Паралија (Грција)

Discussion in 'Патувања и одмори' started by plavusha, Jun 23, 2011.

1. pantomimicar

pantomimicar Истакнат член

аха а дали знаеш обично колку време се патува ?

2. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Не сум била, ама кога прашував во агенција ми рекоа 2-3 часа со автобус, па пак 2-3 часа со траект до главниот град, таму се прави пауза за ручек па после мислам се оди на некоја плажа и назад. Битно сигурно ти оди цел ден и тоа од рано сабајле 6-7 до вечер 10-11 сигурно.

pantomimicar likes this.
  3. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Oд Битола до Паралија патување е околу 2 и пол,3 сати. Зависи од сообраќајот. Мене па не ми се бендиса многу оти премногу луѓе имаше, ич немаше место на плажа. А за ноќниот живот, најинтересна ми беше онаа дискотеката шо е на отворено, огромна беше. Ако си женско без пари пијачки и влезници биле. И врие од Срби

4. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Супер мене баш ми се допадна.Сега малку ме нервираше тревите во водата , но може да помине.Инаку за цените многу е ефтино .Има работи што се поевтини од Македонија.Купачи за 1 или 2 евра.Панталони што си ги купив од Струмица 800 денари таму беа 720 денарии а Грција е.Се на се задоволна. :) ;)

5. Nati.P

Nati.P Популарен член

Ќе одам во Паралија на еден ден само, па ме интересира како е во овој период, дали има медузи и слични ствари :D што друго треба да земам освен оние основните работи (пасош, купачи и сл), осигурување знам дека треба ама кое е најдобро, кое ќе ми одговара за еден ден само? И одприлика колку време се патува до таму?

6. Vik4e

Vik4e Популарен член

Сакам да прашам како се движат цените во Паралија планирам да одам на еден ден онака цени пр за гиро,кока-кола, како се движи цената на облеката обувките (сандали на плута ако има ) ? :)

7. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Кока кола во кафич околу 2 евра, гиро 2-2.5 евра онака завиткано, а во порција околу 5-6 евра. За шопинг што знам баш колку би ти препорачала, нема баш некои посебни работи што не би ги нашла овде, а се може и поскапи. Али има доста продавници за чевли и облека со прилично низок квалитет, ама разгледај може да се најде нешто. Јас на пример имам едни римјанки купени пред 5 години од таму за 9 евра и уште се како нови, а цело лето ги носам и сите ме имаат прашано од кај ми се. Ептен се убави и едноставни за секој ден. Така да ако имаш време разгледај, моја проценка е дека такви сандали ќе бидат околу 20-25 евра.

8. ennaa

ennaa Истакнат член

има ли некој телефонски број од некој вила во Паралија кај што престојувал??

9. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Овој период претпоставувам дека гужвата е веќе почната :D така да ако одиш натаму, не мора баш на градската плажа, може да си најдете место малку понастрана, секако ако не ти одговара гужва и слични работи. Инаку медузи не би требало да има, претежно ги има во август, ама ни тогаш не е нешто загрижувачко. Инаку за патувањето, јас од Скопје со кола патував некаде 3 ипол-4 саати, зависи како возите, зависи и од гужвата на граница, нормално. Не е далеку во секој случај. :) За јадење не би ти препорачала да носиш од дома, и така одиш на еден ден, а цените не се нешто превисоки, ни за јадењето, ни во кафичите за пијачки и слично. Само за осигурувањето незнам точно што и како треба, распрашај си се...

10. rainbow16

rainbow16 Истакнат член

Help, help. Може некој да ми објасни каде се наоѓаат Лидл и Арванитидис, чичко Гугл не сака да ми каже :?:

11. meandyou

meandyou Истакнат член

6944216060-hotel Simos, mislam deka sopstvenickata se vikase Dina. Lani bevme. Ok e. :D Ne znam dali na sekoj sprat cenite se razlicni. 4 sprata e hotelot i e na tretiot red.

ennaa likes this.
  12. meandyou

meandyou Истакнат член

Lidl e na vlezot vo paralia. Nema sansi da go promasis, niz nego minuvas.

13. elena.93

elena.93 Истакнат член

И ние одиме на 21ви,па да те прашам ако одите преку агенција да ми кажеш преку која дека нас ни треба само превоз,имаме веќе резервирано
    :D

14. lokumce

lokumce Истакнат член

Слушнав дека имало еднодневни ескурзии за паралија...сабајле тргаат вечер се вракаат....да не знае некој нешто за тоа...барав по агнецииве на нет немозам да најдам...

15. Nati.P

Nati.P Популарен член

Феријал Кашиков организираат вакви екскурзии, побарај ги на фејсбук, 800 денари. За секој случај прашај ги, зависи од кај си и дали ке ти одговара.

16. ennaa

ennaa Истакнат член

дали бил некој во вила Рики во Паралија да ми каже како е,во агенцииве ја нудат??

17. Emma89

Emma89 Популарен член

Приватен смештај за од 23-24Јули, колку е од прилика? За ноќ? И дали лесно се наоѓа на лице место?

18. jovana19

jovana19 Активен член

има ли некој телефонски број од некој приватен смештај во Паралија кај што престојувал??

19. ketisk

ketisk Истакнат член

Јас резервирав во овој хотел http://www.hotellilalo.gr/,читав на форумов некој го фалеше. За тројца плаќаме 44 евра од ден. На сликите изгледа супер, а можеш на booking.com да прочиташ мислења од луѓе кои престојувале таму.

20. LejdiD

LejdiD Истакнат член

За која услуга е таа цена, само ноќевање?