Паради на гордоста

Discussion in 'Општи дискусии' started by LGBT, Aug 3, 2012.

?

Дали поддржувате одржување на паради на гордоста?

1. Да

113 vote(s)
    41.7%
  2. Не

104 vote(s)
    38.4%
  3. Не ме интересира

54 vote(s)
    19.9%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Од твоја уста у Божји уши!!
    Ти го рече, јас не!
    :rofl:

theunforgiven likes this.
  2. Bridget

Bridget Форумски идол

Кaј не спиеме oд секирaции дaли мaжите нaши зaгледувaaт пo други жени, сегa требa дa гo мислaм и сo другaр му нa пивo кoгa oди :(

Abeja, joy1, baba Rada and 1 other person like this.
  3. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Која различитост сега?
    кога се исти од крв и месо.:|
    На парада да Покажат сами на себе ,а успат и ГОРДИ на напорите против лошите хомофоби кои не ги сакаат.:rofl:
    Тој што е сигурен во себе ,својата природа и избор ,нема да си се докажува на парада.
    Затоа постои и маса гејови кои не присуствуваат на паради.

Abeja and baba Rada like this.
  4. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

@Vitaly Не веруваат сите во твојот Бог, помири се со тоа и продолжи да живееш во твојата self proclaimed морална пештера.

Одржувањето на манифестации од овој тип е уставно право и негирањето и спречувањето на истата е кршење на уставниот поредок.
    Црквата во една секуларна држава треба да се огради од било какви ставови, ама преголем замав имаат земано како најкримогена институција и курташак играат со демократијата и правата на еден народ затоа што се заштитени како бели мечки.
    Напротив, се бунтуваат уште повеќе, конкретно за хомосексуалноста, со цел да ги прикријат скандалите кои со години се дешаваат зад кулисите на христијанството и хомо-фетишите на дедо поп.

Last edited: Sep 17, 2018
  5. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Јас сум помирен со тоа но вие треба да се помирите со тоа дека никој нема да ве прифати се додека сакате да ги учите и нашите деца спротивно од она што ги учиме дома и да менувате мнозински систем на вредности. Тоа е како да се расправаш со 10 души кои исто мислат и бараш од нив да играат како што ќе свириш ти. Није могуче.
    Нема што да се оградува црквата бидејќи мнозинството овде се изразуваат како верници.

6. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Ама не треба да мислите дека хомосексуалците не се верници... Како да објаснам, не знам стварно. Многу, ама многу е дискутабилно и, што е најјако, зачаран круг е темава. Никогаш нема да се најде заеднички јазик, никогаш!

Па само читајте ги коментарите... Со какви нешта се знаимаваме ние тука по Македонијава... Страшно! Како може да се очекува луѓето да не дискриминираат, кога родители им забрануваат на деца да се дружат со ромчиња, не ги канат на родендени и слично? Како да очекувате поддршка за различности? Па ние уште тврдиме дека црвената е женска, а сината машка боја и дека е за покажување со прст ако машко облече црвени алишта или обратно.

И, најјако е тоа што синоним за хомосексуалец е феминизирано однесување. Хахаха...

WildMk likes this.
  7. lovestoneddd

Дефинирај морал ?
    Премногу значење му даваш на истиот.
    Иде рака под рака со верниците така, со религиозните ? Епа како за држава во која добри 95-97% се декларирани верници, од каде толку неморал на секој чекор?
    Од вас 97 % верници или од нас 3% декларирани атеисти ?

Someonespecial, malerozna and WildMk like this.
  8. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Ако повеќето се декларираат верници ќе се игра според нивниот систем на вредности а тоа што има неморал во државава тоа е од индивидуалци. Никој не го терал со сила да се искаже како верник иако тој шири неморал. Добро знаеш што е морал за еден верник, тоест што е добро а што не, мислам дека нема потреба да ти објаснувам.

9. fana

fana Форумски идол

Урлам:rofl:
    Он топик
    :puke:

joy1 and Роберт 7 like this.
  10. lovestoneddd

Жалам што ќе ти ја разбијам идилата ама веќе никој не игра по црковните правила. Дури ни декларираните верници.
    Невиност пред брак, мисионерска, сексот како чин за размножување, женскиот репродуктивен орган во функција на машина за раѓање на деца, жената во служба на мажот, се се тоа ствари од минатото кои и самите стануваат минато.
    Get over it.

Lolo5, Someonespecial, Harper and 3 others like this.
  11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Поентата ми беше -кога може за таква глупост да ме гледаат наопаку што очекуваш за нешто повеќе. ..
    Патем, јас не ги гледам попреку. Али нема везе.

12. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

13. Lella

Lella Форумски идол

Сфаќам, ама луѓето треба да научат да не гледаат попреку, а не другите да се прилагодуваат на нив.

14. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

Ако сите прифатеа дека некој го влечи ист пол, или дека не се чувствува комотно во својот пол, или накратко ако секој си гледа во својот двор и не е светско чудо ако некој се држи за рака, или стави слика како пар на фејс, тогаш немаше да има паради на гордост, тие луѓе ќе си живуркаа како сите нас, сосем нормален живот, без да бидат гледани како Марсовци, или уште полошо - тепани, напаѓани и вреѓани константно.

Да можат да стапат во граѓански брак, да си средат иднината економски и правно - треба да е право на секој човек. Па ако некој тука јади трици дека биле еднакви на нас, нека ви текни ни дека не можат да се венчат. А, замислете, некои луѓе се романтичари. Тие можат да напрат дете преку инвитро со некој, ама и сакаат да спасат некое дете, од домот, ама према вас е подобро да страда тоа дете во дом него да има топло семејство каде ќе биди сакано. Замислете, со ставовите оштетувате три личности: двата родители, и најважното - детето. И не, детето нема да е геј само ако родителите му се. Се осеќам дека мора да повторам зошто сите пати реплицирате за тој дел, како гејовите да не се од хетеросексуални семејства, ама ај.

Во иднина кога ќе имам дете, сакам да знај дека не мора да "излези" пред мене како геј, ако е. Сакам дирек да ми кажи кој го бендисва, и заедно да збораме дали детево е убо или не, кои му се родители, така малку чашитски работи за смеење и зближвање. Неќам да биди под стрес само за да ми кажи дека го влечи истиот пол, неќам да прај математики дали да ми кажи или не, да си претпоставува како ќе реагирам и да има анксиозни мисли и да се себе- уништува дур се охрабри да ми кажи. Ама знам дека доста луѓе не го ни земаат менталното здравје сериозно, се покажа то пред некој ден, доста јавно на форумов. Исто така, се сеќавам во темата за како би реагирале, јас ќе бидам премногу тажна ако имам дете геј, зошто околината ќе ми го уништи психички и детето ќе страда, а не зошто мислам дека е лошо да е геј.

И нека има паради зошто на овој начин ќе бидат видени ваквите луѓе и полесно ќе почнат да живеат нормален живот меѓу другите луѓе. И секој заслужува нормален, полно правен живот, без осудување за тоа кој со кој има или нема секс.

15. Ketchup

Ketchup

Зошто да се пишуваат вакви глупости, кога едноставно може да се едуцирате?

16. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Ако се ова глупости, немаше во 80% од сите држави во светот многу јасно да стои дека бракот е заедница од маж и жена!
    И во нашиот Устав така стои!
    За тебе се глупости , за мене е Устав!
    Ако си член на тимот не значи дека можеш да навредуваш со тоа дека некој е глупав!

Abeja likes this.
  17. lovestoneddd

Argentina (2010) Greenland (2015) South Africa (2006)
    Australia (2017) Iceland (2010) Spain (2005)
    Belgium (2003) Ireland (2015) United States (2015)
    Brazil (2013) Luxembourg (2014) Sweden (2009)
    Canada (2005) Malta (2017)
    Colombia (2016) Uruguay (2013)
    Denmark (2012) The Netherlands (2000)
    England / Wales (2013) New Zealand (2013)
    Finland (2015) Norway (2008)
    France (2013) Portugal (2010)
    Germany (2017) Scotland (2014)

Ова се држави каде како уставно право постојат истополови бракови.

Ти за Пакистан и Таџикстан да не збориш? :wasntme:

18. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

26 од над 200 земји членки на ООН!
    Ова го нема никаде во Македонската Традиција векови и векови наназад! (ваљда во Македонија сте родени)
    А, како сте тргнале со прифаќањево на европската традиција кај и да е ќе почнете и со одобрување на гасните комори на Хитлер (германец) и убивањето на 10милиони конгоанци од Леополд (Белгиец).

Abeja likes this.
  19. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Еве, нешто од најнов датум.
    Screenshot_2018-09-18-10-58-03.png

WildMk likes this.
  20. lovestoneddd

Дали можеш од пост у пост се поголеми глупости да тропаш ?
    Се читаш ли ти што пишуваш ?

Calm your White Alpha Christian Fyrom male hormones ffs |(

Thread Status:
Not open for further replies.