1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Паради на гордоста

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од LGBT, 3 август 2012.

?

Дали поддржувате одржување на паради на гордоста?

1. Да

113 глас(а)
    41,7%
  2. Не

104 глас(а)
    38,4%
  3. Не ме интересира

54 глас(а)
    19,9%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.044
    Допаѓања:
    225.274
    Секој своето си го брани вајлдке.
    Некогаш кога тоа е префорсирано ситуацијата ескалира. По ова не верувам дека комити мирни ќе седат. Не знам дали некоја полиција ќе ги спречи.
    Џабе се фолираме дека парада у амстердам и парада во мк е исто. Не сме ние на тоа ниво...
    Тука хомосите се бламираат

2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.713
    Допаѓања:
    266.245
    Рчкање е на секоја факинг телевизија специјален знак за секој празник?

Еве увредена се осеќам. Ме рчкаат.

Не треба да си хомо за да рчаш религија.
    Скроз стрејт сум па рчкам.
    И шо?

На WildMk, Ketchup, VoodooGirl и 3 други им се допаѓа ова.
  3. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.690
    Допаѓања:
    10.120
    Не е само една страна. Истово го имаше и на вестите на Сител. Еве и оналјн на сајтот на Сител е објавено:
    https://sitel.com.mk/ostri-reakcii-...sijata-za-zashtita-od-diskriminacija-prepozna

Ја има и на други портали. Ако не е така, баш да видиме дали комисијата ќе излезе со деманд на веста.

На Petra777 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.044
    Допаѓања:
    225.274
    Зашто рчкаш онда

На Petra777 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.811
    Допаѓања:
    23.327
    :( Страв ме фаќа штом вака реагираат. Ако нешто се случи на парадата ке биде си го заслужиле.

Не е во ред оваа. Би се чувствувала многу незаштитено да сум ЛГБТ.

На Harper, VoodooGirl и EvAngelos им се допаѓа ова.
  6. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.690
    Допаѓања:
    10.120
    Слободно рчкај си, никој не ти брани. Не се секирај, никој нема да те нарече „богофоб“ или „христофоб“. Не патат христијаните од такви комплекси и повеќето се доволно емоционално зрели да се носат со неистомислениците, со различните погледи и сл. Само иронијата е кога оние што најмногу трубат за толеранција, истите тие се најнетолерантни кон сите останати, па уште и вршат вакви перверзни провокации со работи кои што за некои други се свети.

На Irida му/ѝ се допаѓа ова.
  7. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.690
    Допаѓања:
    10.120
    Точно така. Не ни помислив на ова. Ова може да уплаши и многу ЛГБТ лица да излезат на парадата, за да не добијат „одмазда“ од некои вжештени хомофобични православни глави (левел Миле од Преспав). Многу од овие ЛГБТ лица верувам не ја ни поддржуваат ваквата осетлива и контраверзна уметност и греота ќе биде тие да добијат камен заради овие кои може нема ни да се појават на парадата. Не е фер. Не можам да сфатам зошто на Маргини им требаше овој потег. Не им оди во прилог во секој случај.

8. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.713
    Допаѓања:
    266.245
    Да, во слободно време палам цркви; како примети? Не сум била толерантна :D
    Како да бидам, ај кажи ми?

Трпам, не ми чини, ама сум прифатила дека повеќето ќе си веруваат во заблуди.

Уште не сум отишла на Велигден да ги каменувам... како некои други, рецимо.

На candy.cane, Alisa22 и Animali им се допаѓа ова.
  9. Animali

Animali Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.423
    Вака бурно не реагираат ни кога меѓу поповите има педофилски случаи или кога возат џипови и носат црвен ѓон.

На sparklie, Mishela, Ketchup и 6 други им се допаѓа ова.
  10. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.044
    Допаѓања:
    225.274
    Дали ти тоа спореди Велигден со парада!?

:rofl:

На oblace1 и ocicka2014 им се допаѓа ова.
  11. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.100
    Допаѓања:
    163.532
    Вода застанува, конзервативната фејк-њуз и спин машинерија - не. Алал.
    Прајд викендот, за разлика од парадата која е чин на протест - е леџит забава, за која најјасно и експлицитно на ФБ настаните е објаснето со програма, со назнака 18+, со сè. Ова по порталите е спин исто како и пред неколку месеци што се случи околу дрег куин настан; како што по пожарот во Нотр Дам кај јакиот зад анонимен ник Булеварко имаше за некои експлицитни статуи пред катедрала - а ниту имаа тие врска со Нотр Дам, и студентка која учи за тоа им објаснуваше, а си доби триста пцовки и клетви во коментари.
    Знаење за уметност, митологија... нула. А желба да се дознае па уште помалку.

