1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Паради на гордоста

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од LGBT, 3 август 2012.

?

Дали поддржувате одржување на паради на гордоста?

1. Да

113 глас(а)
    41,7%
  2. Не

104 глас(а)
    38,4%
  3. Не ме интересира

54 глас(а)
    19,9%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    11.336
    Од твоја уста у Божји уши!!
    Ти го рече, јас не!
    :rofl:

На theunforgiven му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.689
    Допаѓања:
    134.911
    Кaј не спиеме oд секирaции дaли мaжите нaши зaгледувaaт пo други жени, сегa требa дa гo мислaм и сo другaр му нa пивo кoгa oди :(

На Abeja, joy1, baba Rada и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.045
    Допаѓања:
    87.194
    Која различитост сега?
    кога се исти од крв и месо.:|
    На парада да Покажат сами на себе ,а успат и ГОРДИ на напорите против лошите хомофоби кои не ги сакаат.:rofl:
    Тој што е сигурен во себе ,својата природа и избор ,нема да си се докажува на парада.
    Затоа постои и маса гејови кои не присуствуваат на паради.

На Abeja и baba Rada им се допаѓа ова.
  4. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    39.586
    @Vitaly Не веруваат сите во твојот Бог, помири се со тоа и продолжи да живееш во твојата self proclaimed морална пештера.

Одржувањето на манифестации од овој тип е уставно право и негирањето и спречувањето на истата е кршење на уставниот поредок.
    Црквата во една секуларна држава треба да се огради од било какви ставови, ама преголем замав имаат земано како најкримогена институција и курташак играат со демократијата и правата на еден народ затоа што се заштитени како бели мечки.
    Напротив, се бунтуваат уште повеќе, конкретно за хомосексуалноста, со цел да ги прикријат скандалите кои со години се дешаваат зад кулисите на христијанството и хомо-фетишите на дедо поп.

Последна измена: 17 септември 2018
    На Someonespecial, Nigredo Odor, malerozna и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Јас сум помирен со тоа но вие треба да се помирите со тоа дека никој нема да ве прифати се додека сакате да ги учите и нашите деца спротивно од она што ги учиме дома и да менувате мнозински систем на вредности. Тоа е како да се расправаш со 10 души кои исто мислат и бараш од нив да играат како што ќе свириш ти. Није могуче.
    Нема што да се оградува црквата бидејќи мнозинството овде се изразуваат како верници.

6. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    2.722
    Ама не треба да мислите дека хомосексуалците не се верници... Како да објаснам, не знам стварно. Многу, ама многу е дискутабилно и, што е најјако, зачаран круг е темава. Никогаш нема да се најде заеднички јазик, никогаш!

Па само читајте ги коментарите... Со какви нешта се знаимаваме ние тука по Македонијава... Страшно! Како може да се очекува луѓето да не дискриминираат, кога родители им забрануваат на деца да се дружат со ромчиња, не ги канат на родендени и слично? Како да очекувате поддршка за различности? Па ние уште тврдиме дека црвената е женска, а сината машка боја и дека е за покажување со прст ако машко облече црвени алишта или обратно.

И, најјако е тоа што синоним за хомосексуалец е феминизирано однесување. Хахаха...

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  7. lovestoneddd

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    39.586
    Дефинирај морал ?
    Премногу значење му даваш на истиот.
    Иде рака под рака со верниците така, со религиозните ? Епа како за држава во која добри 95-97% се декларирани верници, од каде толку неморал на секој чекор?
    Од вас 97 % верници или од нас 3% декларирани атеисти ?

На Someonespecial, malerozna и WildMk им се допаѓа ова.
  8. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Ако повеќето се декларираат верници ќе се игра според нивниот систем на вредности а тоа што има неморал во државава тоа е од индивидуалци. Никој не го терал со сила да се искаже како верник иако тој шири неморал. Добро знаеш што е морал за еден верник, тоест што е добро а што не, мислам дека нема потреба да ти објаснувам.

9. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.082
    Допаѓања:
    110.798
    Урлам:rofl:
    Он топик
    :puke:

На joy1 и Роберт 7 им се допаѓа ова.
  10. lovestoneddd

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    39.586
    Жалам што ќе ти ја разбијам идилата ама веќе никој не игра по црковните правила. Дури ни декларираните верници.
    Невиност пред брак, мисионерска, сексот како чин за размножување, женскиот репродуктивен орган во функција на машина за раѓање на деца, жената во служба на мажот, се се тоа ствари од минатото кои и самите стануваат минато.
    Get over it.

На Lolo5, Someonespecial, Harper и 3 други им се допаѓа ова.
  11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.042
    Допаѓања:
    225.236
    Поентата ми беше -кога може за таква глупост да ме гледаат наопаку што очекуваш за нешто повеќе. ..
    Патем, јас не ги гледам попреку. Али нема везе.

12. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    11.336
    20180918_085310.jpg

На Abeja и worrieddd им се допаѓа ова.
  13. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.317
    Допаѓања:
    28.930
    Сфаќам, ама луѓето треба да научат да не гледаат попреку, а не другите да се прилагодуваат на нив.

На Someonespecial, Tan4ence, WildMk и 2 други им се допаѓа ова.
  14. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.222
    Допаѓања:
    162.778
    Ако сите прифатеа дека некој го влечи ист пол, или дека не се чувствува комотно во својот пол, или накратко ако секој си гледа во својот двор и не е светско чудо ако некој се држи за рака, или стави слика како пар на фејс, тогаш немаше да има паради на гордост, тие луѓе ќе си живуркаа како сите нас, сосем нормален живот, без да бидат гледани како Марсовци, или уште полошо - тепани, напаѓани и вреѓани константно.

Да можат да стапат во граѓански брак, да си средат иднината економски и правно - треба да е право на секој човек. Па ако некој тука јади трици дека биле еднакви на нас, нека ви текни ни дека не можат да се венчат. А, замислете, некои луѓе се романтичари. Тие можат да напрат дете преку инвитро со некој, ама и сакаат да спасат некое дете, од домот, ама према вас е подобро да страда тоа дете во дом него да има топло семејство каде ќе биди сакано. Замислете, со ставовите оштетувате три личности: двата родители, и најважното - детето. И не, детето нема да е геј само ако родителите му се. Се осеќам дека мора да повторам зошто сите пати реплицирате за тој дел, како гејовите да не се од хетеросексуални семејства, ама ај.

Во иднина кога ќе имам дете, сакам да знај дека не мора да "излези" пред мене како геј, ако е. Сакам дирек да ми кажи кој го бендисва, и заедно да збораме дали детево е убо или не, кои му се родители, така малку чашитски работи за смеење и зближвање. Неќам да биди под стрес само за да ми кажи дека го влечи истиот пол, неќам да прај математики дали да ми кажи или не, да си претпоставува како ќе реагирам и да има анксиозни мисли и да се себе- уништува дур се охрабри да ми кажи. Ама знам дека доста луѓе не го ни земаат менталното здравје сериозно, се покажа то пред некој ден, доста јавно на форумов. Исто така, се сеќавам во темата за како би реагирале, јас ќе бидам премногу тажна ако имам дете геј, зошто околината ќе ми го уништи психички и детето ќе страда, а не зошто мислам дека е лошо да е геј.

И нека има паради зошто на овој начин ќе бидат видени ваквите луѓе и полесно ќе почнат да живеат нормален живот меѓу другите луѓе. И секој заслужува нормален, полно правен живот, без осудување за тоа кој со кој има или нема секс.

На Someonespecial, theunforgiven, 1209 и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.418
    На Lolo5, Srckata28, Someonespecial и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    11.336
    Ако се ова глупости, немаше во 80% од сите држави во светот многу јасно да стои дека бракот е заедница од маж и жена!
    И во нашиот Устав така стои!
    За тебе се глупости , за мене е Устав!
    Ако си член на тимот не значи дека можеш да навредуваш со тоа дека некој е глупав!

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  17. lovestoneddd

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    39.586
    Argentina (2010) Greenland (2015) South Africa (2006)
    Australia (2017) Iceland (2010) Spain (2005)
    Belgium (2003) Ireland (2015) United States (2015)
    Brazil (2013) Luxembourg (2014) Sweden (2009)
    Canada (2005) Malta (2017)
    Colombia (2016) Uruguay (2013)
    Denmark (2012) The Netherlands (2000)
    England / Wales (2013) New Zealand (2013)
    Finland (2015) Norway (2008)
    France (2013) Portugal (2010)
    Germany (2017) Scotland (2014)

Ова се држави каде како уставно право постојат истополови бракови.

Ти за Пакистан и Таџикстан да не збориш? :wasntme:

На Lolo5, Someonespecial, Nigredo Odor и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    11.336
    26 од над 200 земји членки на ООН!
    Ова го нема никаде во Македонската Традиција векови и векови наназад! (ваљда во Македонија сте родени)
    А, како сте тргнале со прифаќањево на европската традиција кај и да е ќе почнете и со одобрување на гасните комори на Хитлер (германец) и убивањето на 10милиони конгоанци од Леополд (Белгиец).

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  19. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    Еве, нешто од најнов датум.
    Screenshot_2018-09-18-10-58-03.png

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  20. lovestoneddd

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    39.586
    Дали можеш од пост у пост се поголеми глупости да тропаш ?
    Се читаш ли ти што пишуваш ?

Calm your White Alpha Christian Fyrom male hormones ffs |(

На Lolo5, Someonespecial, Nigredo Odor и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.