Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Паради на гордоста

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од LGBT, 3 август 2012.

?

Дали поддржувате одржување на паради на гордоста?

1. Да

113 глас(а)
    41,7%
  2. Не

104 глас(а)
    38,4%
  3. Не ме интересира

54 глас(а)
    19,9%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.162
    Допаѓања:
    13.539
    И врти сучи пак никој не кажа како се прави дете од две жени/мажи?
    За да имаат дете им треба јајце клетка од ЖЕНА, и сперматозоид од МАЖ. Само со нивна комбинација може да се створи дете. Или посвојат сеедно. И тоа посвоеното е направено со комбинација од машки и женски пол.
    Во секој случај ќе фали или јајце клетка+матка или сперматозоид.

На kukla21, Aschenputtel и Soprugot им се допаѓа ова.
  2. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589
    Остави душо, не вреди да им се објаснува..нејќат да сфатат:)

На Soprugot и ocicka2014 им се допаѓа ова.
  3. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Не си придавам значење но толку горди сте за гејовите и таканаречена парада на гордоста,како божем сте направиле нешто хумано и добро,имам право да си се гордеам што сум стрејт и никој неможе тоа право да ми го одзеде,и тоа е нормално.

На Aschenputtel, ocicka2014, sjdgo и 2 други им се допаѓа ова.
  4. VoodooGirl

VoodooGirl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    514
    Допаѓања:
    4.180
    Да ние машини сме и се програмираме, од денес ќе сакам жени, од утре мажи и т.н. БРАВО! :clap:
    Јас мислам дека ти со коментариве забега скроз.

На CameliaMiller, WildMk и Oxymoron им се допаѓа ова.
  5. Asdasovski

Asdasovski Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2019
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.599
    Нaј зaбегaнo е штo oвa е нoн темa... Фејк нјуз... Сексуaлнa oриентaцијa.... Немoј бoгaти, aјде утре еден месец дa збoрувaме зa тoaлетите, дaли некoј гo знaе прoцентoт нa oвaa пoпулaцијa кaј нaс ?
    Јaс гaрaнтирaм декa е пoд 1%.
    Вo Америкa кaј штo е нaјгoлемем приливoт нa oвaa пoпулaцијa е 2%.

На najjacha му/ѝ се допаѓа ова.
  6. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.638
    Допаѓања:
    25.375
    Леле секој ден се повеќе и повеќе се чудам со кој делам воздух у државава.. Искрено ваков народ не заслужува подобро, ама ич. Кои донации од ЕУ, Америка... Остај ги да мизеруваат бре.
    Камо среќа на сите open minded да ни се отвори прилика да си заминеме од тука засекогаш, останете си вие препаметните, пренормалните господови антички македонци и брчете си секојдневно за тоа како сте морални, негрешливи и нормални додека сите други поразлични од вас се болни, ненормални и опседнати од ѓаволот.

На CameliaMiller, Purplelilac, dayla и 10 други им се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.586
    Допаѓања:
    201.820
    Па и тие имаат право да се гордеат што се геј. Или нив им се ускратени основните човекови права? Само стрејт луѓето може да ги имаат?

На CameliaMiller, Ицолгудбејбе, Purplelilac и 11 други им се допаѓа ова.
  8. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Елен Деџенерис еднаш во емисија кажа дека како дете била заљубена во Мајкл Џексон... А лезбејка е...

9. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.789
    Допаѓања:
    169.731
    Љубов и сексуална привлечност не е исто.

На Purplelilac му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Targaryen

Targaryen Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2015
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    113
    Аи какви старомодни глупости.. 2019 ее 21 век! Децата се веќе имаат видено и знаат многу повеќе од вас.Не е целта на парадата да се испровоцираат луѓето, него да се крене гласот дека постојат разни сексуални ориентации во нашава земја И нема ништо лошо во тоа. Тука сеуште се смета за изопачено и неприродно,па што има лошо во тоа да се покажат дека не се такви како што вие ги замислувате.

На CameliaMiller, Ицолгудбејбе, Purplelilac и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    сИ сЕ гОрДеАм шТо сУм сТрЕјТ

Буквално само рече дека нејзината прва celebrity crush и бил Мајкл Џексон... пола од вас (стрејт!) женски имате кажано дека некоја позната глумица ви е girl crush, ако не на форумов, уз муабет сигурна сум.

Елен, венчана со жена веќе 47478384 години, почнавте стрејт да ја правите.

На CameliaMiller, Purplelilac, Ketchup и 9 други им се допаѓа ова.
  12. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Никаде не ја направив Елен Деџенерис стрејт, напротив, нагласив дека е лезбејка. И пробај да го прочиташ мислењето кое ми е цитирано пред да се истрчаш да ми реплицираш, не разговарав со тебе.
    Инаку, за јас да кажам дека сум затрескана во женско, јас лично би требало да не сум баш стрејт.
    Неа ја зедов за пример затоа што е јавна личност, инаку имам други примери кои не планирам да ги дискутирам овде со вас.

На AnnabelLee му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.258
    Од каде ти е оваа информација? Или нешто си слушнал дека се самоубиваат во Шведска, па сам си ја направи математиката пошто таму има геј парада.

