Паради на гордоста

Discussion in 'Општи дискусии' started by LGBT, Aug 3, 2012.

?

Дали поддржувате одржување на паради на гордоста?

1. Да

113 vote(s)
    41.7%
  2. Не

104 vote(s)
    38.4%
  3. Не ме интересира

54 vote(s)
    19.9%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

А што правиме со тебе Ратке? Што правиме со тоа што не би прифатила посвоено внуче? Да те исселиме и тебе ако не, а шо викаш? :D

Инаку верувај дека и лгбт лицата и ние поддржувачите на истите ќе се исселиме кад тад. Немој да мислиш дека ни се останува во затуцаново државиче. :)

2. baba Rada

baba Rada Популарен член

Прати ми една разгледница од таму каде што ќе одиш:*се надевам дека ке бидам жива дотогаш:D

Petar80 likes this.
  3. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

Неодамна на дискусија на редит, еден ми зеде ептен вниманието. Вика дека сексуалноста не е црна и бела туку е баш како спектрум во кој сите паѓаме негде. Едниот екстрем е хомосексуалност, дргуиот екстрем е хетеросексуалност и се друго паѓа измеѓу.

4. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Па и за нив наголемо се вели дека треба да се кријат дома, можда посуптилно но истото е. Кога некоја ѕвезда ќе покрене внимание по ова прашање, не може да помине без претпоставка дека е за слава, и со сожалување зошто да се „користат“ и покажуваат овие лица.
    А и којзнае како би им било на лица со одредени посебни потреби ако родителите им се опседнати со внуци и според тоа се водат колку да ги сакаат тие свои деца, еве не знам.

5. baba Rada

baba Rada Популарен член

Дај те молам престани да тропаш такви глупости, срамота е да те прочитаат тие јадни луѓе и родители кои ј имаат таа проблематика!!!

Кој им вели да се кријат??
    Поголема глупост нема прочитано..срам да ти е, а изиграваш овде една умница и душебрижничка:!:

Акде посочи ми еден протест на организацијата на лица со посевни потреби, кажи ми дали си присуствувала и ти таму за да ги подржиш во нивните барања не во нивното незадоволство кога им кратат од буџетот и надоместоците!??

ЛГБТ заедницата сите ке ја подржите и нема да ве мрзи да го кренете газот од столче и дури па и со своите деца ќе излезете на улица а за овие душички не ми се верува ни дека имаш воопшто некое познавање:@

buba4e89, sjdgo and ocicka2014 like this.
  6. Someonespecial

Токму ти водеше таков муабет, дека не треба да ги експонираат во јавност.
    Си чула ли за новитетот со кучиња придружници за лица со посебни потреби на јавни места, и какви исто одвратни и игнорантни коментари има на тоа?
    Луѓе со предрасуди општо, зло сте во општеството, само за ЛГБТ како поконтроверзна тема се криете зад морал и нормалност.

Не умница, Ајнштајн сум за тебе и сличните во темава, искрено. Некој нема никакво познавање, ама тоа не сум јас.

7. Asdasovski

Asdasovski Истакнат член

Oдбивaм честo дa oдгoвaрaм нa луѓе штo пoрaди збoрoт предрaсуди не јa збoрувaaт вистинaтa.

8. baba Rada

baba Rada Популарен член

Престани да ми играш по нерви и да измислуваш работи кои ги нема!

Значи, читај убаво...НИТУ СЕ КРИЈАМ ПОЗАДИ ЛГБТ заедницата, ниту ме занима, ниту сум засегната...ПАРАДИ НЕЈЌАМ, НЕКА ВОДИ ЉУБОВ КОЈ СО КОГО САКА...

Разбра ли ма веќе еднаш и не ја тупи веќе туку кажи ми за протестот на лицата со посебни потреби..каде беше ТИ?

buba4e89 and sjdgo like this.
  9. 1992g

1992g Популарен член

Да знаете само колку авиони млади лгбт дечки имаме испратено надвор и ни се немаат вратено ИХИИИИ...

