Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Паралија (Грција)

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од plavusha, 23 јуни 2011.

1. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Не дозволуваат бидејќи ќе мораш да ги пријавуваш на граница. Барем ние кога бевме не дозволија.

2. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Тие се мали кутивчиња ОМЕ и можеш да ги извадиш од штеката и да си ги ставиш во ташната,онаа со тебе што си ја носиш, не бркаат ташни и нема да ти ги видат или подели ги на некои блиски нека стават сите по 2,3 кутии и после граница ќе ти ги дадат ;)

На Logic му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Луѓе дајте ми бе скопска агенција што нуди за 10 дена, се по 7 дена се, тоа ми е проблемот! :doh:

4. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Јас пред 2 дена се вратив од Паралија, и местотот е супер. Според мене не беше воопшто скапо јадењето.
    Гиро се наоѓаше и за 1.80. Имаше понуди 3 гира за 5 евра. Лежалките на плажа за двајца заедно со чадор беа 6 евра а во таа чена пиеш што сакаш ( кафе, сокови, пива-амстел, хаинекен, точено...) Се наоѓаше и интересени парчиња облека имаш од 3 евра па нагоре. Добри маички по 10 евра ехтра беа. Е само плажата не ми се бендисуваше многу. Целата е песочна но има малку треви и алги. Медузи не видов.

5. MoonshineAnne

MoonshineAnne Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2013
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    83
    на која плажа идевте ?

6. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Не знам баш за името за плажата, одевме на плажите блиску и до црквата.

7. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    За плажите во градот се доста прљави во јули и во август, кај црквата плажата е преполна и е многу нечиста, јас препорачувам да идете понастрана, на пример накај Хавана дискотеката натаму има многу плажа и почиста е водата отколку во центарот, бидејќи сите идат таму најблиско е и е многу многу прљаво :doh:

На meU и figgiMK им се допаѓа ова.
  8. MoonshineAnne

MoonshineAnne Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2013
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    83
    Нема шанси беа едни роднини кај мене и ми кажуваа за градската плажа сигурно идам настрана :*

9. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    значи како што кажав и порано зависи многуууу зависи од луѓето кои се таму ... ние со дечко ми имавме лежалки постојано на 1виот бар кој е до црквата од десно ... сите не знаеа поради кученцето и секако дечките таму навистина правеа се што е возможно за да е чисто ама простооо има НЕлУЃЕ еден тон... Таму мајките ги тераа децата да мочаат позади лежалка пошто им беше мака да ги носат во барот да користат ВЦ... затоа викам и да си на која и да е плажа 1н да ти се погоди неадвекатен по однесување ке зае*е милион нормални...

10. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.056
    Сега гледав на страната на агенција ПЕТ, имаат ефтини цени за апартмани, а условот е да не се помалку од 5ноќевања.

На Plavusa.17 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. T-cent

T-cent Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    12
    во четврток заминвам за паралија, прв пат одам таму и да прв пат одам на одмор без претходно да имаме резервирано за престој преку агенција. прашањето ми беше дали лесно ке најдам смештај таму и да не знајте моментално како се движат цените за соби ? или пак ако знаете некој хотел, вила да ми препорачате кај да бараме, оти ке бидиме ко изгубени ? :D

12. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.056
    Вон сезона цените за апартмани се околу 20-25евра од вечер. А сега се поскапи, до кај 35евра

13. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Мореe и за 40,50 евра има за соба, ако видат гузва одма кацуваат цени.

14. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    од T-cent ***и ако решиш да одиш со кола да ти кажам да одиш порано до кај 9-10 сат таму да си пошто после пладне верувај дека мнн мнн тешко ке најдеш соба !!
    и ако не Олимпик е на 2 КМ од таму така да мозхете и таму да си ја пробате среќата

15. T-cent

T-cent Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    12
    да, да дефинитивно ке бидиме порано таму , негде одприлика кај 8 сатот :)
    а за олипмпик имам веке бидено таму, не ми се допаѓа мн мн местото ( помалце има за шетање :) ) ама веке ако до толку не најдиме место, ке продолжиме таму :)

16. kitty.m

kitty.m Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2012
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    1.906
    јас лани бев сместна во овој хотел ама само ноќевања без јадење. газдарицата е мнногу фина,хотелот е чист,собите се со клима уред,тв,и мини кујна. јас хотелот го најдов преку booking.com но им пишав е-маил директно на хотелот и добив поефтина цена и резервирав.

http://www.booking.com/hotel/gr/lilalo. ... 3da39d0aX1

17. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    ветената слика со
    +++

Прикачени фајлови:

• 112.jpg
      112.jpg
      Големина на фајлот:
      83,4 KB
      Прегледи:
      368
  18. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Јас еднаш пишав овде па еве уште едно потсетување до сите оние кои планираат да идат Паралија годинава на одмор, ако имаат потреба од сместување нека ми пратат Лп , јас можам да им помогнам околу тоа :)

На figgiMK и BellaS им се допаѓа ова.
  19. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Можно е со вереникот да одиме на викенд, како можеш да ни помогнеш? Како се движат цените за смештај годинава ако знаеш те молам кажи ми :) .

20. niktale

niktale Активен член

Се зачлени на:
    4 јули 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    zdravo mi treba trokrevetna soba za ovaj vikend za dve noki sabota i nedela dali mozi da se najdi