Бев пред две недели одма после протестите. Убав е Париз само премногу упропастен од секаков народ. Сместувањето секој ќе си го бара според буџетот и секако треба да се внимава во кој кварт е. Со Виз еир кога се патува до аеродромот Буве е супер, одма се качуваш во автобус и те носи до градот, ама Шарл Де Гол е катастрофа огромен и хаотичен аеродром, три терминали возови метроа, дури да го фатиш правецот до градот. За тоа патувајте со визеир најлесно е. Инаку Париз си е Париз дали врне или вее романтика е жива
Buve e najiskuliran aerodrom bukvalno projdov so istecen prestoj u EU preku Buve za Skopje. I da mnogu bolje e prevozot do Pariz od Buve ali Pariz ne e toa sto bese, sve arapi i indijci po ulicite ne planiram povtorno da go posetam ja unistija pariskata magija.
Od Buve ıma avtobus za do grad? Taka ı za Mılano mıslevme pa nemase, pa taksı 100e platıvme Inache sakam da gı odnesam decava do Dıznılend toa nı e na Wısh lıst sega
Од Буве излегуваш и одма чека автобус после секој лет, карта за автобусот внатре во аеродромот си вадиш пред да излезеш.
Кога си одела во Милано, а да нема автобус? Има на секои пола саат или саат, освен ако сте слетале во 2 вечер па да немало до 4.
Да, околу 2 навечер слетавме.. Здравје, мн убаво сме поминале Сега гледам за Париз но страв ми е со моите немирковци, подобро догодина сега не се трпат кога сме излезени
Дали има некој искуство со Дизниленд? Ми излегува понуда преку Тирана со вклучен авионски превоз, хотел и карта за 1 ден во 1 парк. Е сега нема трансфер до хотел и назад. Ама се стигнува на вечер. Тоа не ми е баш по кејф
Разликата меѓу картата за еден парк и за двата е околу 20€ а во Волт Дизни парк има многу јаки rides кои е жално да ги испуштиш. Картите летно време се доста поскапи. Ако сте со деца, еден ден ќе ви биде доста напорен ако е гужва, на некои rides се чека и по 80 минути. Ако идете само за еден ден за Дизни, пожелно е хотелот да ви е во околината, инаку се патува околу час со брз воз (RER) од центарот.
Дали би ми препорачале да одиме фамилијарно сега Октомври или да почекам Март Април? Некако со маливе и ми се оди и не..
Според мое искуство, времето во октомври општо е поубаво отколку март и прва половина на април. Особено последниве години, држи топло и сончево во октомври, а март си е камен ладен. Јас во Париз бев средина на септември и времето беше совршено. Пријатно и сончево секој ден, ни капка дожд. Ама нема правила, се е лотарија - како ќе ти се погоди. Меѓу октомври и март, би го одбрала октомври. Април би одела втора половина
Ние уплативме за Ноември. Знам дека не е идеално времето но само тогаш можевме да земеме одмор. Патем предложете места за посета со деца
Јас бев лани и тоа на крајот на декември. Времето беше облачно и тмурно но не врнеше и не беше ладно и баш имаше доста туристи. Меѓутоа нема правила, зависи како ќе ти се погоди.
За со деца во Париз од дизниленд поубаво нема. Ако одите крај на ноември можеби ќе фатите и од новогодишните и божиќните декорации.
I jas toa se nadevam Ideme zdravje sredına Noemvrı, a za praznıcıte ıdeme do sestra mı vo Strasburg ı tamu e se ukraseno za novogodısnı praznıcı