Паради на гордоста

Discussion in 'Општи дискусии' started by LGBT, Aug 3, 2012.

?

Дали поддржувате одржување на паради на гордоста?

1. Да

113 vote(s)
    41.7%
  2. Не

104 vote(s)
    38.4%
  3. Не ме интересира

54 vote(s)
    19.9%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Конзервативниот аргумент за заедница од маж и жена како единствена варијанта на нормална и здрава средина за дете, ги дискриминира и самохраните родители - исто како што со наведување неможност за репродукција како аргумент за неприродноста на хомосексуалните врски, се дискриминираат (несвесно) и стрејт луѓето кои се неплодни (или пак сопствен избор им е врска/брак без деца). Тоа е поентата.

Last edited: Sep 20, 2018
  2. VDT2906

VDT2906 Форумски идол

Немам ништо против геј и лезбејките имам пријатели геј и супер се. Единствено не би сакала да се бакнуваат пред мене, не знам зошто ама едноставно не.

Madonna and Feminka22 like this.
  3. worrieddd

worrieddd Популарен член

Да не се расправаме ова е веќе офтопик. Во животот поради сплет на околностои доаѓа до такви работи. Не е идеална слика на семејство ако мајката е самохрана, но некој ќе каже судбина. А со сила поради желба на хомосексуален пар дете да расте во таква средина - не е во ред. Подобро е да расте со мајка и татко. Додека од друга страна гледано ако е сираче и ако нема хетеросексуалнен пар кој може да го посвои тогаш нека израсне со хомосексуален пар. Секако за детето според мое мислење тоа не е идеална средина за психички раст и развој, но е подобро отколку детето да расте само.

A.27 likes this.
  4. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Најголемите злосторници на човештвото се родени и растени во хетеро заедница.
    Зборувај ми за раснење по дифолт во здрава особа ако си од мајка и татко чуван.

CameliaMiller, WildMk, Lella and 3 others like this.
  5. baba Rada

baba Rada Популарен член

Ај ти душо зборувај ми за здрава особа растена со педери или лезбоси...имаш некој во твоја близина, некој што ти е добар пријател, за да знаеш нели?

6. lovestoneddd

Немам. И ти немаш. Затоа не можеш да кажеш дека такво дете ќе израсне во нездраво.
    Зошто го тврдиш тоа со толкава сигурност ?!
    Али знам нешто што го знаеш и ти. Дека секој психопат,монструм, воен злосторник, сите се плод на хетеро брак.
    Знаеш дека има огромен процент на малтретирани психо физички дечиња, силувани, изгладнувани, од мајка си и татко си.
    Ја сфаќаш ли поентата дека тоа све од човек си зависи а не од неговата сексуална ориентација ?

Престанете со срања ffs

CameliaMiller, WildMk, Lella and 3 others like this.
  7. worrieddd

worrieddd Популарен член

Да и хомосексуалците се растени во хетеро заедница. Знаеш колку луѓе знам шо не се замараат за своите деца - не го одобрувам тоа исто колку што не ја одобрувам и прифаќам хомосексуалноста. Секаде има недостатоци. Психологијата е тешка за разбирање.

Feminka22 likes this.
  8. lovestoneddd

И што ти е поентата, слабо ја гледам.
    Баш ради ова. Ако по дифолт со хетеро родители луѓето израснуваат во здрави и нормални, 'педераната ' од кај се има створено ?

9. worrieddd

worrieddd Популарен член

Поентата ми е - никој не е нормален. :D Како сакаш сфати ме.

WildMk and lovestoneddd like this.
  10. DAngel

DAngel Форумски идол

Види, може јас на пример ќе сакам да си посвојам дете вака сама, немажена. Ако на тоа дете можам да му понудам подобри услови од еден хетеросексуален пар, кој е проблемот?

11. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Заборави да кажеш - и секој геј досега (оти во многу држави уште ниту е легален истополов брак, ниту посвојување деца од ЛГБТ парови). Тоа е најстрашното - влијанието, примерот и воспитувањето со кое и детето ќе стане геј. :!: :D

12. worrieddd

worrieddd Популарен член

Па нема проблем, посвои си. Не знам дали даваат, си имаат и тие некои критериуми ко станува збор за посвојување - не сум запозната со ваквите процедури.

13. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Ај уште едно вака да ве прашам - според вас, што мислите дека влијае една личност да е геј? Така е роден или некои други фактори?
    @baba Rada @worrieddd

Feminka22 likes this.
  14. worrieddd

worrieddd Популарен член

Епа можат да бидат две работи:
    1. Пореметување во текот на ембрионалниот развој (значи ова не е нормално - постои пореметување исто како што постојат и други ментални и физички пореметувања како резултат на ова)
    2. Во старт сите пробуват со спротивен пол и ко ќе сфатат дека не им штима нешто си барат тоа што им одговара очигледно. Други пак имаат голем број на сексуални партнери од спротивен пол и едноставно изгледа им здосадува и испробуваат се што се нуди од сексуалноста(маж-маж, жена-жена, со помлад, со постар... итн)

И да на крај пак генерално гледано - дефинитивно никој, па ни јас, не е нормален. Оти на сите нивното им е нормално, ама тоа си е индивидуално. Јас и кај мој пријатели и пријателки сум приметила дека прават нешто што мене не ми е нормално. (глуп пример: јас ја лупам краставицата, а некој си ја јаде со лушпа)

Madonna likes this.
  15. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Види според мене хомосексуалноста е првото.Бидејќи тие не само физички туку духовно се привлекуваат.Се сакаат и не им е толку битно дали ќе имаат односи или не
    Тие вторите како што напиша делуваат од типот на ги пројдов сите машки па ќе прејдам на женски или пак испобувањето односи или врска со истиот пол.Јас тие луѓе не ги доживувам како хомо воопшто.
    Еве ЈАС лично се имам смувано со две девојчиња.И тоа од љубопитност да видам како е.И од тој ден па навака воопшто не ме привлекуваат женски.Напротив после тоа се заљубив во преубаво машко.Јас не се чуствувам ни како би ни како лезбејка а ете сепак сум се смувала со девојче

Madonna and WildMk like this.
  16. baba Rada

baba Rada Популарен член

Види Танче вака..јас се изјаснив дека не ми се допаѓаат парадите на понос, затоа што тоа ми изгледа обратно, испод секое човечко достоинство.

Бидејќи знам дека своето дете го сакам најмногу на светот, повеке од мене сама, не можам да замислам дека некој друг би можел да сака туѓо дете како свое, како своја крв..дури тврдам дека тоа е невозможно...Ако тие луѓе сакаат свое дете, нека си направат.

Feminka22 likes this.
  17. lovestoneddd

Значи луѓе бадијала посвојуваат деца, оние на кои не им се посреќило да имаат свое.
    Знам родители со посвоени дечиња, кои се Хпати подобри и поуспешни во улогата на родителството отколку оние со свои биолошки деца.

Не бираш зборови понекогаш кога пробуваш да го докажеш твоето.

18. baba Rada

baba Rada Популарен член

Не извртувај моабети..никој неможе да сака туѓо дете како своја крв, свое родено...НИКОЈ:

19. Ketchup

Ketchup

@baba Rada, луѓето што посвојуваат деца, се спремни да го сакаат детето ко свое родено. Затоа и не секој се нафаќа да посвои дете, иако има услови.

CameliaMiller, Lolo5, Joi and 4 others like this.
  20. lovestoneddd

Не извртев ништо, твои зборови се тоа.
    Ова иди кажи им го на луѓе кои имаат посвоено дете и на кое му се тресат.

CameliaMiller, Madonna, Joi and 4 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.