Како што рече @WildMk, и мене гадниве коментари ме потсетија на Шарли Ебдо во 2015, на импликациите од верници (дури и немуслимани) дека новинарите си го заслужувале масакрот поради карикатурите за Мухамед. Тоа можеби ми беше првпат да дебело се замислам колку нешто смрди во религијата и религиозноста.
    Од оваа гледна точка како атеист уште повеќе стојам зад Шарли и ме боли срце за нив, а немам ништо ни против настанов.
    Ама разликата е што овде и немало исмевање на религијата.
    Да, има и многу верници кои ги поддржуваат ЛГБТ луѓето, и говор на омраза не е адекватен бунт против религијата (а бунт дефинитивно е потребен и заслужен), но референцата била скроз друга. И сметам дека оние поотворените би требало да прочитаат и разберат за што всушност станува збор. Другите, хардкор и хомофобични... не ме боли уво за нив, искрено. Само нека останат јаки зад тастатура и да не се „охрабрат“ навистина да нарушат безбедност, друго не е воопшто битно.

https://genius.com/Sharon-olds-the-popes-penis-annotated
    Кажете ми, поетесава за ова добила ли некоја тужба?
    И по атеистичките групи на фб можеби крајно време е да се стави клуч, можеби и ние таму за сатирата треба да очекуваме некоја тужба? :D
    Ова од Комисијата за заштита од дискриминација кога го читав... ко во паралелен универзум. Страшно.
    Уствари, каков форум, таква држава... и тука доаѓам по неколку дена и гледам цела екипа испобанирана, а хомофобите со вистински говор на омраза - никако. Ништо ново, мех...

Последна измена: 12 јуни 2019
    На Lella, WildMk, crimson и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.689
    Допаѓања:
    134.911
    Oвa пa веќе претеризaм, свештеник штo oпшти сo светец? Вo Мaкедoнијa? Oд ЛГБТ кoи ни свoјaтa првa пaрaдa уште не јa oдржaле? Уметнoст? Мрш тaмO, сељaци. Ќе прaвaт пaрaдa зa дa бидaт прифaтени a oд другa стрaнa вaквo исмејувaње. И кaквa е пoрaкaтa сегa? Тoлерaнцијa, прифaќaње, или уште еднa делбa нa нaши и вaши?

На WildMk, Nausicaa, SexiLy и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.269
    И да знаеш дека е така. Имам роднина би. Се начна темава и одма почна со навреди. Се воздржав, ама кај и да е ќе го спуштам на земја.

Ич. Ако јас и ти се фатиме за рака низ град, дома нема да се вратиме.

На WildMk, CameliaMiller и Animali им се допаѓа ова.
  14. Independent Girl

Independent Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2018
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    1.190
    Ја сум за парада и за права на лгбт зошто и ја сум дел од нив али по се ми изгледа како овие што ја водат лгбт пропагандава у мк да не сакаат да добиеме права баш недела пред одржување на парада они екстравагантна уметност ни презентираат као демек не знаат дека со тоа ќе подгреат ситуација добивам впечаток дека таа Ирена Ирина како и да се вика поише сака инцидент да се случи отколку самите хомофоби како инаку она би била центар на внимание? Од коа ја памтам неа и уште неколку лица од лгбт центарот по телевизии се избацуваат со некои ниски провокации кои ја потпалуваат широката маса, па уште некои предавања за уметност држи као демек некој тука знаел за какво дело конкретно се работи па ние останатите неписмени, сите прво што забележувааат на сликата се попот и светецот, баш неколку дена пред парада ваква претстава... Драма Куинс.

На JollyGirl, oblace1, Harper и 9 други им се допаѓа ова.
  15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.044
    Допаѓања:
    225.274
    Дец мај поинт егзакли

На Independent Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.048
    А зошто тогаш наназад во еден пост (да не копам, немам време како други) пиша дека ако некој застане против мои права како верник, ќе застанеш да не поддржиш?
    Ова сега пу-пу не важи?
    Ако се рчкаш значи имаш нешто против.
    Таква поддршка не му треба никому.
    Вртикапа.

На oblace1, Bitter-Sweet и LiliBoz им се допаѓа ова.
  17. Heartagram

Heartagram Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.780
    Гледам, жив педер не остана у земјата од што живи не се вратиле одејќи за рака низ град.

На Bratot, LiliBoz и EvAngelos им се допаѓа ова.
  18. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.044
    Допаѓања:
    225.274
    Кај мене во маало лабаво си седат на клупа ко секој друг пар..
    Има еден редовно го пречекува дечко му од тренинг со готвено од дома во пластика. Дур јаде на клупа овој си го гали, му збори.. Никому ништо.

На Heartagram му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Heartagram

Heartagram Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.780
    Никој ништо не им брани, самите си се прават жртви.

На LiliBoz му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Animali

Animali Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.423
    Некој првпат да чита, ќе рече "Еј, парадата досега имаше поддршка, амa сега веќе не"
    :D

Баш, ама баш никаква разлика не гледам од претходно. Истите коментари, сејм олд :D

На WildMk, Amellie13 и CameliaMiller им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.