Си била во стариот дел на Охрид? Е такво е . Тесни улички, дуќанчиња и џиџимиџарници еден куп. Кафичи и ресторани на кеј. Народ врие. Убаво е во секој случај. Многу раздвижено,ама мене лично таква гужва не ми прија
Здраво, може ли да ми објасните малку повеќе за Парга, како е градот имали каде да се шета, да се седне ресторани да се шопингуе, како се цените и плажи дали се со песак или камења? воедно ние одиме со автобус не со авто дали може добро да си поминеме и само во Парга без да одиме по други плажи ?
Градот е прекрасен, потсетува на италијанскиот Поситано, некако има некој таков шарм. Кафе барови и ресторани има еден куп, и секаде е живо и весело, цените се малку високи. За шопинг тука е јас ќе ја наречам „чаршијата“ која се наоѓа по скалите пред да слезиш во центарот, има еден куп продавници за накит, облека, цените се и така и така. Градската плажа е со песок и водата е убава чиста, Валтос е исто така преубава чиста песок и ситни камчиња, водата е кристална, нема гужви. Таа е исто така во близина може да се оди и пешки и со кола, во целост Парга може да се шета пешки и нема потреба од кола бидејќи улиците и онака се тесни, повеќе користат мотори. Писо Крионери е помала плажа се наоѓа како помеѓу две карпи, водата и таму е солза, и нема гужви. Најатрактивно место е Венецијанскиот замок кој бил запален и уништен од Барбароса - капетанот на османлиската флота на Султан Сулејман (за оние кои го гледаа Величенствениот сигурно се сеќаваат) Замокот и тврдината сеуште постои и погледот кон градот од таму е воодушевувачки.
Да, едно од најубавите места во Грција е за шетање навечер дефинитивно. Ми се оди пак тука. Добар избор е, нема утка тука кој и да реши да иде.
Здраво дечки, средина на месецов ќе одам во Парга, вила Елпида преку Магелан. Дали некој има искуство со вилава? Воедно ме интересира и нешто плус за местенцево, прв пат одам многу ме привлече убавината на градот и градбите. Дали некој бил во Септември, какво било времето и водата. Дали се уште тие цените за лежалки и сл
Ќе те молам подетално за сивота? Млад пар сме ,не сакаме мн шетање ама дали има барем за кругче да свртиш, ме интересира дали има гира и како се движат цените на брза храна или пр салати и по супер маркетите ?И дали плажите се убави?
Сивота е многу мала. Сега цените се како и секаде во Грција. Убаво е да се отиде но обавезно да барате на друго место да прошетате. Сега јас не се сеќавам толку многу на цени сепак 3 години има поминато од тогаш.
А дали во водата внатре има песок или нозе да искршиш? Конкретно за завиа,зери и галикос аако си била на тие плажи? Инаку фала ти на инфо.
Некој да бил лани во Парга или да знае како се движат цените? Дали има за шетање, дали се далеку плажите од сместувањата, каде е најдобро да си сместен? Да не ни биде досадно 7 дена на исто место... Да напоменам без кола сме.
Цените се генерално малку поскапи од краците. За шетање има, има и 3 плажи во градот плус една на 500м мислам од градот, Валтос, прекрасна, се оди пешки. Најдобро е да си сместен во близина на плажата Писо Крионери според мене, има борова шума мала па не е спарно, доволно далеку си а сепак блиску од центарот за да ти биде помирно. Не знам дали агенцииве наши ја имаат уште, ама вила Фиоре (портокалова, голема) беше супер смештај, на одлична локација
Девојки гледам од Магелан травел имаат понуди 99е за 7 ноќи гратис превоз јас планирам на 25.09 да одам…дали е сеуште топла водата има некој искуство, бил некој крај на септември?
Реално како ќе ти се погоди. Лично на 15.09. на Лефкада се бањав без проблем, во април на краците, ама јас и сакам поладна вода, сега...