Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Парга (Грција)

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од ELT-S, 9 јуни 2012.

1. Чанта

Чанта Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2023
    Пораки:
    452
    Допаѓања:
    537
    Тоа време ќе има бајаги гужви поготово во стариот дел и центарот на градот. Паркинг скоро и да неможеш да најдеш во град ама сериозно. Јас посетував само една плажа Lichnos водата беше супер чиста, песочна, и организирана со ресторани. Ми беше преку пат од смештај и дека со мали деца не шетавме на др плажи. Има што да се види, градот е прекрасен но имам чувство дека е поскап од Лефкада.

Патем Лефкада сум била на сите плажи и можам да кажам дека која од која е поубава… и храната им е предобра и не се споредува со оваа во Парга.

2. MeckaCia

MeckaCia Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    832
    Допаѓања:
    1.446
    оф не памтам негде 350-400 евра, не потрошив многу, зависи колку искачаш по барови

3. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    1.195
    Претпоставувам дека ќе има гужви ама спремни сме на гужва оти ептен ни се свиѓа Парга, фала ти за споделување на мислењето:hug:

На Чанта му/ѝ се допаѓа ова.
  4. bookslover

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    1.195
    Јасно, фала ти:hug:

На MeckaCia му/ѝ се допаѓа ова.
  5. swwetyyy

swwetyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2021
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    318
    Предобра е , ми фали многу , водата е кристал и погледот како што кажа , рај!!!

На Брускетка му/ѝ се допаѓа ова.
  6. swwetyyy

swwetyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2021
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    318
    Јас бев лани и тоа во септември, времето беше преубаво , гужва мноооогу.
    Градот е преубав многу ќе ти се допадне мислам , кој и да отишол таму , секој повторно се враќа бидејќи такво друго место нема , верувај.
    Валтос е најголема плажа и поширока, иако ние не бевме таму , бидејќи градската ни беше блиску и одевме пешки, меѓутоа после 10 часот веќе скоро сите лежалки се зафатени и тоа во септември, така да во јули ако одиш најдобро ви е сабајле 8-9 да сте таму .
    Стариот град е толку убав , незнам како да ти опишам , ќе се заљубиш верувај, на тврдината е предобро исто и за фотографирање да не ти зборувам..
    Таму има преубави коктел барови со поглед кон цел град пре пре убавооо, цената на коктелите е 10-12 евра отприлика, гиро 4.5 , морска храна зависи што ама од 10 -20 евра порција . Лежалките 5 евра без пијалок.
    На Саракинико е рај, само патот дотаму е многу лош ама вреди , и таму цените се скоро исти .
    Ние резервиравме преку букинг, ти препорачувам да си резервираш од таму , сигурно е и поевтино секако.
    Bachos и Zorbas се едни од најпознатите таверни , нон стоп е зафатено и буквално се чека ред , и тоа во септември ти велам , во јули таму е пре пре гужва.
    Водата е поладна за разлика од Халкидики, бидејќи е на Јонско море , инаку е кристално чиста.Многу убаво место кое е изградено од Италијанците, па затоа го има и тој стил , поразличен од било кое друго место во Грција.
    Лефкада е повеќе за плажи , додека Парга има што да се види и плус плажите се преубави.

7. bookslover

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    1.195
    Ти благодарам на преубавите insights за Парга. Мислам дека и покрај фактот што ќе има гужва ќе ја избереме за одење:D:hug:

На swwetyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  8. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    48.469
    Ние оваа година втор пат ќе отиме на Парга. Некако градот ни има посебно место у срцево, баш тоа што бараме е градот. Продавници, урбано и имаш кај да прошеташ навечер. Во околина има топ плажи на не повеќе од 30мин возење а и да не ви се вози на Валтос да седите супер е плажата со ситен песок и чиста вода.
    Од градот има тури со брод за околните острови- Паксос и Антипаксос се задолжителни за посета бидејќи водата е како од друга планета.
    Се на се Парга ми е секогаш прва препорака за одмор после островите.

На bookslover му/ѝ се допаѓа ова.
  9. bookslover

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    1.195
    Значи само пофални и позитивни зборови добив за Парга, ептен ми е сега мерак да си уплатиме да одиме. Какво е твоето искуство со гужви? Кој период сте биле?

10. SuperGirl24

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    48.469
    Втора половина на август, и оваа година ќе идеме исто од 17 до 31.
    За гужва не знам шо да ти кажам, има ама мене не ми смета а се зависи што подразбираш гужва.

11. _sneki_3

_sneki_3 Нов член

Се зачлени на:
    12 јуни 2024
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Добар ден дали некој бил сместен во Вила Фиоре во Парга. Затоа што со маж ми треба да одиме во август во Парга и таму ќе бидеме сместени и доколку има некој што бил сместен таму ме интересира мислење за смештајот. Ние ќе бидеме сместени во сутерн - подрум па доколку некој бил сместен таму ве молам да ми напишете ваше мислење. Исто така доколку сега некој е во Парга ќе може ли да ми напишете како е со цените, што би ни препорачале да посетиме и тн. Благодарам.:l:

Последна измена: 12 јуни 2024
  12. _sneki_3

_sneki_3 Нов член

Се зачлени на:
    12 јуни 2024
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Добар ден дали некогаш сте биле сместени во Вила Фиоре во Парга. Затоа што со маж ми треба да одиме во август во Парга и таму ќе бидеме сместени по прв пат и поради тоа доколку сте биле сместени таму ме интересира мислење за смештајот. Ние ќе бидеме сместени во сутерн - подрум па ве молам да ми напишете ваше мислење. Благодарам.:l:

Последна измена: 12 јуни 2024
    На Dina77 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. SuperGirl24

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    48.469
    Не ја знам оваа вила, се надевам дека не е на автопатот горе па да немате мир од коли.
    Распрашајте во агенцијата или од каде и да сте уплатиле, да ви кажат точна локација.
    Парга е угорница-удолница ама шеталиштето и убавиот дел се на едната половина сконцентрирани т.е кај калето.
    Другата половина се луксузните куќи и нагоре темниците.
    Нас Магелан сакаа да ни увалат смештај горе на автопатот, среќа што сме биле веќе еднаш па го знаеме градот и знаеме кај сакаме да бидеме сместени.
    Исто за сутерен не знам што да ти кажам, лотарија е ако заврне недај боже може вода да се собере, али одмор е мислам дека нема потреба од секирации.
    Како и да е Парга е преубава и сигурна сум дека супер ќе си поминете каде и да сте сместени.

14. Kaja991

Kaja991 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2020
    Пораки:
    666
    Допаѓања:
    4.278
    Вилата е Ок, има двор чиста е, блиску е до градската плажа и е покрај патот, за брзо се стигнува и до центарот.

15. ivcheslivche

ivcheslivche Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2022
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    25
    Има ли некој искуство што бил каснат од риба во Парга, особено на плажата Валтос? Си разгледував нешто за местово, значи количеството на луѓе со такво искуство беше страшно:rofl:

16. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.301
    Допаѓања:
    2.583
    Кои плажи би ги препорачале? И дали во глобала се песочни?

17. Stayy W

Stayy W Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2018
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    886
    Понудете кој бил Парга агенции со сопствен превоз или вили кој може да се резербира лично со нив

18. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.261
    Допаѓања:
    12.235
    Барај преку Booking или nikana.gr

На Stayy W му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ivcheslivche

ivcheslivche Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2022
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    25
    До Парга преку која граница, Евзони или Меџитлија?

20. Maluma123

Maluma123 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2021
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Дали некој бил сместен во вила Евис Парга, да сподели искуство?