како доказ дека геј популацијата е болна :D Си реков некој медицински институт да не е :D

8. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

Бог, Алах не постои. Ова само како доказ геј популацијата не е болна.

9. CameliaMiller

90% од народот може да мисли дека Зевс му праќа молњи, но и понатаму 90% од народот нема да биде во право.

Annath, crimson, RoseRain and 11 others like this.
  10. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се смеев за камиончето кога го видов :D не знам зошто и не знам што очекував, ама ми беше смешно или бар така мии делуваше на сликите. Ваљда повеќе бев за да се возат во хипи комбенциња:))))
    Мирно мина. Ништо вулгарно и одвратно не заприметив. Вулгарни и одвратни беа додуша реакциите од овие од другава страна. И јас да се пријавам во групата...ме одфрендуваа откако ги споделив сликите од Skopje pride. Дури и никаков коментар немав пишано за настанот. Само споделив оти ми изгледаа интересни. Се утепаа од плукање што на ѕид, што по други места. Толку одвратни коментари...е баш ова кажува до кај сме. Очекував настанот да мине мирно, не мислев дека сме насилници али па се изненадив од бројот и “длабочината“ на грдите коментари.

Harper, Annath, christinnn and 7 others like this.
  11. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
    На чело на муфтиството на ИВЗ стои тој што те вика див народ патриотке, а ти стигна да го цитираш? Некст левел делузија е ова :D
    Инаку базирано на зборовите на Алах, нивниот пророк ко прво зема невеста дете од 8 години, па стварно се ептен релевантни. Море мрш таму :puke:

@Yowannty ако добро те разбрав за последниот пост... Знаеш ли колку деца геј се исфрлени од дома, немаат комуникација со родителите, пратени на нехумани терапии и слично? Значи имаме од една страна вакви, а овие од друга страна игнорантно мислат дека хомосексуалноста се спречува со правилно воспитување, па затоа се лоши родители тие што ги израснуваат така и ги прифаќаат.
    Не е исто, едното е вистина а другото булшит. Браниш и изедначуваш неодбранливо. И го претера.

Ketchup, crimson, VoodooGirl and 6 others like this.
  12. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Како е ова доказ? Научно поткрепено е? Не знам, ама еве јас не верувам во се што ќе каже некој без да е научно докажано. Ако скопското муфтиство каже дека надвор врне зајаци со крила тоа доказ е дека навистина е така? :?:

Мислам во темава веќе какви се не мислења прочитав ама веќе не ме чудат. Секакви муабети се изнаслушав и надвор од форумов за жал. Не знам како да се објасни на некој дека хомосексуалноста не ја бираат они, не можат да ја сменат, не може никој да им ја смени, може само да се негира и да се живее во свет на илузија.

Во однос на парадава, криво ми е што не бев во можност да одам, ми сметаат големи толпи на народ и ми се тригер на напади на паника, меѓутоа многу ме направи горда што и ние покренавме вакво движење. Мирно помина, си имаа мирен протест за тоа што го бараат, си прошетаа гордо и тоа е тоа. Да се надеваме на промени, барем baby steps.

А за контра парадата, не знам што да кажам. Мизерија. Баш тоа што го пишуваше @KateKane со мајка ми го разговарав. Поповите кои се најпознати по педофилија, излегле да се залагаат за семејни вредности. Абе ајде :x И јас сум верник инаку, до некој степен, меѓутоа никаде во верата не е нагласено дека Исус не ги сака хомосексуалците, туку напротив тој ги прифаќал сите луѓе, тој се борел за сите луѓе. Тоа што они си го извртеа сега, е веќе пропаганда.

А инаку и јас видов споделување на таа сликата со чадорот од мои врсници и бев запрепастена, жално е.

Ketchup, Annath, christinnn and 6 others like this.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

'Среќа' невидена е, да веруваш во нешто што те омаловажува како личност.

14. DAngel

DAngel Форумски идол

FB_IMG_1561975630576.jpg
    Закон :D8)

Инаку, @CameliaMiller кога сме кај поддржувањето на нешто што не го разбираш... Сигурно си го гледала видеото со луѓето што потпишуваат петиција за забрана на хидроген моноксид. Епа и тие луѓе не разбирале, само знаеле дека треба да подржат.
    Многу е битно да знаеш што поддржуваш и како тоа влијае на тебе како единка во општеството.
    Чисто замисли навистина да забранеле вода? Или замисли дека поддржуваш нешто што би имало многу негативно влијание на тебе, ама онака е убаво запакувано да си мислиш дека мора да го поддржиш.
    Т.е. како што поддржуваат традиционално семејство на пример, а најголем дел од насилствата врз жената и најголемата опресија потекнува токму од семејството.
    Кога поддржуваш вештачки творевини, идеологии и/или политики многу, ама апсолутно многу е битно да знаеш што точно поддржуваш. Неедуцираност во тој контекст е апсолутно не.
    Оти од неедуцираност луѓето мислат дека вакцините се штетни, на пример. Оти се нашол некој да им продаде убава приказна дека тоа е така.
    Не верувајте со убави приказни.

Ketchup, zhap4e, Annath and 6 others like this.
  15. VoodooGirl

VoodooGirl Популарен член

16. VoodooGirl

VoodooGirl Популарен член

Ветуршка и тебе те гушкам!! :hug::hug::hug::hug::inlove::inlove:
    Такви сме ние "болните", имаме љубов за сите. :sun:

Alisa22, CameliaMiller and WildMk like this.
  17. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Луѓе, еве и вие ги исмевате верниците. Верувале во измишљотини, живееле во заблуда итн. Ете затоа ви викаат дека и вие сте исти со оние што напаѓаат лгбт. Оти и вие напаѓате и зборите свашта. Поназад една членка стави слика, еве ја над коментаров пак ја ставија. Ова од парадава кај нас е? Како и да е, во позадина гледам нешто има. Што бара во религија да се чепка? Кога парадава нема допирна точка со неа. И ви се молам, не ги спомнувајте уопште религиските учења ако немате прочитано Библија. Не е смешно, жалничко ми паѓа. Пошто, вели Исус да ги сакаме сите, ама кажано е и дека хомосексуалноста не е нешто баш фино. И не знам стварно што ги чуди некои тука, кога велам јасно, за хомосексуалноста немам позитивен став, ама тоа не значи дека хомосексуалците ги мразам. Не ги мразам. И ги разбирам. И ниту пишав нешто лошо за парадава. Оти грешни сме сите и треба нашите грешки да си ги гледме а не туѓите. А и сам Господ рекол, го мрази гревот а не грешниците. Еве ние вернициве велиме дека сите треба да се сакаат. А тоа вашето мото Love is love, дали важи само за лгбт? Оти не видов баш многу љубов од ваша страна кон другите. :?:

18. CameliaMiller

Апсолутно се согласувам.
    Ако алудираш на постот во другата тема, мислам дека ме разбра во кој контекст беше кажано и зошто :)

19. DAngel

DAngel Форумски идол

У другата ли беше? Немав време да седам на форумот викендов, сум заборавила :D
    Ама те мислев, еве :rofl:

CameliaMiller likes this.
  20. CameliaMiller

Доказ колку ти значам драга :makeup: :inlove:

Thread Status:
Not open for further replies.