Тоа ме интересираше планирам да појдам на еден ден, никогаш не сум била некако секогаш ја одбегнувам таа ривиера заради гужвите Но штом нема проблем за носење сопствена храна тогаш супер затоа и прашав за цените мислев во случај да не не може. Фала ти уште еднаш
Ако си за еден ден ти препорачувам Макригиалос . Тоа е 15 км од прилика пред Паралија. Мало рибарско гратче . На 3 км од ова гратче има плажа Бора Бора . Најмалку 3 класи подобра од Паралија . Водата не е толку нечиста како во Паралија . Медузи нема ни една ( Паралија врие од медузи ) . Цените овде се Фрапе и вода 2 еур Пиво и сокчиња 3 еур . За блиска дестинација местото ми е врв во споредба со Паралија .
Здраво на сите Летово ке одам со друштво во Паралија, крај на август околу 24. Имам прашање до тие што сте ја посетиле Паралија Предлози места за шетање убави може и околу паралија во близина и места за излегување вечерно? Ви благодарам однапред
Ние се снајдовме за смештај, најверојатно тука ќе одиме или евентуално Неа Врасна. Е сега, дали имате информации за превоз како да отидеме до таму? Знам агенции со автобуси што одат секоја недела, ама бидејќи ние ќе бидеме само 5 дена таму (толку ни дозволуваат обврските) ни треба некоја линија што ќе отидеме на 26ти и ќе се вратиме на 31ви. Поради тоа ни треба некој што оди секој ден или редовни автобуси ако има.
Во Паралија не сум била одамна, ама се сеќавам дека имаше многу гужва, водата не беше чиста и имаше медузи. Сега како е, не знам.
Кога бев во Паралија плажите беа полни, повеќето беа постари или семејства. Водата беше прљава и медузи имаше премногу, некои и ги фаќаа. За шетање е убаво има убави продавници и евтини работи. Храната беше супер.
Луѓе дали некој од вас бил на шопинг во Паралија? Да ми каже како се движат цените на патики, панталони, маички од прилика ...? Планирам да одам на еден ден па да знам што како.