Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Паради на гордоста

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од LGBT, 3 август 2012.

?

Дали поддржувате одржување на паради на гордоста?

1. Да

113 глас(а)
    41,7%
  2. Не

104 глас(а)
    38,4%
  3. Не ме интересира

54 глас(а)
    19,9%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    Поентата е, како тоа луѓе, кои оделе по правили и прописи дадени од Бога, пак се соочуваат со некакви проблеми. И тоа е за жалење, оти биле послушни а види што им се случува. Овие другите и да имаат проблеми...па, си ги заслужиле.

На 1209, crimson, Nausicaa и 5 други им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.060
    Допаѓања:
    268.788
    Околу позитивни цитати дечки :)

Еве ви еден од англиканска црква :)
    23fdf35b019549335a4ca365c2cfa4c9.jpg

8a8239817013ce46218af3e03b017ad9.jpg

dbe26b44b6baa49991cea37fc9d25ac9.jpg

На glosipgirl, Lella, Nausicaa и 17 други им се допаѓа ова.
  3. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.718
    Допаѓања:
    10.211
    А што имаат тие 90%, поточно 98%, а го немаат 2% ЛГБТ лицата? :^) Сите права што ги имаат едните, ги имаат и другите. Сите граѓани заслужуваат еднакви права и одговорности. И ги имаат. Тоа што некој се срами дома да каже дека е геј, тука не станува збор за нееднакво право, туку за срам. Државата не му/и брани на никој да си каже дома дека е геј. Секој има слобода и право да си каже.

4. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.060
    Допаѓања:
    268.788
    Шо не го цитираше цел пост?
    М?
    Пишува таму.

На Nausicaa, staycalm, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  5. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Иди прочитај некоја книга, а да не се бајките од Библијата. Очигледно не ја знаеш разликата помеѓу род и пол.
    Родот е општествена творевина, со него не се раѓаме, него го стекнуваме.
    Толку сакам со тебе да имам комуникација на темава.
    Знам што ти беше поентата и што мислеше, ама не ми е прв пат да ја слушнам реториката и ми смета кога некое движење се гради врз деградирање на друго.Полот не можеш да го избришеш како неважечки, небитен и да се правиш дека никогаш не бил. Целата женска опресија се случува само затоа што сме жени по ПОЛ.
    Не е тоа темата, нема врска со парадата ниту со ЛГБТ популацијата, ама ако ти се продолжува дискусија слободно може во друга тема да ја продолжиме.

На Srckata28 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Ќе се распишував, ама не можам со тебе... знаеш зошто. ;) Почитувам се што пиша, ама јас не размислувам исто.
    Само ќе кажам да бев една од нив немаше да сум во Мк.
    Се јави видовите @Bridget . :D

7. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.718
    Допаѓања:
    10.211
    Ај да видиме дали пишува...

Сите ЛГБТ лица имаат слобода да живеат како што сакаат. Она што законот им забранува (крадење, убивање, поминување на црвено) е забрането за сите граѓани на РМ. ЛГБТ лицата се заштитени од насилство како и сите граѓани. Со моменталниот закон, секој што би нападнал друг човек (без разлика дали е ЛГБТ или не), подлежи под кривичен закон. Еве објасни ми кој закон треба да се смени во законот на РМ, за да ЛГБТ лицата имаат повеќе права во однос на ова што го велиш?

Јавното или општествено неприфаќање на ЛГБТ идеологијата не можеш да ја корегираш со нови закони. Со други зборови, не можеш да донесеш закон со кој сите државјани ќе мораат да ја прифатат ЛГБТ идеологијата. Тоа би било еквивалент на донесување исламски Шеријат од страна на радикалните исламисти.

Законот ти дозволува да им кажеш било што на родителите.

Законот ти дозволува да си се држиш со кој сакаш за рака. А вербално или физички секој може да те нападне и тоа за било која причина. За тоа постои полиција, казни, затвор. Глупо би било да се донесе нов закон у стилот „забрането е напаѓање ЛГБТ лица“, кога веќе постои закон „забрането напаѓање луѓе“, бидејќи нели иако тие се ЛГБТ лица, сепак се луѓе.

Е само тука јас реално гледам дека може ЛГБТ центарот да се избори за право да они си ја дефинираат некако нивната граѓанска заедница или граѓанско партнерство пред државата, со цел да може да си наследуваат пензии и други бенефиции од таа заедница. Не знам до кај е тој процес, ама веќе доцнат, бидејќи се оптеретени со други небитни ствари (што ќе кажат другите).

На AnnabelLee, Bratot, orevokrsacka и 3 други им се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    немаат право на брак.

5555.jpg

На Independent Girl и Animali им се допаѓа ова.
  9. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.718
    Допаѓања:
    10.211
    Секако дека треба да имаат право да си формираат хомосексуални (или ЛГБТ) граѓански заедници кои ќе ги уживаат истите права како и хетеросексуалната граѓанска заедница (брак).

На tessie, Cosmi и WildMk им се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Ете така.