10. Targaryen

Targaryen Истакнат член

И?? Што сакаш да направиш со оваа споредба не можам да те пратам. Целта на парадата на гордоста не е да го занемари подобрувањето на правата на лицата со посебни потреби. Сите што мислат дека се угнетувани треба да кренат глас без да се прават вакви не битни споредби. Секој заслужува еднакви права, никој помалце или повише

11. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Точно, скалата се вика Kinsey scale и кој сака може да се тестира тука.

Или кога не знаеш што да кажеш :?:

12. baba Rada

baba Rada Популарен член

Бидејќи една членка постави прашање што ќе прават луѓето од лгбт заедницата додека се едуцирале луѓево и се створат услови идр.одговорив дека исто ќе си чекаат како и лицата од другите организации...впрочем, врати се малку погоре и ќе проќиташ зошто е оваа споредба...а на кој не му се чекаат подобри времиња, бујрум, нека ја напушти државава и нека си го бара своето место под сонце.
    Ете тоа, мислам дека ти е јасно.

13. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

Сепак сум се познавала себеси. :D
    upload_2019-5-24_13-59-16.png

фала ти за линков, го пуштам наоколу, не знаев дека баш има нешто вака зошто мислењето кое го читав беше апстрактно како „веројатно е како спектрум“.

14. 1992g

1992g Популарен член

15. Someonespecial

Equal rights doesn't mean less rights for you - it's not pie. Ни за хетеро, ни за други заедници дискриминирани по друг основ.
    Ама, треба капацитет за да се сфати ова :)

16. Targaryen

Targaryen Истакнат член

Тука сите сме научени со туркање и преку сила, осудуваме други кога не сме чисти али таков ни е менталитетот, ете тоа ни е по обично изговор. Малце е оф топик,темата е парада на гордоста. А не само луѓето од ЛГБТ заедницата и нивните поддржувачи, сите кога би имале можност и услови би си заминале. За жал тоа е секад најлесното решение да се бега од проблемот.

WildMk and baba Rada like this.
  17. christinnn

christinnn Форумски идол

Едно само не можам да сфатам. Како имате нерви да се докажувате страници и страници уназад, а сте свесни дека нема да промените апсолутно ништо кај оние кои размислуваат спротивно од вас. Ова важи и за поддржувачите и за " плукачите " .

Еве чист пример, од лично искуство. Родителите мои, посебно мајка ми, се мноогу многу против лгбт заедницата и имаат ставови како да се 80години, а не пола од тоа. Сум се трудела на секаков начин и со разговори да ги предомислам, али не, со тој став си се и точка. Затоа повеќе не се ни отвора таа тема на разговор, кога знам дека нема да води нигде тоа. А замислете, за мене тие се најдобрите родители кои сум можела да ги посакам, апропо муабетот дека ако родителите не поддржуваат геј луѓе се монструми и се изживуваат на секаков начин со децата, па тоа и да нема врска со лгбт. Едноставно, тоа е нивен став, растее во такво време и научени се дека тоа не е нешто нормално па колку и тој став да не држи вода, а и тоа како не држи.

Оставете луѓето нека (не)веруваат во што сакаат. Алал да ви е на трпението искрено.

ane.bella, Dust, GirlRose and 6 others like this.
  18. 1992g

1992g Популарен член

И на моја познаничка мајка и беше хомофоб анти лгбт страшна, па се разведе на 45 години и замина в Норвешка, сега таму има жена :D:D:^):D
    (Немој да помислиш дека иницирам нешто или предвидувам или пак да се навредиш, само ете да кажам дека има секакви исходи)

dayla and WildMk like this.
  19. christinnn

christinnn Форумски идол

Не бре фала богу, нема зошто да се вреѓам.:D

Да беа само моите со такви ставови можда и би посумњала, ама скоро сите што ги познавам возрасни го делат тој став, така да не ќе да се сите наклонети кон ист пол, има тука нешто друго.8)

baba Rada likes this.
  20. Asdasovski

Asdasovski Истакнат член

Имaм штo дa кaжaм нa темaтa oдaмнa oдбивaм дa дебaтирaм сo некoи штo не кoристaт фaкти и рaзум.

Thread Status:
Not open for further replies.