Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Паради на гордоста

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од LGBT, 3 август 2012.

?

Дали поддржувате одржување на паради на гордоста?

1. Да

113 глас(а)
    41,7%
  2. Не

104 глас(а)
    38,4%
  3. Не ме интересира

54 глас(а)
    19,9%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Ваквиот дебилизам и глуп менталитет се број 1 причина за тешката демографска состојба во Македонија, причина што многу се иселуваат и не сакаат да раѓаат и да формираат семејства во овој Македонски Чернобил.
    Ако веќе се толку загрижени за Македонија, наместо да прават дебилни маршови и да дебатираат со глупи логики и што знам што, може за промена на да направат нешто корисно за Македонија, да помогнат нешто да мрдне од оваа мртва точка. Како за почеток може да не гледам како нивниот глуп менталитет доаѓа до израз секој ден...
    А за појавување, ќе има сигурно да се појават. А ако мислите дека тука ќе изгледа глупо, замислите како било во Србија пред многу години.

На CameliaMiller, Animali, staycalm и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.583
    Допаѓања:
    201.801
    Каков контраефект? Објасни малку поопширно, сакам да знам на што конкретно мислиш.

На CameliaMiller, theowndemon и WildMk им се допаѓа ова.
  3. Mary88

Mary88 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2015
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    55
    Тие кои ги мразат ќе ги мразат уште повеќе. Ќе има ефект...контрапродуктивен. Ќе се продлабочи само јазот на омразата...и ќе се вртиме во круг.
    Ако мислете дека геј личности ќе се шетаат и забавуваат во поворка сред град, и дека од тоа ќе произлезе децата да развијат симпатија кон нив по некој автоматизам, размислете уште еднаш. Поворката не е ништо друго освен нечиј бизнис, и ама по никој основ не е за никаква гордост. Ако за ова се организираат поворки, следно организирајте поворки за деца со посебни потреби, нели и тие се исмејувани и потиснувани?
    Да земеме пример од Србија, таму и пари барале од државен буџет. Сериозно, пари за што?

4. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.095
    Допаѓања:
    55.849
    И сега трикратно ќе го зголемат наталитетот мамичките што ќе маршираат или ќе ги одвратат хомосексуалците од "гревот" и ќе им го покажат "единствениот прав пат" во животот - имање партнер од спротивен пол и раѓање деца (што повеќе тоа подобро). Ако отстапиш од оваа шема значи си болен во мозокот и треба да се лечиш.

Абе каков народ ќе бевме. (facepalm) Контра паради на нешто што воопшто не те засега да правиш и да му попречуваш на некој во борбата за права, па треба да си нечовек.

И потоа некој ќе каже заради пари само се иселувале луѓето од дупкава. Море што повеќе нека се освестуваат и нека бегаат.

На CameliaMiller, Ambitious, theowndemon и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    @Amellie13, еве јас стварно не знам за што точно ОФИЦИЈАЛНО ќе протестираат. (Неофицијално на сите ни е јасно) Тоа со пензиите е трагикомично, а опаѓањето на наталитетот е сериозен проблем што не е екслузивен за Мк. Напротив, целиот свет се соочува со тоа.

Кога вака ќе размислам, они уствари ќе протестираат стрејт популацијата повеќе да прави бебиња, односно бараат што повеќе секс да паѓа меѓу народов. Буквално, дечки, дај е*ете се :D

На CameliaMiller, darcy, theowndemon и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Mary88

Mary88 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2015
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    55
    Best comment so far (y)

7. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    14.422
    Имам малку поделен став околу настанот, ама навистина не можам да согледам ниедна реална причина како парадата лошо би влијаела на младите. Во двата поста не прочитав ниеден релевантен аргумент што би ме навел да се согласам со тебе.
    Од друга страна, мислам дека @Lella даде супер аргументи за позитивниот инпакт.

Да се доизјаснам. Супер е настанот, доколку е во рамките на мирен, шарен потсетник на сите различности меѓу луѓето. Но, претставување на разни вулгарности, вандализам, говор на омраза за мене е веќе неприфатливо однесување за било која група, здружение, популација или како и да се декларира, не само од страна на геј популацијата.

На theowndemon, Lella и WildMk им се допаѓа ова.
  8. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Леле колку сум изненадена од тоа кој бил организатор :wasntme:Со денови да мислев немаше да ми текне :whew:

Аман под итно нека се преименуваат во Најголеми срамови за Македонија. Какви млади какви бакрачи.

Млади со децении се отселуваат по странство, а тие што се останати немаат услови за деца ама битно геј популацијата е крива 8) не дека платите се мизерни.

Скриете се, не се појавувате во јавност.

Тешко на децата што ги малтретираат по такви одвратни контра собиранки.
    Нема врска што некои од тие деца во иднина може јавно ќе каже дека е геј, битно сега ќе протестираме а детето на бајачка ќе го носиме ако е геј.
    Може само да замислите колку ќе им биде срам на децата во иднина кога ќе видат дека мамичките изигрувале бесни глисти во 21 век.