Сега ќе ги остајме да си напрат парада, 3 саати шетња и фала-пријатно

На 1209, Nausicaa, CameliaMiller и 6 други им се допаѓа ова.
  11. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.654
    Допаѓања:
    22.365
    Со свои очи имам гледано блиска личност како буквално венееше додека не се испостави дека е во брак со сѐ уште неизјаснет хомосексуалец. Коси кубење, чудење што ѝ фали, што му фали на него кај неа, сѐ нешто му пречи, нетрпеливост од ден на ден расте, кога се обидува како жена да го задржи малку да го заинтересира за домот и себе, дури и полошо станува. Како мене сосила да ми наметнат со жена да живеам како брачен партнер, а тоа што ми е потребно од едно такво заедништво како целина не може да ми го пружи.

Тие што сметаат дека оваа популација не треба да влегува во легална партнерска заедница или брак, или дека е неприродна и лицава треба да се борат против својата ориентација, како би се чувствувале доколку како родители се соочат со солзи на своето дете како на женава од погорниов пример? Ја веројатно би си рекла, кешки да се изјаснел, јас ќе сум ургирала ако треба да не го бркаат од дома.

Последна измена: 4 јуни 2019
    На glosipgirl, Nausicaa, CameliaMiller и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    88.477
    Секако дека ке ги оставиме.
    И толку ке биде баш фала-пријатно бидејки преку парадата нема да остварат можност за стапување во законска заедница,наследство,посети по болници,ниту па ако на некому се неприфатливи ке ги прифати поради парадата.
    Погрешен пристап на лобито,ништо нит ке се промени нит ке се чуе после тие 3 саати,баш поради погрешнато лоби и пристап.

На AnnabelLee и EvAngelos им се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Така е.
    Цел свет греши, само вие тука 20тина луѓе знајте како треба.

На smooch, Lella, 1209 и 9 други им се допаѓа ова.
  14. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.718
    Допаѓања:
    10.211
    Целта на парадата не е за остварување на правото за законска заедница. Тоа многу лесно може да се реши, со едно едноставно барање на собраниска седница. СДС се на власт, така што со просто мнозинство може да се изгласа таков закон за хомосекусална заедница. Не е потребно дво третинско мнозинство, бидејќи нема менување на уставот тука. Ниту хетеросексуалната заедница (бракот) не е дефиниран во уставот, туку само со законот на РМ.

Обично целта на парадите било да испровоцираат некоја вжештена глава да нападне некое лице, за потоа тие да се прикажат како жртви, па да бараат посебен третман, да дигнат галама околу тоа, па тоа да биде одлична можност за барање специјални права (привилегии над останатите) како на пример промоција на ЛГБТИ вредностите во учебниците на основците и индоктринација на децата во ЛГБТИ идеологијата. Доста лукаво нели? Е така е. Во секоја држава ЛГБТ пропагаторите се служеле со вакви лукави методи, па Македонија сигурно нема да биде исклучок.

На AnnabelLee, Bratot и orevokrsacka им се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.060
    Допаѓања:
    268.788
    Никој, од било која причина, не треба да сака, да се чувствува принуден или да чувствува притисок да се отсели од својот дом.

Не треба да размислуваме исто за да знаеме да се почитуваме.
    Јас скроз ги почитувам твоите избори, ете на пример религиозни, и ако некој проба да ти го одземе тоа право, ќе се борам рамо до рамо со тебе.

Не затоа што верувам во тоа во што ти веруваш, туку затоа што верувам дека мораш да имаш право да веруваш во што сакаш и слободно тоа да го правиш.

На Lella, bittersweet, Nausicaa и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    88.477
    А што не е вистина од тоа што го пишав,Вајлд ?
    Еве кажи.
    Реалноста е таа.
    Ке добијат права после парадата-Не
    Ке бидат прифатени после тие 3 саати?-Не
    ЛГБТ ги има правата добиено преку координација со политички партии.
    Не дека ние сме тука знајни ,но наивно е да мислиш дека правата ке ги добиеш преку паради кои се често и непотребна гротеска,произлезена од некоја длабока фрустрираност која ја разбирам.

17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Целта на парадите е да видат граѓаните, дека припатниците на ЛГБТ заедницата изгледаат исто како нив.

Тоа што некои од васт го гледаат како провокација, кажува за вас многу, а не за ЛГБТ.

На Lella, 1209, lovestoneddd и 8 други им се допаѓа ова.
  18. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.148
    Па со нашиов мајндсет џабе е и секој ден да има паради, можеби некаде во светот ќе се подигне свеста али у оваа вукојебина тешко... Затоа на почетокот реков дека не знам колку продуктивно ќе испадне ова

На Nausicaa, Annath, CameliaMiller и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Shoot me! I've made myself a target!

Еве сум со знамето на ЛГБТ...
    Колку ве вознемирува сликата од 1 до 10?

7777.jpg

На smooch, Lella, lovestoneddd и 21 други им се допаѓа ова.
  20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Уопште не ме вознемирува.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.