Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Паради на гордоста

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од LGBT, 3 август 2012.

?

Дали поддржувате одржување на паради на гордоста?

1. Да

113 глас(а)
    41,7%
  2. Не

104 глас(а)
    38,4%
  3. Не ме интересира

54 глас(а)
    19,9%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Држи муабетов. Битолчани се.
    Мнооогу добро ги знам битолчани... :D

На CameliaMiller и Animali им се допаѓа ова.
  2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.853
    Кочо А таму ли живее сега?
    Дечкото го знам и знам дека е лидер.

3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Претпоставувам Скопје дека живее.
    Појма немам

4. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589
    Ајде ќе ве замолам, сите вие подржувачи на истополови бракови да ми објасните:
    - Дали додека силно навивате за ЛГБТ заедница и нивните барања, меѓу кои и посвојувањето на деца, ДАЛИ РАЗМИСЛУВАТЕ дека растењето со двајца истополови родители може да доживее трауми кои ќе делуваат на неговата психа!?

Дали размислувате на тоа посвоено дете од двајца истополови родители ќе има право за сексуална ориентација?

Контра парадата е за заштита на правата на детето, заштита со закон од општеството, да има родители, мајка и татко..основата на едно општество кое Вие сакате да го раздрмате...контра парадата е да се докажа дека детето е продукт на љубовни и сексуални односи помеѓу маж и жена.
    Освен преубава глетка на млади брачни парови, насмеани задоволни лица...нема ништо друго:)

На Bratot, najjacha, eli25 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Ќе има 'право' на сексуална ориентација, исто како што јас, родена и гледана од хетеросексуален пар, имав 'право' да бидам бисексуалка. И сите други хомосексуалци и бисексуалци што ги знам и не ги знам, а постојат во Македонија.. исто родени и гледани од хетеросексуални парови.

Може да доживуваат трауми, деца присвоени од геј родители, ама не ради родителите, туку ради околината (како ти), која ќе ги осудува.. Исто како што сега ги осудувате нивните (фиктивни) родители.

Ај сеа бриши

На CameliaMiller, smooch, Lella и 11 други им се допаѓа ова.
  6. smb asr

smb asr Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    9.577
    Јас мислам дека контра парадава ќе биде глупост на годината. Не зборам за генерално сите мајки кои ќе учевствуваат, но имам прашања кои ме мачат за нивната гордост “дете” . Од каде да знаеме ние дека ни една од нив пример не абортирала предходно ( тогаш направила линч на пак сопствено дете бидејќи можеби не било време).
    Од каде ние знаеме дека таа горда мајка нема оставено некаде дете ( било да оставила во дом, или од распаднат брак кај таткото).
    И од каде ние да знаеме колку пати на ден таа горда мајка го колни, кара или евентуално тепа тоа дете.

Голема глупост ќе биде што некои со нечиста совест гордо ќе контра парадираат.
    Ни случајно не ме цитирајте, немам намера да дискутирам за глупости, кажав дека не е генерално за сите мајки (ако некои се пронајдат е друга работа).
    Ова е само мое мислење, борец сум само за човекови права без разлика што тоа е нешто спротивно од моето мислење или сваќање за животот. Затоа ако видам нешто погрешно можам да пишам контра мислења и на двете страни.
    И да, воопшто не треба да има контра парада, затоа што прво имаат многу недостатоци ( и машки и женски) за да се докажуваат дека се супериорни во права над геј популација.

7. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589
    Ова ти е негде прочитано, од некои анализи направени, истражувања или само онака го кажа?

8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Не треба никакво истражување да прочиташ, го живееме, го читаме на форумов, го слушаме на секаде.
    Малку логика е доволно.

Иначе, Бабе, еве јас сум бисексуалка, со што автоматски припаѓам на ЛГБТ заедницата.
    Што имаш ти против мене? што ти згрешив?

На CameliaMiller, Animali и Nausicaa им се допаѓа ова.
  9. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.148
    Нели никој не кажа дека се ненормални м?

На CameliaMiller, Alisa22, Animali и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589
    Знаеш убаво дека немам ништо и дека те сакам....Знаеш ли како се вели душо...Ако не знаеме да се љубиме, барем да се почитуваме:handshake:

Инаку што се однесува до детските трауми за посвоените деца многу малку некој ке пише за тоа..но ги има, ги има многу:(

11. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    20.060
    На пример, кои? Какви трауми? Зарем останати деца немаат никакви трауми, само затоа што не се од истополови бракови? Никакви? Стварно?

Кога хејтате истополови парови, и нивните деца секако, ќе бидат социјално исклучени и малтретирани од средината. Од таквите како вас, всушност.
    А зошто да нема? Кои сме ние да им го оспориме тоа право?
    Каде бе со ваков наратив? Дали сме пред гласање на закон за посвојување? Детето треба да расте во здрава и среќна средина. Тоа може да биде со мајка и/или татко, тетка, чичко, истополови парови, па дури и со комшијата. Се додека нема физичко, психичко, сексуално малтретирање, не гледам проблем.

На CameliaMiller, Lella, Oxymoron и 5 други им се допаѓа ова.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Ако ме сакаш, нема да ми велиш дека сум ненормална, и дека треба да се лечам.

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  13. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589
    Кога тоа???

14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Секој пат кога ќе речиш дека хомосексуалноста е изопачена, ненормална, тие луѓе треба да се лечат, и на мене се однесува.

На CameliaMiller, Lella, Oxymoron и 3 други им се допаѓа ова.
  15. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.148
    Барајќи науката да ти докаже зошто е тоа нормално или не:drunk:

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  16. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.094
    Допаѓања:
    206.925
    Не сум хомофобична,не ми сметаат,па контра протест ми е не потребен.Немаат исти права колку и да тврдиме дека имаат.Еден прост пример,доколку едниот партнер се разболи,во болница велат нека влезе близок,родител,жена......Не велат нека влезе партнерот.Се знае дека се исмевани,избегавани небаре заразни.Луѓе се како и сите ние,од крв и месо.@WildMk мислам дека Коче е во Ск.

На CameliaMiller, Oxymoron, Mr. Right и 3 други им се допаѓа ова.
  17. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589
    Најди го тоа мислење ајде те молам...не сум употребила никогаш ненормални и лечење, познавајќи и знаејчи дека нешто што е така родено не се лечи.

18. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    Имaaт тие и зa oвa стaвoви пoтoчнo предрaсуди. Зa пoсвoени децa, зa децa нa рaзведени рoдители, децa рaстени сo бaби и дедoвци, сo еден рoдител...ехе, уште oвие рaбoти не се рaсчистени пa сегa децa нa геј рoдители, стрaшнo.

На CameliaMiller, Alisa22, Mr. Right и 7 други им се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Ми е мрза да го пребарвам форумот, ама ќе те потсетам, кога нареден пат ќе се случи.

20. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589
    Чекам.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.