Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Паралија (Грција)

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од plavusha, 23 јуни 2011.

1. axl-babe

axl-babe Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    450
    Допаѓања:
    577
    Ако идете за Неа Пори воопшто нема да се покаете. Јас лани бев, оваа година изгледа пак. Водата е чиста, плажите се убави и широки, и има за шетање, но не многу. :)

На luvS2 и Miss.Sweet им се допаѓа ова.
  2. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Лелее аман,нека дојде веќе Септември и јас да отидам во Паралиа.Па,неможам да дочекам веќе :(

3. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Па дојди сега во Паралиа, што ќе чекаш дури до септември :D

4. Irrepleceable

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Имам уплатено за од први затоа :(

5. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Јас најдов една многу евтина понуда преку ТА за Паралиа во вила Кожани. Но некако ми сомнително пошо како шо кажав многу евтино. Дали некој ја знае таа вила, бил таму. Да не е некоја рушевина па да ми пропаднат парит да треба таму да барам смстување на ново?

6. Irrepleceable

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Јас ќе одам во Кожани,само во Септември.
    Гледав слики и убаво е.Секоја соба е со тераса,wc,кујна мала со прибор,тв :)

На donna.17 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Vik4e

Vik4e Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    259
    Се извинувам за офф топикот дали некој знае какво кје биде времето викендов во Паралија?

8. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    http://sinoptik.bg/katerini-greece-100735914/10-days
    ова е страната која јас и дечко ми гледавме како ке е времето во катерини кое е на 5 КМ од Паралија ако не излезе избери само од картата Грција и после Катерини и ке видиш..

На Vik4e му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Облачно, ветровито и дождливо проследено со грмотевици......

Се шалам :D сончево и топло како и секогаш, во Паралија и да врне и да грми за 2 саата се расчистува и ко да ништо не било, како што беше случајот ноќеска, се истури од врнење, грмеше, трескаше, ме разбуди од сон и сабајле кога станав имаше сонце и еве веќе е топло, па кој е спремен за плажа , бујрум ;)

На Vik4e и Irrepleceable им се допаѓа ова.
  10. Irrepleceable

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Џитни се еднаш и за нас :lol:

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  11. luvS2

luvS2 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    42
    цените секаде во Грција се речиси исти, сум била пред неколку години таму, убаво е, но сум била и на доста поубави места во Грција

12. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Ме мрзи да се џиткам секој ден за по некој, ај најдобро дојдете си сами и џитнете си се колку пати си сакате :lol:

13. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.384
    Допаѓања:
    17.599
    Ај некој што бил брзо во Грција да каже дали проверуваат на граница дали носиш храна (патлиџанчиња, пиперчиња, лебчиња, мевце, паштети итн... :lol: ) бидејќи предлани кога бевме со кола ништо не проверуваа а и имаше долга редица, лани кога бевме со автобус исто не вадеа куфери да проверуваат, но оваа година се збори дека наводно проверувале. Зар ќе ми отвараат куфери да видат што носам :o божем од интерпол сум барана?

14. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Не проверуваат, не е моја работа али зашто би носела патлиџани и пиперки од тука? Не ме заебавај, поубаво од грчки патлиџан нема, се топи во уста. Али ако јадете лути пиперчиња земи си тоа ја не успеав никаде да најдам за овие години. За лебот од пекарите да не зборам, особено оној со сусамче....
    Не проверуваат ама идете на одмор ако не трошите на храна на што друго, на сувенири и облека? Не носете барем тоа што е поубаво кај нив. Овошјето и зеленчукот не може да се измерат со нашите.

15. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Не проверувале, барем ние кога сме оделе. Да провереа имаше и што да видат :)
    Имавме пазарено за јадење доста, само нема потреба да носиш од овде овошје и зленечук, таму има што ти душа сака. Свежо во секое време. Ние каде што бевме сместени од спротива имаше пазарче за зеленчук и овошје, а и не беше воопшто скапо.

16. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.384
    Допаѓања:
    17.599
    Бев и лани и предлани во Паралија, барем тоа знам дека храната им е нула во споредба со нашата, какви бедни пекари имаат со невкусни кифли, леб, да не зборам па за бурек, тоа е научна фантастика за нив. Овошјето беше добро малку поскапо, зеленчукот ист како тука, некаде ќе се погоди убав, некаде не. Ама се далеку зад нас во поглед на храна тоа сигурно. Слатките им беа трагедија а скапи. Не знам зошто, ама наше си е наше, поубаво е.
    Ама многу медузи имаат, само тоа и финансиите ме делат од Егејско море.

На Madonna, crazylady и kallias им се допаѓа ова.
  17. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Ќе се сложам тука со тебе и јас за некои работи, за кифлите, за бурекот, хаха па нема бурек во Грција, не знаат што е бурек, а лебот е убав, не знам ти каков си земала ама јас леб исклучиво земам црн или бел со сусам :P превкусен е во однос на нашиот, признај ;) За слатките, па се си е до вкус, имаат на око преубави и торти, ролати слатки, да ти е мерак да ги гледаш само ама внатре :worried: не мис е допаѓаат мене лично, а ете брат ми пак лудува по благите работи во Грција, секој си има различен вкус, а мене пак слатките и тортите во Мк ми се неспоредливи со било кои, кога идам во Мк си земам цела торта од слаткарница и ја носам во Гр и јадам цела недела не давам никој да ми се меша :D
    За овошјето и заленчукот е поскапо малце, да, ако одиш на пазар во Грција може и поефтино да најдеш од кај нас ама во супермаркетите е многу поскапо.
    Во принцип има и поефтини и поскапи работи од кај нас, зависи што и како

18. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Значи неможам да ги сватам луѓето што одат на одмор а уште малку и куќата да си ја спакуваат ако можат ќе ја спакуваат и ќе ја однесат на одмор,и не ми е јасно зошто одат воопшто на одмор кога и тенџерињата од дома ги земаат таму манџи да прат боже мој :tmi:

19. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Хахах се сложувам скроз со тебе :up: и мене тоа до ден денес не ми е јасно :^)
    Ама важно на одмор ќе одат, пуста желба.......

20. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Не мила моја тука мислам дека поголем фактор игра мислењето на народот полењето на егото да кажеш дека си бил на одмор,а уствари на тој одмор одат со 2 по банка како што кажав со тенџерињата таму готват едн кафе не седнуваат да се напијат (да не се потрошат пари)т.е што помалку ако може да се потрошат,значи бувално вакви луѓе неможам ни да гледам ни да слушам веќе свашта...