А како децата не се изложени на стрејт? Не гледаат мажи и жени како се држат за рака, се гушкаат, се бакнуваат? Не ги замараат со прашања уште на 5 години (на шала секако, но сепак ги прашуваат): „И сега која ти е симпатија од градинка? Имаш ли женска? Е како ти волкав дечко, да немаш женска?“ Не викам дека ова е лошо, но се случува и е стрејт изложување.

Аха, значи има и некои што се родени гејови, а има и деца на кои може да им се влијае и да постанат геј?

За секс не само што треба да се зборува во школо, туку треба и да се воведе како предмет во редовна настава. Ако сакаш да дознаеш зошто, ѕирни ја категоријата „Секс“ на форумов, особено во „Дали сум бремена?“, „Интимни проблеми“, „Секс без кондом“ и слично.

Дали добро разбрав, младите етнички Македонци немаат ништо против геј популацијата тука? Демек другите националности имаат? Па ти успеа да вметнеш предрасуда во предрасуда човече!

Се надевам ќе ми одговориш на прашањава и нема да бидеш деконцентриран од мојот став, кој е спротивен од твојот. Не ни планирав само тебе да те цитирам, цитирав сè што ми се виде „интересно“, и ете видиш, најинтересни ми биле мислењата од тебе :wasntme:

На CameliaMiller, VoodooGirl, staycalm и 7 други им се допаѓа ова.
  14. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Според мојата религија Христијанска Хомосексуалците се надвор од божјите правила и нема потреба тоа јавно да го искажуваат,нека си прават во спална што сакаат,а не деца да гледаат изопачени и неприродни работи

15. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Те молам одговори ми на прашањево.

Дали почитуваш други христијански правила и идеологии како: секс само после брак, не носиш облека со измешан материјал, да ги сакаш сите без разлика дали според христијанството се грешници или не?

На CameliaMiller, VoodooGirl, mkdvesna и 9 други им се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.586
    Допаѓања:
    201.820
    А во ред е деца да гледаат насилство и убивање во име на верата? Во ред ли е деца да бидат жртви на истото? Не видов некој по улици да прави изопачени и неприродни работи (само што не знам што е неприродно кај хомосексуалците, ако самата природа одредила да бидат такви).
    И јас сум верник, ама за разлика од тебе, не плукам по различните. Според мене, сите луѓе се исти пред Бога.

На CameliaMiller, Stressed Out, Amellie13 и 13 други им се допаѓа ова.
  17. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Точно не треба да се осудува никој,треба да оставиме на бога да суди засекој што си прави,но како мене што ми е познато а и верувам дека е така дека 80 посто од народ геј паради не ги подржуваат,го сметаат за нешто настрано.
    Еве да направиме анкета и да видиме колку од луѓево подржува вакво нешто?

Верувам дека мнозинскиот дел не ги подржуваат.

18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.586
    Допаѓања:
    201.820
    А зошто, каква закана се? Од што се плашите, што сте толку против?

Парадата на гордоста е протест против дискриминација на различностите, а право на протест има секоја единка што живее во демократска земја. Тоа право е загарантирано со закон. Тоа што има екстремни поединци меѓу хомосексуалците, како што има и меѓу стрејт луѓето, не ги прави сите исти.

На CameliaMiller, Stressed Out, VoodooGirl и 11 други им се допаѓа ова.
  19. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.776
    Не сме биле дораснати за парада, едукација ни требало.

Па ако чекаме ние да дораснеме за парада, според коментари на поединци вклучувајќи ги и оние со погоре дадената изјава, НИКАД нема да дораснеме.

Едукација ни треба на многу нивоа, прво и за основна култура ама да не навлегувам сега во тоа.

Туку шо праиме со ЛГБТ лицата додека стигнеме до тие едуцирани генерации кои ќе ги прифатат?
    Да ги заклучиме ЛГБТ и да чекаме да стигне времето на луѓе кои направиле некој чекор кон 21ви век?

Уствари она што го предложувате за овие генерации на ЛГБТ лица е да си продолжат да се кријат и да си трпат се' и сешто, а за идните може ќе биде подобро а може и не, ама па шо има вие да се замарате за идните генерации.
    Пфф, не е ваш проблем дали тие ќе бидат претепани, убиени или шо и да е. Вие битно сте здрави, живи, не ви фали влакно на глава, ама точно знаете на нив како им било. Да не знае човек дали да плаче или да се смее на коментариве.

Ах да, исто така што прочитав новост дека во мојот град ЛГБТ имале права и слободно си шетале по улици фатени за рака. А инаку во градот ми мој имало тепачки поради националност, ама ете сме стигнале до напредност да ги прифатиме лгбт. Гледате колку сум била од современо гратче. :inlove:

Инаку ова можно е и да се присонило некому ама нема врска битно е да се напредува. :D

На CameliaMiller, Amellie13, VoodooGirl и 10 други им се допаѓа ова.
  20. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589
    А што да правиме со лицата со посебни потреби, што со нив....тие се најзагрозени во оваа држава, неспособни сами да се грижат сами за себе...а што со лицата болни од аутизам, а што со.....ВО оваа држава има многу поголеми приоритети за решавање.

ЛГБТ лицата ако не се задоволни од правата што ги имаат во оваа држава, слободно нека се иселат како што и многу други кои ја напуштааат Македонија во потрага за подобар живот.

На sjdgo му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.