Девојки, планирам да одам во Парга сега во јуни. Ај ве молам споделете нешто за местово ако сте биле или сте чуле од некој што бил. Итно ми е! Фала!
ПАРГА и јас сум заинтересирана за Парга, слушнав дека е интересно место. Преку која агенција одиш?? или соло??
ПАРГА ^ Парга, не Прага Парга е гратченце во Грција на Јонско море, пред Лефкада. И јас сум заинтересирана ептен за одморот да го поминам баш тука. Во глобала впечатоците на луѓето им се добри, убаво море јонско сино, песочни плажи, цените ок, забава некоја нема повеќе е за мирен одмор, потсетувало на хрватски гратчиња а не на класично грчко гратче, стар град, чаршија, угорници, удолници, ресторанчиња, 4 плажи и то е то
4? Јас на гугле видов 2 само И јас слушнав убави впечатоци за местото, ми кажаа само дека има доста пешачење до плажата, таа што е главната „најголема“ (скали имало многу) инаку онака ОК било, за смирен одмор ко што вика Роси.
1. Valtos Beach 2. Krioneri Одма до центарот на Парга, на десно да речеме е Валтос, на лево е Крионери. 3. Piso Krioneri Oдма до Крионери е, заливче до заливче. 4. Lichnos Beach 4 километри јужно од Парга. Ја сметаат за една од најубавите плажи во овој регион. 5. Sarakiniko Beach Oва е за оние со кола 12 километри одалечена од Парга. 6. Spartila beach И ова е едно мало но прекрасно плажиче близу Парга. A имало и други вакви мали плажички. Како Agios Sostis на 4 км од Парга.
Од тука значи бил Ибрахим Паша ....убаво е многу, плажите ме потсеќаат на оние во Закинтос. ме интересира како и` се свиѓа на Пупи
Дали некој бил преку Савана во вилата Алексис?? Ќе резервираме таму па ме интересираат впечатоци... Инаку ако некој е за годинава за ваму, преку арка има најубави понуди, ама за тој термин што сакаме ние нема место, инаку Вила Дионис е РАЈ... за ефтини пари, плус 10 нокевања, а не ко другиве по 9... Ама тој ни бил к'сметот
Убава е Парга само имам една замерка има многу карпи во морето кој се блиску до плажата , а чим има карпи значи има и многу морски ежови
Само што овие од Арка финта прават за превозот не е вклучен во цената и се доплаќа 50 евра, а таман им се израдував на цените дека се поефтини
Види ги понудите на Савана, таму со вклучен превоз беше околу 220-30 евра во јули/август Еве ти линк http://www.savana.com.mk/Default.aspx?i ... b6ccda521b
Некој што бил во Парга, дали има Лидл, Керфур или некој поголем маркет кај што се поефтини цените за производите? И општо вака дали е скапо јадењето/пиењето надвор? Уплативме за 8 јулиии одвај чекам
Јас Лидл, не видов на мапата од Лидл-овци... А кога се враќаш ти? Да видам дали ќе има време да ме информираш и да ме упатиш Преку која агенција одиш? Која вила?
Па, од НО ЛИМИТ ТРАВЕЛ агенцијата ми рекоа дека има. Инаку, одам во вила Марија и се враќам на 9. јули. Нема да се начекаме.