На CameliaMiller, Oxymoron, Tan4ence и 6 други им се допаѓа ова.
  9. 1992g

1992g Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    9.624
    Леле што неедуцирани, вај вај, па тинејџери ќе ви ги читаат коментарите, ќе се поистоветуваат со размислувања страшни што произнесувате, па и "стручни" факти извадени од рукав дека е вака дека е онака.....
    Наместо да му ја тупите небулози, земете читајте, читајте бе деца ццц едукацијата е излез од се!

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mary88

Mary88 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2015
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    55
    Не ми верувајте, тоа е Ваше право.
    Мое мислење е дека ако причината се прифаќањата на различностите, има уште многу групи засегнати со тоа прашање, па никој не крева прашина околу нив. Пример ги споменав децата со попреченост.
    Наивни сте ако мислите дека ќе вроди со позитивен плод парада од ваков тип.
    И последно, не и одговара називот "парада на гордоста". Гордост е да имаш некое достигнување, а не да си геј, тоа е ориентација.

На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  11. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.637
    Допаѓања:
    25.355
    Ај пак здраво.

FB_IMG_1559220781230.jpg

12. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.353
    Допаѓања:
    286.347
    За третава парада веќе, што да речам а да не заплачам работава.
    Арно им дојде до тоа. И да, ќе звучи клише спомнувањето за загаден воздух и милион други проблеми, каде со багер не можеш да ги извадиш луѓето од дома за да испаднат на некој марш, тука ќе отрчаат први.

Некој ако е горд што е родител, мајка, немам ништо против. Во ред е. Нека оди, нека парадира со количка, негова работа.
    Ама скриенава агенда зад сето ова....страшно.

Глупи се, не прават нас глупи или се оди на карта ќути си прај си. Стварно не знам.
    Па и приказнана со демографија бла бла бла.

Наредно е со пензионери јас мислам. Таман, жештините додека не фатиле.

На CameliaMiller, Doozy, Oxymoron и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Mary88

Mary88 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2015
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    55
    Момент: зошто да не бидат парите пренаменети? Болниците и училиштата ни сјаат? Нема потреба од инвестиции?

Друго, како тоа не ме засега мене? Јас не живеам во планина сама, живеам меѓу истите тие луѓе, како тоа не ме засега?

И уште еднаш: на ШТО КОНКРЕТНО горди бре луѓе?!?

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Animali

Animali Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.423
    @Mary88 Зошто да се гордееле, да не откриле лек за рак, а па ти Божјо чедо откри лек или нешто друго? :drunk:

Ете без иронија прашано, што значајно ти придонесе? ^_^

Со што конкретно си ти горда?

На Someonespecial, staycalm и Amellie13 им се допаѓа ова.
  15. Mary88

Mary88 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2015
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    55
    Драга, истото прашање и тебе можам да ти го поставам, па ете, која ќе има подобра кауза - парада во нејзина чест! Може ова и во натпревар да го претвориме, кој има најголема заслуга кон општеството - персонална парада! ;)

На fana и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Има кампањи и настани кои се за лица со попреченост.
    Последно, ресторанот за брза храна, во кој работат исклучиво лица со некаков инвалидитет.

Објаснував и поназад на темава. Една борба, не исклучува друга.
    Повеќе би требало да се запрашаш, зошто единствено за ЛГБТ заедницата се крева толкава прашина?
    Никој не сум видела да крека за протест за чист воздух, или за маршот за 8ми март, или за маршот за подигнување на свеста за рак на дојка, и било кој друг настан кој е поврзан со некаков социјален дефицит.

Нема никакво друго објаснување за противењето кон Парадата на гордоста, освен инаетот. Во инает го сврстувам ова.
    ------------------------------

Што се однесува до маршот на мајки со деца: Каде се мажите?

Јас ќе ви кажам кај се... не се битни! Оти не е докажано дека сопрузите се татковци на тие деца.
    Кој со кој ќе стигни се ебава, па после ќе промовирале 'морални' вредности и ќе ги мафтале и децата во нивната промоција на лицемерие пуштено до даска!

На CameliaMiller, Oxymoron, LejlaD и 6 други им се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Истите невладини организаци кои ја организираат Парадата на гордоста, организираат и кампањи, настани, трибини итн за лицата со попреченост.

Тој што се бори за права и еднаквост, се бори за сечии права и еднаквост, не само на едни.

На CameliaMiller, Oxymoron, LejlaD и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Mary88

Mary88 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2015
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    55
    Да си ми жива и здрава, ми го надополни мислењето.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Animali

Animali Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.423
    Е оти ме бришете де, не кажав ништо неточно. Штом членката не даде конкретен одговор, тоа значи и дека нема одговор.

Поентата е зошто бесмислено се поврзува научни/еколошки придонеси со обична сексуалност?

На staycalm и WildMk им се допаѓа ова.
  20. Mary88

Mary88 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2015
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    55
    Кажав и претходно, немам ништо против луѓето. Но парадата е лоша идеја, нема да заврши добро, и името не и одговара.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.