Паралија (Грција)

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од plavusha, 23 јуни 2011.

1. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Не дозволуваат бидејќи ќе мораш да ги пријавуваш на граница. Барем ние кога бевме не дозволија.

2. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Тие се мали кутивчиња ОМЕ и можеш да ги извадиш од штеката и да си ги ставиш во ташната,онаа со тебе што си ја носиш, не бркаат ташни и нема да ти ги видат или подели ги на некои блиски нека стават сите по 2,3 кутии и после граница ќе ти ги дадат ;)

На Logic му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Луѓе дајте ми бе скопска агенција што нуди за 10 дена, се по 7 дена се, тоа ми е проблемот! :doh:

4. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Јас пред 2 дена се вратив од Паралија, и местотот е супер. Според мене не беше воопшто скапо јадењето.
    Гиро се наоѓаше и за 1.80. Имаше понуди 3 гира за 5 евра. Лежалките на плажа за двајца заедно со чадор беа 6 евра а во таа чена пиеш што сакаш ( кафе, сокови, пива-амстел, хаинекен, точено...) Се наоѓаше и интересени парчиња облека имаш од 3 евра па нагоре. Добри маички по 10 евра ехтра беа. Е само плажата не ми се бендисуваше многу. Целата е песочна но има малку треви и алги. Медузи не видов.

5. MoonshineAnne

MoonshineAnne Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2013
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    83
    на која плажа идевте ?

6. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Не знам баш за името за плажата, одевме на плажите блиску и до црквата.

7. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    За плажите во градот се доста прљави во јули и во август, кај црквата плажата е преполна и е многу нечиста, јас препорачувам да идете понастрана, на пример накај Хавана дискотеката натаму има многу плажа и почиста е водата отколку во центарот, бидејќи сите идат таму најблиско е и е многу многу прљаво :doh:

На meU и figgiMK им се допаѓа ова.
  8. MoonshineAnne

MoonshineAnne Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2013
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    83
    Нема шанси беа едни роднини кај мене и ми кажуваа за градската плажа сигурно идам настрана :*

9. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.301
    значи како што кажав и порано зависи многуууу зависи од луѓето кои се таму ... ние со дечко ми имавме лежалки постојано на 1виот бар кој е до црквата од десно ... сите не знаеа поради кученцето и секако дечките таму навистина правеа се што е возможно за да е чисто ама простооо има НЕлУЃЕ еден тон... Таму мајките ги тераа децата да мочаат позади лежалка пошто им беше мака да ги носат во барот да користат ВЦ... затоа викам и да си на која и да е плажа 1н да ти се погоди неадвекатен по однесување ке зае*е милион нормални...

10. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.057
    Сега гледав на страната на агенција ПЕТ, имаат ефтини цени за апартмани, а условот е да не се помалку од 5ноќевања.

На Plavusa.17 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. T-cent

T-cent Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    12
    во четврток заминвам за паралија, прв пат одам таму и да прв пат одам на одмор без претходно да имаме резервирано за престој преку агенција. прашањето ми беше дали лесно ке најдам смештај таму и да не знајте моментално како се движат цените за соби ? или пак ако знаете некој хотел, вила да ми препорачате кај да бараме, оти ке бидиме ко изгубени ? :D

12. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.057
    Вон сезона цените за апартмани се околу 20-25евра од вечер. А сега се поскапи, до кај 35евра

13. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Мореe и за 40,50 евра има за соба, ако видат гузва одма кацуваат цени.

14. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.301
    од T-cent ***и ако решиш да одиш со кола да ти кажам да одиш порано до кај 9-10 сат таму да си пошто после пладне верувај дека мнн мнн тешко ке најдеш соба !!
    и ако не Олимпик е на 2 КМ од таму така да мозхете и таму да си ја пробате среќата

15. T-cent

T-cent Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    12
    да, да дефинитивно ке бидиме порано таму , негде одприлика кај 8 сатот :)
    а за олипмпик имам веке бидено таму, не ми се допаѓа мн мн местото ( помалце има за шетање :) ) ама веке ако до толку не најдиме место, ке продолжиме таму :)

16. kitty.m

kitty.m Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2012
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    1.907
    јас лани бев сместна во овој хотел ама само ноќевања без јадење. газдарицата е мнногу фина,хотелот е чист,собите се со клима уред,тв,и мини кујна. јас хотелот го најдов преку booking.com но им пишав е-маил директно на хотелот и добив поефтина цена и резервирав.

http://www.booking.com/hotel/gr/lilalo. ... 3da39d0aX1

17. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.301
    ветената слика со
    +++

Прикачени фајлови:

• 112.jpg
      112.jpg
      Големина на фајлот:
      83,4 KB
      Прегледи:
      369
  18. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Јас еднаш пишав овде па еве уште едно потсетување до сите оние кои планираат да идат Паралија годинава на одмор, ако имаат потреба од сместување нека ми пратат Лп , јас можам да им помогнам околу тоа :)

На figgiMK и BellaS им се допаѓа ова.
  19. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Можно е со вереникот да одиме на викенд, како можеш да ни помогнеш? Како се движат цените за смештај годинава ако знаеш те молам кажи ми :) .

20. niktale

niktale Активен член

Се зачлени на:
    4 јули 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    zdravo mi treba trokrevetna soba za ovaj vikend za dve noki sabota i nedela dali mozi da se najdi