Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Паралија (Грција)

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од plavusha, 23 јуни 2011.

1. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Има и за по 5 евра јас во јуни кога бев на викенд видов но не вервам дека ќе ти се допаднат искрено мене тие не ми се убави воопшто а од 10 евра имаш добри купачи така да да пак поефтино ќе те фати,инаку за казните точно е сите што се враќаат од Грција го кажуваат ова а и на вестите слушнавме така да не вреди воопшто да се ризикува според мене за ситници...

На Irrepleceable му/ѝ се допаѓа ова.
  2. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    искрено од 4 години одење во Паралија и Олимпик немам видено да продаваат купаќи на плажа |( прашањето е дали моментално се на попуст во продавничката која е до црквата ... таму сум ги гледала 3 години по ред по таа цена некои видови на купачи...

3. white.kitten

white.kitten Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    76
    Ќе може некој да ми каже дали има нешто кампови тука или само апартмани, хотели? И навечер каков е ноќниот живот, дали има многу млади, полни ли се дискотеките или е претежно за фамилии? И во кој период од летото е најживо ? :))

4. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Има ли организирани тури од агенциите во паралиа до Солун,Метеори,или пак крстарења...и која е цената? :)

5. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Има да, кога ќе дојдеш ќе видиш, даваат флаери по улиците и имаш цени на нив, од различни агенции има и различни цени :)

6. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    7.306
    Зошто сум тазе вратена од Полихроно, не ти го препорачувам. Мене местото како место не ми се допадна нешто многу, доста мртво и досадно..
    Одбери си ја Паралија, мислам дека ќе си поминете далеку поубаво. :)

7. Wild-girl1234

Wild-girl1234 Активен член

Се зачлени на:
    26 мај 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    Денеска се вратив.Супер си поминав само премногу медузи имаше.. имаше еден човек на секој чекор наогаше по една.Гардеробата е доста намалена. За 10 евра прекрасни фустани имаше по продавниците и јас си купив.Многу тешко се наога соба.Едвај најдовме.Само останало апартмани. Инаку плакавме 25 евра од нок.

8. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    25 евра од ноќевање по човек??? За тие пари на некој од островиве ќе отидеш, премногу е. Лани по 10 евра беше, а и годинава ми кажаа дека имало по 10-12 евра. Не ми се верува :x

9. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    По 25 евра од ноќ мислам дека кажа девојчето од другиот пост. Имаше до пред некоја недела соба за 25 евра од ноќ, ама сега веќе :x , од 30 евра се движат цените на собите па нагоре, за соба од вечер зборуваме, а не од човек, во Грција цените на собите се по соба,а не по човек како во Мк :!:
    Сега има многу туристи, преполна е паралија моментално и соба мноооогу многу тешко се наоѓа и цените се 35, 40 евра , поефтино не можеш да најдеш, а и тешко дека ќе најдеш, денес поготово колку дојдоа од Мк ради празников, па тоа е хаос, на секои 5 мин. се бара соба, сите апартмани и хотели се полни, затоа пред да тргнете обавезно барајте преку интернет или преку некој соба оти на лице место многу тешко се наоѓа, верувајте ми, а поготово пак сега на ова жешково душата ќе ви излезе :tmi:

10. Wild-girl1234

Се зачлени на:
    26 мај 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    лошо разбравте. 25 евра од нок со 4 креветна соба.Немаше клима, а и не беше потребна.Ноќите беа ладни.

11. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Супер сте платиле, поефтино не сте можеле никаде да најдете. Сега нема за таа цена никаква соба :worried:

12. Wild-girl1234

Се зачлени на:
    26 мај 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    Во паралиа,спроти ресторанот Jordan's place ,hotel Thraki бевме сместени .Инаку секаде беше по 50евра .пишете ако нешто не ви е јасно. :)

13. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Супер сте платиле, а сега не само што е по 50 евра туку и нема слободна соба, никадеее :o

14. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Лелее, ме потсети на Хотел Траки, првиот пат кога отидовме бевме сместени таму. Газдата Аљоша некако се викаше :rofl: закон човек. Инаку јас одам сега од 15ти па ќе го побарам пак, ептен на добро место е хотелот, на улица и многу блиску до морето.

15. Wild-girl1234

Се зачлени на:
    26 мај 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    и керка му е многу фина :D :) веднаш не препозна бидејки и минатата година бевме таму

16. Sw3et.Ang3l

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Аа така, епа јас годинава ќе ја запознаам , не ја знам :rofl:

17. Sw3et.Ang3l

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Вистина е ова што кажуваа на вести за казните ако купите нешто од овие црнчињава на плажа :D , има ли овде таков случај ?

18. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Сега прв пат ќе идам во Грција, па ме интересира дали претресуваат на граница? :D
    И треба ли нешто да се пријави ако носиш да не прават нешто проблеми за на враќање или нема такви маки со Грците?

Резервиравме за во вила Кожани за од 25ти. Изгледа убаво на сликите па ќе видиме како е и што е. :)

19. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Нема ништо такво. На граница си одиш, го даваш листот (штом првпат ќе одиш ќе си земеш лист од пред шалтерот). На шалтер само пасош и лист, ти ставаат печат и толку.Може да се случи и да те прашаат каде ќе одиш и колку дена ќе останеш.

На martinuska му/ѝ се допаѓа ова.
  20. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.231
    Допаѓања:
    4.901
    i jas rezevrirav vo vila kozani od 15 ti septemvri, ama ne sum bila prethodno tamu, ubava li e vilata martinuska, pretpostvuvam deka si vratena sega, kakvi se sobite, tie ekonomik studija kakvi se dali gi vide, bidejki gi nudt so dosta poevtina cena, blisku li e plazata, kakvi se cenite tamu??Eden kup prasanja :lol: :lol: se nadevam deka ke mi pises!pozdrav :*