Има и за по 5 евра јас во јуни кога бев на викенд видов но не вервам дека ќе ти се допаднат искрено мене тие не ми се убави воопшто а од 10 евра имаш добри купачи така да да пак поефтино ќе те фати,инаку за казните точно е сите што се враќаат од Грција го кажуваат ова а и на вестите слушнавме така да не вреди воопшто да се ризикува според мене за ситници...
искрено од 4 години одење во Паралија и Олимпик немам видено да продаваат купаќи на плажа прашањето е дали моментално се на попуст во продавничката која е до црквата ... таму сум ги гледала 3 години по ред по таа цена некои видови на купачи...
Ќе може некој да ми каже дали има нешто кампови тука или само апартмани, хотели? И навечер каков е ноќниот живот, дали има многу млади, полни ли се дискотеките или е претежно за фамилии? И во кој период од летото е најживо ? )
Има ли организирани тури од агенциите во паралиа до Солун,Метеори,или пак крстарења...и која е цената?
Има да, кога ќе дојдеш ќе видиш, даваат флаери по улиците и имаш цени на нив, од различни агенции има и различни цени
Зошто сум тазе вратена од Полихроно, не ти го препорачувам. Мене местото како место не ми се допадна нешто многу, доста мртво и досадно.. Одбери си ја Паралија, мислам дека ќе си поминете далеку поубаво.
Денеска се вратив.Супер си поминав само премногу медузи имаше.. имаше еден човек на секој чекор наогаше по една.Гардеробата е доста намалена. За 10 евра прекрасни фустани имаше по продавниците и јас си купив.Многу тешко се наога соба.Едвај најдовме.Само останало апартмани. Инаку плакавме 25 евра од нок.
25 евра од ноќевање по човек??? За тие пари на некој од островиве ќе отидеш, премногу е. Лани по 10 евра беше, а и годинава ми кажаа дека имало по 10-12 евра. Не ми се верува
По 25 евра од ноќ мислам дека кажа девојчето од другиот пост. Имаше до пред некоја недела соба за 25 евра од ноќ, ама сега веќе , од 30 евра се движат цените на собите па нагоре, за соба од вечер зборуваме, а не од човек, во Грција цените на собите се по соба,а не по човек како во Мк Сега има многу туристи, преполна е паралија моментално и соба мноооогу многу тешко се наоѓа и цените се 35, 40 евра , поефтино не можеш да најдеш, а и тешко дека ќе најдеш, денес поготово колку дојдоа од Мк ради празников, па тоа е хаос, на секои 5 мин. се бара соба, сите апартмани и хотели се полни, затоа пред да тргнете обавезно барајте преку интернет или преку некој соба оти на лице место многу тешко се наоѓа, верувајте ми, а поготово пак сега на ова жешково душата ќе ви излезе
лошо разбравте. 25 евра од нок со 4 креветна соба.Немаше клима, а и не беше потребна.Ноќите беа ладни.
Во паралиа,спроти ресторанот Jordan's place ,hotel Thraki бевме сместени .Инаку секаде беше по 50евра .пишете ако нешто не ви е јасно.
Лелее, ме потсети на Хотел Траки, првиот пат кога отидовме бевме сместени таму. Газдата Аљоша некако се викаше закон човек. Инаку јас одам сега од 15ти па ќе го побарам пак, ептен на добро место е хотелот, на улица и многу блиску до морето.
Вистина е ова што кажуваа на вести за казните ако купите нешто од овие црнчињава на плажа , има ли овде таков случај ?
Сега прв пат ќе идам во Грција, па ме интересира дали претресуваат на граница? И треба ли нешто да се пријави ако носиш да не прават нешто проблеми за на враќање или нема такви маки со Грците? Резервиравме за во вила Кожани за од 25ти. Изгледа убаво на сликите па ќе видиме како е и што е.
Нема ништо такво. На граница си одиш, го даваш листот (штом првпат ќе одиш ќе си земеш лист од пред шалтерот). На шалтер само пасош и лист, ти ставаат печат и толку.Може да се случи и да те прашаат каде ќе одиш и колку дена ќе останеш.
i jas rezevrirav vo vila kozani od 15 ti septemvri, ama ne sum bila prethodno tamu, ubava li e vilata martinuska, pretpostvuvam deka si vratena sega, kakvi se sobite, tie ekonomik studija kakvi se dali gi vide, bidejki gi nudt so dosta poevtina cena, blisku li e plazata, kakvi se cenite tamu??Eden kup prasanja se nadevam deka ke mi pises!pozdrav