1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Паради на гордоста

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од LGBT, 3 август 2012.

?

Дали поддржувате одржување на паради на гордоста?

1. Да

113 глас(а)
    41,7%
  2. Не

104 глас(а)
    38,4%
  3. Не ме интересира

54 глас(а)
    19,9%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.099
    Допаѓања:
    163.518
    Конзервативниот аргумент за заедница од маж и жена како единствена варијанта на нормална и здрава средина за дете, ги дискриминира и самохраните родители - исто како што со наведување неможност за репродукција како аргумент за неприродноста на хомосексуалните врски, се дискриминираат (несвесно) и стрејт луѓето кои се неплодни (или пак сопствен избор им е врска/брак без деца). Тоа е поентата.

Последна измена: 20 септември 2018
    На CameliaMiller, WildMk, Amellie13 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.301
    Допаѓања:
    19.593
    Немам ништо против геј и лезбејките имам пријатели геј и супер се. Единствено не би сакала да се бакнуваат пред мене, не знам зошто ама едноставно не.

На Madonna и Feminka22 им се допаѓа ова.
  3. worrieddd

worrieddd Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    967
    Допаѓања:
    3.601
    Да не се расправаме ова е веќе офтопик. Во животот поради сплет на околностои доаѓа до такви работи. Не е идеална слика на семејство ако мајката е самохрана, но некој ќе каже судбина. А со сила поради желба на хомосексуален пар дете да расте во таква средина - не е во ред. Подобро е да расте со мајка и татко. Додека од друга страна гледано ако е сираче и ако нема хетеросексуалнен пар кој може да го посвои тогаш нека израсне со хомосексуален пар. Секако за детето според мое мислење тоа не е идеална средина за психички раст и развој, но е подобро отколку детето да расте само.

На A.27 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    39.586
    Најголемите злосторници на човештвото се родени и растени во хетеро заедница.
    Зборувај ми за раснење по дифолт во здрава особа ако си од мајка и татко чуван.

На CameliaMiller, WildMk, Lella и 3 други им се допаѓа ова.
  5. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.587
    Ај ти душо зборувај ми за здрава особа растена со педери или лезбоси...имаш некој во твоја близина, некој што ти е добар пријател, за да знаеш нели?

6. lovestoneddd

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    39.586
    Немам. И ти немаш. Затоа не можеш да кажеш дека такво дете ќе израсне во нездраво.
    Зошто го тврдиш тоа со толкава сигурност ?!
    Али знам нешто што го знаеш и ти. Дека секој психопат,монструм, воен злосторник, сите се плод на хетеро брак.
    Знаеш дека има огромен процент на малтретирани психо физички дечиња, силувани, изгладнувани, од мајка си и татко си.
    Ја сфаќаш ли поентата дека тоа све од човек си зависи а не од неговата сексуална ориентација ?

Престанете со срања ffs

На CameliaMiller, WildMk, Lella и 3 други им се допаѓа ова.
  7. worrieddd

worrieddd Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    967
    Допаѓања:
    3.601
    Да и хомосексуалците се растени во хетеро заедница. Знаеш колку луѓе знам шо не се замараат за своите деца - не го одобрувам тоа исто колку што не ја одобрувам и прифаќам хомосексуалноста. Секаде има недостатоци. Психологијата е тешка за разбирање.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. lovestoneddd

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    39.586
    И што ти е поентата, слабо ја гледам.
    Баш ради ова. Ако по дифолт со хетеро родители луѓето израснуваат во здрави и нормални, 'педераната ' од кај се има створено ?

На CameliaMiller, WildMk, Lella и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. worrieddd

worrieddd Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    967
    Допаѓања:
    3.601
    Поентата ми е - никој не е нормален. :D Како сакаш сфати ме.

На WildMk и lovestoneddd им се допаѓа ова.
  10. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.928
    Види, може јас на пример ќе сакам да си посвојам дете вака сама, немажена. Ако на тоа дете можам да му понудам подобри услови од еден хетеросексуален пар, кој е проблемот?

На CameliaMiller, Feminka22, Lella и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.099
    Допаѓања:
    163.518
    Заборави да кажеш - и секој геј досега (оти во многу држави уште ниту е легален истополов брак, ниту посвојување деца од ЛГБТ парови). Тоа е најстрашното - влијанието, примерот и воспитувањето со кое и детето ќе стане геј. :!: :D

На CameliaMiller, WildMk, Ketchup и 3 други им се допаѓа ова.
  12. worrieddd

worrieddd Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    967
    Допаѓања:
    3.601
    Па нема проблем, посвои си. Не знам дали даваат, си имаат и тие некои критериуми ко станува збор за посвојување - не сум запозната со ваквите процедури.

13. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Ај уште едно вака да ве прашам - според вас, што мислите дека влијае една личност да е геј? Така е роден или некои други фактори?
    @baba Rada @worrieddd

14. worrieddd

worrieddd Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    967
    Допаѓања:
    3.601
    Епа можат да бидат две работи:
    1. Пореметување во текот на ембрионалниот развој (значи ова не е нормално - постои пореметување исто како што постојат и други ментални и физички пореметувања како резултат на ова)
    2. Во старт сите пробуват со спротивен пол и ко ќе сфатат дека не им штима нешто си барат тоа што им одговара очигледно. Други пак имаат голем број на сексуални партнери од спротивен пол и едноставно изгледа им здосадува и испробуваат се што се нуди од сексуалноста(маж-маж, жена-жена, со помлад, со постар... итн)

И да на крај пак генерално гледано - дефинитивно никој, па ни јас, не е нормален. Оти на сите нивното им е нормално, ама тоа си е индивидуално. Јас и кај мој пријатели и пријателки сум приметила дека прават нешто што мене не ми е нормално. (глуп пример: јас ја лупам краставицата, а некој си ја јаде со лушпа)

На Madonna му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.003
    Допаѓања:
    48.816
    Види според мене хомосексуалноста е првото.Бидејќи тие не само физички туку духовно се привлекуваат.Се сакаат и не им е толку битно дали ќе имаат односи или не
    Тие вторите како што напиша делуваат од типот на ги пројдов сите машки па ќе прејдам на женски или пак испобувањето односи или врска со истиот пол.Јас тие луѓе не ги доживувам како хомо воопшто.
    Еве ЈАС лично се имам смувано со две девојчиња.И тоа од љубопитност да видам како е.И од тој ден па навака воопшто не ме привлекуваат женски.Напротив после тоа се заљубив во преубаво машко.Јас не се чуствувам ни како би ни како лезбејка а ете сепак сум се смувала со девојче

На Madonna и WildMk им се допаѓа ова.
  16. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.587
    Види Танче вака..јас се изјаснив дека не ми се допаѓаат парадите на понос, затоа што тоа ми изгледа обратно, испод секое човечко достоинство.

Бидејќи знам дека своето дете го сакам најмногу на светот, повеке од мене сама, не можам да замислам дека некој друг би можел да сака туѓо дете како свое, како своја крв..дури тврдам дека тоа е невозможно...Ако тие луѓе сакаат свое дете, нека си направат.

17. lovestoneddd

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    39.586
    Значи луѓе бадијала посвојуваат деца, оние на кои не им се посреќило да имаат свое.
    Знам родители со посвоени дечиња, кои се Хпати подобри и поуспешни во улогата на родителството отколку оние со свои биолошки деца.

Не бираш зборови понекогаш кога пробуваш да го докажеш твоето.

На CameliaMiller, WildMk, Tan4ence и 4 други им се допаѓа ова.
  18. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.587
    Не извртувај моабети..никој неможе да сака туѓо дете како своја крв, свое родено...НИКОЈ:

19. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.418
    @baba Rada, луѓето што посвојуваат деца, се спремни да го сакаат детето ко свое родено. Затоа и не секој се нафаќа да посвои дете, иако има услови.

На CameliaMiller, Lolo5, Joi и 4 други им се допаѓа ова.
  20. lovestoneddd

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    39.586
    Не извртев ништо, твои зборови се тоа.
    Ова иди кажи им го на луѓе кои имаат посвоено дете и на кое му се тресат.

На CameliaMiller, Madonna, Joi и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.